Chrome en het Google-account van je kind

Kinderen met een Google-account kunnen inloggen bij Google Chrome op een van de volgende apparaten:

• Android-apparaat
  • Chromebook
  • iPhone en iPad
  • Windows-, Mac- of Linux-computer

Hoe Chrome werkt voor je kind

Kinderen en volwassenen kunnen op dezelfde manier inloggen bij Chrome met hun Google-account. Maar bepaalde aanvullende functies zorgen dat kinderen veiliger browsen.

Tip:

• De incognitomodus staat uit als je kind is ingelogd bij Chrome met een account dat wordt beheerd door Family Link.

Kies het type apparaat dat je kind gebruikt:

Android

Als je kind een Android-apparaat gebruikt, kun je Family Link gebruiken voor het volgende:

• Een contentfilter selecteren om bepaalde sites voor je kind toe te staan of te blokkeren.
    • Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren: Als in Family Link de optie Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren aanstaat voor je kind, probeert Chrome seksueel expliciete sites te blokkeren.
    • Voor inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd. heeft deze filterservice aangepast.
  • Specifieke sites toestaan of blokkeren.
  • Verzoeken van je kind om geblokkeerde sites te bezoeken goedkeuren of weigeren.
  • Toestaan of blokkeren dat sites om toegang vragen tot de locatie, camera of microfoon van je kind.

Chromebook

Als je kind een Chromebook gebruikt, kun je Family Link gebruiken voor het volgende:

• Een contentfilter selecteren om bepaalde sites voor je kind toe te staan of te blokkeren.
    • Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren: Als in Family Link de optie Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren aanstaat voor je kind, probeert Chrome seksueel expliciete sites te blokkeren.
    • Voor inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd. heeft deze filterservice aangepast.
  • Specifieke sites toestaan of blokkeren.
  • Verzoeken van je kind om geblokkeerde sites te bezoeken goedkeuren of weigeren.
  • Toestaan of blokkeren dat sites om toegang vragen tot de locatie, camera of microfoon van je kind.
  • Je kind wel of niet toestaan extensies uit de Chrome Web Store te installeren.

Windows-, Mac- of Linux-computer

Belangrijk:

• Voor Windows-, Mac- en Linux-computers geldt het volgende:
    • Kinderen kunnen uitloggen bij Chrome, de gastmodus gebruiken en overschakelen naar een ander profiel waar de Family Link-instellingen voor Chrome niet op worden toegepast.
    • Ze hebben misschien ook toegang tot andere browsers waarop de Family Link-instellingen voor Chrome niet worden toegepast.
  • Sommige functies zijn op dit moment misschien niet voor alle gebruikers beschikbaar.

Als je kind een Windows-, Mac- of Linux-computer gebruikt, kun je Family Link gebruiken voor het volgende:

• Een contentfilter selecteren om bepaalde sites voor je kind toe te staan of te blokkeren.
    • Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren: Als in Family Link de optie Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren aanstaat voor je kind, probeert Chrome seksueel expliciete sites te blokkeren.
    • Voor inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd. heeft deze filterservice aangepast.
  • Specifieke sites toestaan of blokkeren.
  • Verzoeken van je kind om geblokkeerde sites te bezoeken goedkeuren of weigeren.
  • Toestaan of blokkeren dat sites om toegang vragen tot de locatie, camera of microfoon van je kind.

iPhone en iPad

Belangrijk:

• Voor iPhone en iPad geldt het volgende:
    • Kinderen kunnen uitloggen bij Chrome en de browser gebruiken zonder dat de Family Link-instellingen voor Chrome worden toegepast.
    • Ze hebben misschien ook toegang tot andere browsers waarop de Family Link-instellingen voor Chrome niet worden toegepast.
  • Sommige functies zijn op dit moment misschien niet voor alle gebruikers beschikbaar.

Als je kind een iPhone of iPad gebruikt, kun je Family Link gebruiken voor het volgende:

• Een contentfilter selecteren om bepaalde sites voor je kind toe te staan of te blokkeren.
    • Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren: Als in Family Link de optie Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren aanstaat voor je kind, probeert Chrome seksueel expliciete sites te blokkeren.
    • Voor inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd. heeft deze filterservice aangepast.
  • Specifieke sites toestaan of blokkeren.
  • Verzoeken van je kind om geblokkeerde sites te bezoeken goedkeuren of weigeren.

De activiteit van je kind in Chrome beheren

De browseactiviteit van je kind in Chrome beheren

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Toezicht op Google Chrome instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Chrome.
  4. Kies de beste instelling voor jouw gezin:
    • Alle sites toestaan: Je kind kan alle sites bezoeken, behalve de sites die je blokkeert.
    • Sites met expliciete content zo mogelijk blokkeren: Geen enkel filter is perfect, maar hiermee worden de meeste sites met gewelddadige en seksueel expliciete content verborgen.
    • Alleen goedgekeurde sites toestaan: Je kind kan de sites bezoeken die jij toestaat.
  5. Als je bepaalde sites handmatig wilt toestaan of blokkeren, tik je onder Sites beheren op Goedgekeurd of Geblokkeerd.
    • Als je een site toestaat of blokkeert, wordt deze instelling automatisch toegepast, ongeacht de andere Chrome-browserinstellingen die gelden voor je kind.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Bepaalde sites toestaan of blokkeren

Als je een bepaalde site in Chrome blokkeert, kan je kind toestemming vragen om de site te bezoeken.

Je kind kan een van de volgende opties selecteren:

• Persoonlijk vragen: Je kunt het verzoek controleren op het apparaat van je kind en het goedkeuren of weigeren met het wachtwoord van je Google-account. Deze optie is alleen beschikbaar op Android-apparaten en Chromebooks.
  • Vragen via een bericht: Je krijgt een melding in de Family Link-app waarin je het verzoek kunt goedkeuren of weigeren.

Een site toestaan of blokkeren

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Chrome.
  4. Tik onder Sites beheren op Goedgekeurd of Geblokkeerd.
  5. Tik op Een website toevoegen.
  6. Voeg een website (zoals www.google.com) of een domein (zoals google) toe.
    • Websites: Voeg het www-gedeelte van de URL toe. Typ bijvoorbeeld www.google.com in plaats van google.com. Als je een specifieke website toestaat of blokkeert, zoals www.google.com, geldt dit niet voor sites die anders beginnen of eindigen, zoals www.google.co.uk of photos.google.com.
    • Domeinen: Als je een heel domein blokkeert of toestaat, zoals google, geldt dit ook voor sites die anders beginnen of eindigen, zoals www.google.com en images.google.fr.
  7. Tik linksboven op Sluiten Sluiten.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Websiterechten wijzigen

Belangrijk: Op dit moment kun je geen websiterechten beheren op de iPhone of iPad van je kind. De functie werkt ook niet op alle Windows-, Mac- of Linux-computers.

Je kunt bepalen of je kind siterechten mag geven aan websites die het bezoekt, bijvoorbeeld toestemming om de locatie of de camera te gebruiken of om meldingen te tonen.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Chrome en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Zet Rechten voor sites, apps en extensies aan of uit.

Tip: Je kunt deze instelling ook beheren als je in het Chrome-dashboard op de naam van je kind klikt.

Als Rechten voor sites, apps en extensies uitstaat, kunnen kinderen geen rechten aan websites geven. De rechten die ze al wel hebben gegeven, blijven van kracht.