Chrome en jou kind se Google-rekening

As jou kind ’n Google-rekening het, kan hulle op enige van die volgende toestelle by Google Chrome aanmeld:

• Android-toestel
  • Chromebook
  • iPhone en iPad
  • Windows-, Mac- of Linux-rekenaar

Hoe Chrome vir jou kind werk

Kinders en volwassenes het ’n soortgelyke ervaring wanneer hulle met hul Google-rekening by Chrome aanmeld. Sekere bykomende kenmerke bied ’n veiliger blaai-ervaring.

Wenk:

• Incognitomodus is afgeskakel wanneer jou kind by Chrome aangemeld is met ’n rekening wat deur Family Link bestuur word.

Kies die soort toestel wat jou kind gebruik:

Android

As jou kind ’n Android-toestel gebruik, kan jy Family Link gebruik om:

• ’n Inhoudfilter te kies om sekere werwe vir jou kind toe te laat of te blokkeer.
    • Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer: Chrome probeer om seksueel eksplisiete werwe te blokkeer as 'Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer' in Family Link vir jou kind aangeskakel is.
    • Vir inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd., het hierdie filtreerdiens aangevul.
  • Spesifieke werwe toelaat of blokkeer.
  • Versoeke deur jou kind om geblokkeerde werwe te besoek, goedkeur of afkeur.
  • Werwe toelaat of blokkeer om toegang tot jou kind se ligging, kamera of mikrofoon te vra.

Chromebook

Indien jou kind se toestel 'n Chromebook is, kan jy Family Link gebruik om:

• ’n Inhoudfilter te kies om sekere werwe vir jou kind te blokkeer of toe te laat.
    • Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer: Chrome probeer seksueel eksplisiete werwe blokkeer as “Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer“ in Family Link vir jou kind aangeskakel is.
    • Vir inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd., het hierdie filtreerdiens aangevul.
  • Spesifieke werwe toelaat of blokkeer.
  • Versoeke deur jou kind om geblokkeerde werwe te besoek, goedkeur of afkeur.
  • Werwe toelaat of blokkeer om toegang tot jou kind se ligging, kamera of mikrofoon te vra.
  • Jou kind toelaat of keer om uitbreidings van die Chrome Webwinkel af te installeer.

Windows-, Mac- of Linux-rekenaar

Belangrik:

• Op Windows-, Mac- of Linux-rekenaars:
    • Jou kind kan uit Chrome afmeld, Gasmodus gebruik en na ander profiele toe oorskakel, wat hulle na ’n blaai-ervaring sal neem waar Family Link-instellings vir Chrome nie sal geld nie.
    • Hulle kan ook toegang hê tot ander blaaiers, waar Family Link-instellings vir Chrome nie sal geld nie.
  • Sommige kenmerke is dalk nie tans vir alle gebruikers beskikbaar nie.

Indien jou kind se toestel 'n Windows-, Mac-, of Linux-rekenaar is, kan jy Family Link gebruik om:

• ’n Inhoudfilter te kies om sekere werwe vir jou kind te blokkeer of toe te laat.
    • Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer: Chrome probeer seksueel eksplisiete werwe blokkeer as “Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer“ in Family Link vir jou kind aangeskakel is.
    • Vir inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd., het hierdie filtreerdiens aangevul.
  • Spesifieke werwe toelaat of blokkeer.
  • Versoeke deur jou kind om geblokkeerde werwe te besoek, goedkeur of afkeur.
  • Werwe toelaat of blokkeer om toegang tot jou kind se ligging, kamera of mikrofoon te vra.

iPhone en iPad

Belangrik:

• Op iPhone en iPad:
    • Jou kind kan uit Chrome afmeld, wat hulle na ’n blaai-ervaring sal neem waar Family Link-instellings vir Chrome nie sal geld nie.
    • Hulle kan ook toegang hê tot ander blaaiers, waar Family Link-instellings vir Chrome nie sal geld nie.
  • Sommige kenmerke is dalk nie tans vir alle gebruikers beskikbaar nie.

Indien jou kind se toestel 'n iPhone en iPad is, kan jy Family Link gebruik om:

• ’n Inhoudfilter te kies om sekere werwe vir jou kind te blokkeer of toe te laat.
    • Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer: Chrome probeer seksueel eksplisiete werwe blokkeer as “Probeer om eksplisiete werwe te blokkeer“ in Family Link vir jou kind aangeskakel is.
    • Vir inwoners van Japan: Alps System Integration Co., Ltd., het hierdie filtreerdiens aangevul.
  • Spesifieke werwe toelaat of blokkeer.
  • Versoeke deur jou kind om geblokkeerde webwerwe te besoek, goedkeur of afkeur.

Bestuur jou kind se aktiwiteit op Chrome

Bestuur jou kind se blaai-aktiwiteit op Chrome

Tik op die knoppie hier onder om na hierdie instelling direk in die app te gaan:

Stel Google Chrome-kontroles op

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Chrome.
  4. Kies die instelling wat reg is vir jou gesin:
    • Laat alle webwerwe toe: Jou kind kan alle webwerwe besoek, behalwe dié wat jy blokkeer.
    • Probeer om eksplisiete webwerwe te blokkeer: Geen filter is perfek nie, maar dit behoort te help om seksueel eksplisiete en gewelddadige webwerwe te versteek.
    • Laat net goedgekeurde webwerwe toe: Jou kind kan die webwerwe besoek wat jy toelaat.
  5. Om handmatig sekere werwe toe te laat of te blokkeer, moet jy onder Bestuur werwe tik op Goedgekeur of Geblokkeer.
    • Wanneer jy ’n werf goedkeur of blokkeer, is hierdie instelling outomaties van toepassing ongeag watter ander Chrome-blaaierinstellings vir jou kind geaktiveer is.

Wenke:

• Die feit dat jou kind hul eie rekeninginstellings kan kontroleer verander nie die instellings self nie. Ons beveel aan dat ouers seker maak dat die instellings korrek is nadat hulle hierdie kontrole verander.
  • Jy kan ook jou kind se rekening bestuur deur op jou kind se naam te klik by g.co/YourFamily.

Laat sekere werwe toe of blokkeer hulle

As jy ’n sekere werf in Chrome blokkeer, kan jou kind toestemming vra om dit te besoek.

As jou kind die volgende kies:

• Persoonlik vra: Kan jy die versoek op hul toestel nagaan, en dit met jou Google-rekeningwagwoord goedkeur of afkeur. Hierdie opsie is net op Android-toestelle en Chromebooks beskikbaar.
  • Vra in ’n boodskap: Kry jy ’n kennisgewing in die Family Link-app, waar jy hul versoek kan goedkeur of afkeur.

Blokkeer of laat ’n werf toe

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Chrome.
  4. Tik onder Bestuur werwe op Goedgekeur of Geblokkeer.
  5. Tik op Voeg ’n webwerf by.
  6. Voeg ’n webwerf, soos www.google.com, of ’n domein, soos google, by.
    • Webwerwe: Sluit die www.-gedeelte van die URL in, soos www.google.com pleks van google.com. As jy ’n spesifieke webwerf blokkeer, soos www.google.com, is die toestemming nie van toepassing op werwe wat anders begin of eindig nie, soos www.google.co.za of photos.google.com.
    • Domeine: As jy ’n hele domein, soos google, blokkeer of toelaat, is die toestemming ook van toepassing op werwe wat anders begin of eindig, soos www.google.com en images.google.fr.
  7. Tik bo links op Maak toe Maak toe.

Wenke:

• Die feit dat jou kind hul eie rekeninginstellings kan kontroleer verander nie die instellings self nie. Ons beveel aan dat ouers seker maak dat die instellings korrek is nadat hulle hierdie kontrole verander.
  • Jy kan ook jou kind se rekening bestuur deur op jou kind se naam te klik by g.co/YourFamily.

Verander webwerftoestemminginstellings

Belangrik: Jy kan nie tans webwerftoestemmings op jou kind se iPhone of iPad bestuur nie, en die kenmerk is dalk nog nie op Windows-, Mac- of Linux-rekenaars van toepassing nie.

Jy kan besluit of jou kind webwerftoestemmings kan gee aan webwerwe wat hulle besoek, insluitend toestemming om ligging, kamera en kennisgewings te gebruik.

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Chrome en dan Gevorderde instellings.
  4. Skakel Toestemmings vir werwe, apps en uitbreidings aan of af.

Wenk: Jy kan hierdie instelling ook bestuur deur op jou kind se naam te klik op die Chrome-kontroleskerm.

As “Toestemmings vir werwe, apps en uitbreidings” af is, kan kinders nie toestemmings aan webwerwe gee nie. Toestemmings wat hulle reeds toegestaan het, sal egter steeds van toepassing wees.

Verwante hulpbronne