Administrer Søk på Google-kontoen til barnet ditt

For å administrere søkeresultatene til barnet ditt må du bruke Family Link med barnets konto.

Slik fungerer Søk

Når barnet ditt søker på Google, skal systemene våre finne frem til den mest relevante og pålitelige informasjonen som er tilgjengelig. Du kan også angi innstillinger som er hensiktsmessige for kontoen til barnet ditt.

Slik fungerer Søk med skolekontoer

Når elevene logger på skolens Google Workspace for Education-konto og bruker Google Søk, bidrar Sikkert søk til å filtrere bort ikke-barnevennlig innhold fra søkeresultatene. Denne funksjonen fungerer hvis skolens administrator lar den være på.

Skoleadministratorer kan når som helst oppdatere Sikkert søk og slå det på eller av i administrasjonskonsollen. Når Sikkert søk er slått av, kan elevene administrere sine egne Sikkert søk-innstillinger.

Slik fungerer Søk for brukere med foreldrekontroll

Med Family Link kan du administrere søkeaktiviteter og enhetsinnstillinger for kontoen til barnet ditt. Sikkert søk slått på og låst som standard for barnets konto for å bidra til å administrere ikke-barnevennlig innhold i søkeresultatene. Sikkert søk kan bare administreres av foreldre.

For enheter som Android og Chromebook er Inkognitomodus slått av for å gjøre det enklere å administrere innholdsinnstillingene. Personlig tilpasning av annonser er også slått av.

Administrer barnets Google-søkeresultater

Viktig: Hvis du ikke har tilsyn med barnets Google-konto, kan du bruke Family Link til å konfigurere tilsyn. Hvis barnet ditt ikke har noen Google-konto, kan du opprette en. Når du har konfigurert tilsyn for barnets konto, blir Sikkert søk slått på automatisk og låst slik at barnet ikke kan endre innstillingen. Hvis du vil, kan du oppdatere denne innstillingen på vegne av barnet ditt i Family Link (se neste del).

Ha tilsyn med barnets tilgang til nettsteder som ikke er barnevennlige

Trykk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Konfigurer Google Søk-kontroller

Viktig: Sikkert søk-innstillingene du angir i Family Link, kan ikke håndheves hvis

1. Åpne Family Link-appen Family Link eller gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og deretter Innholdsbegrensninger og deretter Google Søk.
  4. Behold Sikkert søk under «Filter» eller endre den til «Gjør uskarp» eller «Av» hvis du vil oppdatere tilgangsrettighetene for barnet ditt.

Tips: For å administrere tilgangen til nettsteder som ikke er barnevennlige, kan du oppdatere filtrene i Google Chrome.

Gjennomgå og endre barnets personlige resultater

Trykk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Konfigurer personlige resultater

Viktig: Barnet kan slå «Personlige resultater» på eller av fra enheten sin. Du får ikke noe varsel hvis hen endrer denne innstillingen. Du kan når som helst sjekke barnets kontoinnstillinger i Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link eller gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg navnet til barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Søk og så Personlige resultater.
  4. Slå Vis personlige resultater av eller på.

Slå Google Søk på eller av

Google-appen

Du kan slå av Søk i Google-appen for å forhindre at barnet bruker det på Android-enhetene sine.

Viktig: Selv om du slår av Søk, kan barnet ditt fortsatt søke i nettlesere som Chrome eller Firefox. Hvis du vil, kan du blokkere disse appene på barnets Android-enhet.

Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Begrensninger for apper og så Google og så Blokkér eller Tillat app.

Google.com

Hvis du vil forhindre at barnet ditt søker på Google.com via Android-enheten eller Chromebooken sin, kan du blokkere nettstedet i Chrome.

Administrer datainnstillingene for kontoen til barnet ditt

Slå Nett- og appaktivitet på eller av
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Kontoinnstillinger og så Personverninnstillinger og så Datainnstillinger for kontoen og så Nett- og appaktivitet.
  4. Følg veiledningen på skjermen.
Finn eller slett søke- og nettleserloggen til barnet ditt

Viktig: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Gå til Min aktivitet-siden på barnets enhet. Det kan hende barnet må logge på med Google-kontoen sin.
  2. Følg veiledningen for å slette aktivitet manuelt, eller konfigurer automatisk sletting.

Administrer kontakt- og appinformasjon fra enheter

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Kontoinnstillinger og så Personverninnstillinger og så Datainnstillinger for kontoen.
  4. Administrer kontakt- og appinformasjon fra enheter i «Andre kontoinnstillinger»-delen.

Feilsøk problemer

Barnet mitt har funnet upassende innhold i søkeresultatene sine

Følg først veiledningen ovenfor for å sjekke at Sikkert Søk er på.

Deretter rapporterer du innholdet til Google. Hvis barnet ditt bruker en Android-enhet, følger du veiledningen for nettsteder eller bilder nedenfor. Hvis ikke kan du finne ut hvordan du rapporterer upassende innhold på andre enheter.

Nettsteder

Hvis barnet ditt har besøkt et nettsted med upassende innhold, kan du rapportere innholdet til Google.

Bilder

1. Trykk på bildet for å se flere alternativer.
  2. Under bildet trykker du på Mer Mer og så Send tilbakemelding.
Barnet mitt ser annonser i søkeresultatene
Det kan hende barnet ditt finner annonser når hen bruker Google Søk. Finn ut mer om hvordan annonser fungerer med barnets Google-konto.