Zoeken beheren voor het Google-account van je kind

Gebruik Family Link met het account van je kind om de zoekresultaten te beheren.

Hoe Google Zoeken werkt

Als je kind iets op Google zoekt, proberen onze systemen de meest relevante en betrouwbare informatie te laten zien. Je kunt ook voorkeuren instellen die handig zijn voor het account van je kind.

Hoe Zoeken werkt voor schoolaccounts

Als leerlingen inloggen op het Google Workspace for Education-account van hun school en Google Zoeken gebruiken, filtert SafeSearch expliciete content die in hun zoekresultaten wordt getoond. Deze functie werkt als de schoolbeheerder deze laat aanstaan.

Schoolbeheerders kunnen filteren met SafeSearch altijd aan- of uitzetten in de Beheerdersconsole. Als SafeSearch niet wordt afgedwongen, kunnen leerlingen hun eigen SafeSearch-voorkeuren beheren.

Hoe Zoeken werkt voor gebruikers met ouderlijk toezicht

Met Family Link kun je zoekactiviteiten en apparaatinstellingen voor het account van je kind beheren. Filteren met SafeSearch staat standaard (vergrendeld) aan voor het account van je kind, zodat je kind geen expliciete content krijgt in de zoekresultaten. Alleen ouders kunnen filteren met SafeSearch beheren.

Op apparaten zoals Android en Chromebooks staat de incognitomodus uit om contentvoorkeuren te beheren. Advertentiepersonalisatie staat ook uit.

De Google-zoekresultaten van je kind beheren

Belangrijk:Als je momenteel geen toezicht houdt op het Google-account van je kind, kun je toezicht instellen via Family Link. Als je kind geen Google-account heeft, maak je er eerst een. Nadat je toezicht hebt ingesteld voor het account van je kind, wordt filteren met SafeSearch automatisch aangezet. Deze instelling wordt vergrendeld, zodat je kind deze niet kan wijzigen. Als je wilt, kun je deze instelling namens je kind updaten in Family Link (zie het volgende gedeelte).

Toezicht houden op de toegang van je kind tot expliciete websites

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Toezicht op Google Zoeken instellen

Belangrijk: In de volgende gevallen kunnen de SafeSearch-voorkeuren die je instelt in Family Link niet worden afgedwongen:

1. Open de Family Link-app Family Link of ga naar g.co/YourFamily.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Zoeken.
  4. Laat bij Filter de optie SafeSearch aanstaan, of kies voor Vervagen of Uit als je je kind andere toegangsrechten wilt geven.

Tip: Als je de toegang tot expliciete websites wilt beheren, update je filters in Google Chrome.

De persoonlijke resultaten van je kind bekijken en bewerken

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Persoonlijke resultaten instellen

Belangrijk: Je kind kan Persoonlijke resultaten aan- of uitzetten op het eigen apparaat. Als je kind deze instelling wijzigt, krijg je geen melding. In de Family Link-app kun je altijd de accountinstellingen van je kind bekijken.
  1. Open de Family Link-app Family Link of ga naar g.co/YourFamily.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Zoeken en dan Persoonlijke resultaten.
  4. Zet Persoonlijke resultaten aan of uit.

Google Zoeken aan- of uitzetten

Google-app

Je kunt de zoekfunctie in de Google-app uitzetten zodat je kind deze functie niet kan gebruiken op eigen Android-apparaten.

Belangrijk: Zelfs als je de zoekfunctie uitzet, kan je kind nog steeds zoeken via browsers zoals Chrome of Firefox. Je kunt eventueel deze apps blokkeren op het Android-apparaat van je kind.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten en dan Google en dan App blokkeren of het blokkeren opheffen.

Google.com

Als je wilt voorkomen dat je kind op een eigen apparaat (Android-apparaat of Chromebook) zoekopdrachten op Google.com uitvoert, kun je de site blokkeren in Chrome.

De instellingen voor accountgegevens van je kind beheren

Web- en app-activiteit aan- of uitzetten
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Privacyinstellingen en dan Instellingen voor accountgegevens en dan Web- en app-activiteit.
  4. Volg de instructies op het scherm.
De zoek- en browsegeschiedenis van je kind vinden of verwijderen

Belangrijk: Als je toezicht hebt toegevoegd aan het al bestaande Google-account van je kind, heb je hierbij de hulp van je kind nodig.

1. Ga op het apparaat van je kind naar de pagina Mijn activiteit. Je kind moet misschien inloggen met het eigen Google-account.
  2. Volg de stappen om activiteit handmatig te verwijderen of stel automatische verwijdering in.

Contact- en app-gegevens vanaf apparaten beheren

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Privacyinstellingen en dan Instellingen voor accountgegevens.
  4. In het gedeelte 'Andere accountinstellingen' kun je contact- en app-gegevens vanaf apparaten beheren.

Problemen oplossen

Mijn kind heeft ongepaste content in de zoekresultaten gezien

Volg eerst de bovenstaande stappen om ervoor te zorgen dat SafeSearch aanstaat.

Meld de content dan bij Google. Als je kind een Android-apparaat gebruikt, volg je de onderstaande instructies voor sites of afbeeldingen. Lees anders meer informatie over hoe je ongepaste content kunt melden op andere apparaten.

Sites

Als je kind een site met ongepaste content heeft bezocht, meld je de content aan Google.

Afbeeldingen

1. Tik op de afbeelding voor meer opties.
  2. Tik onder de afbeelding op Meer Meer en dan Feedback sturen.
Mijn kind ziet advertenties in de zoekresultaten
Je kind ziet misschien advertenties als het Google Zoeken gebruikt. Meer informatie over hoe advertenties werken voor het Google-account van je kind