Advertenties en Google-accounts die worden beheerd met Family Link

Als je via Family Link een Google-account maakt voor je kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land), kan je kind een groot aantal Google-services gebruiken. Dit betekent dat je kind waarschijnlijk ook advertenties te zien krijgt in Google-services (zoals Google Zoeken of Google Maps), op niet-Google-sites die je kind bezoekt en in niet-Google-apps die je kind gebruikt.

Tip: Dit artikel is van toepassing als je kind een Google-account gebruikt met of zonder e-mail en wachtwoord.

Hoe advertenties werken met deze accounts

Ingelogd bij Google-services

Als een Google-service detecteert dat een kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) is ingelogd op hun eigen Google-account dat wordt beheerd met Family Link, probeert Google ervoor te zorgen dat:

• advertenties in die Google-service van een label zijn voorzien,
  • advertenties in die Google-service een filterproces doorlopen om advertenties die mogelijk ongeschikt voor jonge gebruikers zijn zoveel mogelijk te beperken.

Google toont geen gepersonaliseerde advertenties aan kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land). Gepersonaliseerde advertenties zijn niet gebaseerd op informatie uit het account of de internetactiviteit van je kind. In plaats daarvan kunnen advertenties voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) worden gebaseerd op bijvoorbeeld de volgende informatie:

• De content van de site of app die je kind bekijkt
  • De huidige zoekopdracht van je kind
  • De algemene locatie (zoals stad of land) van je kind

Tip: Google personaliseert geen advertenties voor kinderen voordat ze ten minste de geldende leeftijd in hun land hebben bereikt. Kinderen die een eerder bestaand Google-account gebruiken waaraan toezicht is toegevoegd, kunnen bepaalde instellingen aanpassen om de advertenties te beheren die ze krijgen (nadat gepersonaliseerde advertenties voor hen beschikbaar zijn gekomen).

Uitgelogd of maakt gebruik van niet-Google-services

Wanneer je kind is uitgelogd bij het eigen account, of sites of services bezoekt die niet van Google zijn, kan die mogelijk het volgende te zien krijgen:

• Advertenties die niet gezinsvriendelijk zijn
  • Advertenties die worden weergegeven door andere advertentieaanbieders dan Google, waaronder gepersonaliseerde advertenties

Het kan zijn dat je sommige van deze advertenties ongepast of irrelevant voor je kind vindt.

Beleid voor adverteerders

Adverteerders kunnen geen advertenties targeten op Google-accounts van kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land). Ook kunnen adverteerders niet via de advertentieservices van Google gepersonaliseerde advertenties aan deze accounts weergeven.

Google deelt geen persoonlijke gegevens van kinderen onder de 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) met adverteerders, zelfs niet als het kind op een advertentie klikt.

Tip: Dit beleid is alleen van toepassing op advertenties die door Google worden getoond, dus niet op advertenties die door andere advertentieaanbieders worden getoond. Google personaliseert geen advertenties voor kinderen voordat ze ten minste de geldende leeftijd in hun land hebben bereikt.

Advertenties melden die niet gezinsvriendelijk zijn

Als kinderen onder de 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) Google-services gebruiken terwijl ze zijn ingelogd op hun Google-account dat wordt beheerd met Family Link, worden volgens ons beleid alleen gezinsvriendelijke advertenties getoond. Mocht je kind toch een ongepaste advertentie tegenkomen, dan vragen we je de advertentie te melden, zodat we deze kunnen beoordelen.