Bestuur Search in jou kind se Google-rekening

Gebruik Family Link met jou kind se rekening om jou kind se soekresultate te bestuur.

Hoe Search werk

Ons stelsels poog om die mees relevante en betroubare inligting te verskaf wanneer jou kind iets op Google soek. Jy kan ook voorkeure opstel wat sinvol vir jou kind se rekening is.

Hoe Search vir skoolrekeninge werk

Wanneer studente by hul Google Workspace for Education-skoolrekening aanmeld en Google Search gebruik, sal Veiligsoek help om eksplisiete inhoud wat in hul soekresultate verskyn, uit te filtreer. Hierdie kenmerk werk as die skooladmin dit aangeskakel hou.

Skooladmins kan Veiligsoek-filtrering enige tyd opdateer en dit in die Admin-konsole aan- of afskakel. Wanneer Veiligsoek-toepassing afgeskakel is, kan studente hul eie Veiligsoek-voorkeure bestuur.

Hoe Search vir gebruikers met ouerkontroles werk

Jy kan soekaktiwiteite en toestelinstellings vir jou kind se rekening met Family Link bestuur. Om te help om eksplisiete inhoud in soekresultate te bestuur, is Veiligsoek-filtrering by verstek vir jou kind se rekening aangeskakel en gesluit. Veiligsoek-filtrering kan slegs deur ouers bestuur word.

Incognitomodus is gedeaktiveer vir toestelle soos Android en Chromebooks om te help om inhoudvoorkeure te bestuur. Advertensiepersonalisering is ook gedeaktiveer.

Bestuur jou kind se Google-soekresultate

Belangrik: As jy nie tans oor jou kind se Google-rekening toesig hou nie, kan jy Family Link gebruik om toesig op te stel. As jou kind nie ’n Google-rekening het nie, kan jy een vir hulle skep. Sodra jy toesig oor jou kind se rekening opgestel het, is Veiligsoek-filtrering outomaties aangeskakel en gesluit sodat jou kind nie die instelling kan verander nie. As jy dit verkies, kan jy hierdie instelling namens jou kind in Family Link opdateer (sien volgende afdeling).

Hou toesig oor jou kind se toegang tot eksplisiete webwerwe

Tik op die knoppie hier onder om na hierdie instelling direk in die app te gaan:

Stel Google Search-kontroles op

Belangrik: Die Veiligsoek-voorkeure wat jy in Family Link gestel het, kan nie toegepas word nie as:

1. Maak die Family Link-app Family Link oop of gaan na g.co/YourFamily.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Search.
  4. Hou Veiligsoek in “Filtreer” of verander dit na “Maak wasig” of “Af” as jy toegangsregte vir jou kind wil opdateer.

Wenk: Om toegang tot eksplisiete webwerwe te bestuur, moet jy filters op Google Chrome opdateer.

Hersien en wysig jou kind se Persoonlike resultate

Tik op die knoppie hier onder om na hierdie instelling direk in die app te gaan:

Stel persoonlike resultate op

Belangrik: Jou kind kan “Persoonlike resultate" aan- of afskakel vanaf hul toestel. As jou kind hierdie instelling verander, sal jy nie 'n kennisgewing kry nie. Jy kan altyd jou kind se rekeninginstellings in die Family Link-program nagaan.
  1. Maak die Family Link-app Family Link oop of gaan na g.co/YourFamily.
  2. Kies jou kind se naam.
  3. Tik op Kontroles en dan Inhoudbeperkings en dan Google Search en dan Persoonlike resultate.
  4. Skakel Persoonlike resultate aan of af.

Skakel Google Search aan of af

Google-program

Jy kan Search in die Google-program afskakel sodat jou kind dit nie op hul Android-toestelle kan gebruik nie.

Belangrik: Selfs as jy Search afskakel, kan jou kind nog die internet deursoek met blaaiers soos Chrome of Firefox. As jy wil, kan jy hierdie programme blokkeer op jou kind se Android-toestel.

Family Link-program

1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Appbeperkings en dan Google en dan Blokkeer of deblokkeer app.

Google.com

Jy kan die werf blokkeer in Chrome om te verhoed dat jou kind Google.com op hul Android-toestel of Chromebook deursoek.

Bestuur jou kind se rekeningdata-instellings

Skakel Web- en Programaktiwiteit aan of af
  1. Maak die Family Link-app Family Link oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Rekeninginstellingsen dan Privaatheidinstellings en dan Rekeningdatainstellings en dan Web- en appaktiwiteit.
  4. Volg die instruksies op die skerm.
Kry of vee jou kind se soek- en blaaigeskiedenis uit

Belangrik: As jy toesig by jou kind se voorheen bestaande Google-rekening gevoeg het, sal jy hulle hulp nodig hê om dit te doen.

1. Besoek die My Aktiwiteit-bladsy op jou kind se toestel. Jou kind sal dalk met hul Google-rekening moet aanmeld.
  2. Volg die stappe om aktiwiteit handmatig uit te vee of stel outomatiese uitvee op.

Bestuur kontak- en programinligting vanaf toestelle

1. Maak die Family Link-app Family Link op jou foon of tablet oop.
  2. Kies jou kind.
  3. Tik op Kontroles en dan Rekeninginstellings en dan Privaatheidinstellings en dan Rekeningdata-instellings.
  4. Bestuur kontak- en appinligting van toestelle af in die “Ander rekeninginstellings”-afdeling.

Foutspoor probleme

My kind het onvanpaste inhoud in soekresultate gesien

Gebruik eers die instruksies hierbo om seker te maak dat Veiligsoek aan is.

Gee dan die inhoud by Google aan. As jou kind 'n Android-toestel gebruik, kan jy die instruksies vir webwerwe of prente hieronder volg. Anders kan jy uitvind hoe om onvanpaste inhoud aan te gee op ander toestelle.

Werwe

As jou kind 'n webwerf met onvanpaste inhoud besoek het, kan jy die inhoud by Google aangee.

Prente

1. Tik op die prent om nog opsies te kry.
  2. Tik onder die prent op Meer Meer en dan Stuur terugvoer.
My kind sien advertensies in hul soekresultate
Jou kind kan dalk advertensies sien wanneer hulle Google Search gebruik. Kom meer te wete oor hoe advertensies met jou kind se Google-rekening werk.