Lid worden van een gezinsgroep op Google

Als je lid wordt van een gezinsgroep, kun je Google-gezinsservices delen met maximaal vijf andere gezinsleden.
Belangrijk: Onder de 5 gezinsleden vallen ook gezinsleden die voor de groep zijn uitgenodigd, maar de uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd.

Hoe gezinsgroepen werken

Dit kun je doen als je lid bent van een gezinsgroep:

Lid worden van een gezinsgroep

Als iemand je lid wil maken van een gezinsgroep, ontvang je een e-mail of sms met een uitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.

Welke gegevens kunnen gezinsleden van elkaar zien?

Als je lid wordt van een gezinsgroep, kunnen de overige gezinsleden mogelijk je naam, foto en e-mailadres zien.

De gezinsbeheerder is verantwoordelijk voor de betaalmethode voor het gezin en krijgt daarom facturen van alle artikelen die je koopt via de betaalmethode voor het gezin.

Je gezinsleden kunnen content zien die aan de gezinsbibliotheek is toegevoegd.

Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt, kunnen je gezinsleden zien hoeveel gedeelde opslagruimte je gebruikt. Je bestanden worden niet gedeeld met je gezin. Bekijk meer informatie over hoe je start of stopt met delen met je gezin op Google One.

Vereisten om lid te worden van een gezinsgroep

Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je moet een Google-account hebben. Je kunt niet lid worden van een gezinsgroep met een Google-account van je werk, school of andere organisatie.
  • Je moet in hetzelfde land wonen als de gezinsbeheerder.
  • Je mag geen lid zijn van een andere gezinsgroep.
  • Je mag in de afgelopen 12 maanden niet van gezinsgroep zijn gewisseld.

Een gezinsgroep verlaten of van gezinsgroep wisselen

Voordat je van gezinsgroep kunt wisselen, moet je de gezinsgroep verlaten waarvan je op dat moment lid bent.
Wat gebeurt er als je de gezinsgroep verlaat?
  • Je kunt maar één keer per 12 maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende 12 maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep. De regel van 12 maanden geldt alleen als je een betaald Google-abonnement gebruikt, zoals Google One of YouTube Premium.
  • Je kunt geen aankopen meer doen via de betaalmethode voor het gezin. Eventuele aankopen in behandeling worden mogelijk nog wel via de betaalmethode voor het gezin in rekening gebracht.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Google Play-gezinsbibliotheek en alle items die door de gezinsleden zijn toegevoegd.
  • Alle aankopen die je aan de Google Play-gezinsbibliotheek hebt toegevoegd, worden verwijderd. Je gezinsleden hebben geen toegang meer tot deze items.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en jij de beheerder van het Google One-abonnement bent, kunnen je gezinsleden de gedeelde opslagruimte niet meer gebruiken. Heeft een gezinslid geen opslagruimte meer, dan blijven bestaande bestanden veilig opgeslagen, maar kan die persoon geen nieuwe items meer opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als iemand geen opslagruimte meer heeft, vind je hier.
    • Je gezin verliest ook de toegang tot extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en iemand anders de beheerder van het Google One-abonnement is, heb je geen toegang meer tot de gedeelde opslag, extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Je houdt je Google-account en alle content die je hebt gekocht via de betaalmethode voor het gezin.
De gezinsgroep verlaten
Belangrijk: Als jij de gezinsbeheerder bent, kun je de gezinsgroep niet verlaten.

Mobiel apparaat of webbrowser

1. Ga naar de pagina Je gezin op Google.
  2. Selecteer Menu Menu en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten.
Belangrijk: Als je de gezinsgroep in een ander Google-product (Play Store, Family Link of Google One) hebt ingesteld, kun je de gezinsgroep ook via het betreffende product verlaten. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon en dan Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten.
  4. Typ je wachtwoord en tik daarna op Bevestigen.

Family Link-app

Opmerking: Family Link is niet in alle landen beschikbaar. Meld je aan voor Family Link via g.co/YourFamily.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren.
  3. Selecteer bij 'Gezinsgroep verlaten' de optie Gezinsgroep verlaten.
  4. Typ je wachtwoord.
  5. Tik op Bevestigen.

Google-app​

1. Open de Google One-app  Google One op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menuen dan Instellingenen dan Gezinsinstellingen beheren.
  3. Tik op Gezinsgroep beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten.
  5. Tik op Bevestigen.

Google One-app (iPhone en iPad)

1. Open de Google One-app Google One op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu en dan Instellingen en dan Gezinsinstellingen en dan Google-gezinsleden beheren.
  3. Log in bij je Google-account als dat wordt gevraagd.
  4. Tik op Meer Meer en dan Gezinsgroep verlaten en dan Groep verlaten.
  5. Geef je wachtwoord op.
  6. Tik op Bevestigen.

Problemen oplossen

Probleem met mijn uitnodiging

Uitnodiging is al gebruikt

Elke uitnodiging heeft een unieke aanmeldingslink die maar één keer kan worden gebruikt.

Als je de uitnodiging doorstuurt naar iemand anders, kan die persoon je unieke link gebruiken om lid te worden van de gezinsgroep.

Heb je het verkeerde Google-account voor de uitnodiging gebruikt, dan kun je de gezinsgroep verlaten en om een nieuwe uitnodiging vragen. Gebruik vervolgens het goede e-mailadres om de nieuwe uitnodiging te accepteren.

Uitnodiging verlopen

Een uitnodiging om lid te worden van een gezinsgroep is twee weken geldig.

Is de uitnodiging verlopen, vraag de gezinsbeheerder dan je een nieuwe uitnodiging te sturen.

Ik krijg een foutmelding

Probleem bij lid worden van gezinsgroep

• Van gezinsgroep wisselen: je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen.
  • Landsbeperking: je moet in hetzelfde land als de gezinsbeheerder wonen.

Je gezinsgroep is uitgeschakeld

De gezinsbeheerder moet naar myaccount.google.com gaan om het account te herstellen.

Je bent al lid van een gezinsgroep

Je kunt maar van één gezinsgroep tegelijk lid zijn. Als je lid wilt worden van een andere gezinsgroep, moet je eerst je huidige gezinsgroep verlaten. Pas daarna kun je lid worden van de andere groep.

De gezinsbeheerder heeft de gezinsgroep verwijderd

Houd rekening met het volgende als de gezinsbeheerder de gezinsgroep heeft verwijderd:

• Je kunt geen aankopen meer doen via de betaalmethode voor het gezin. Eventuele aankopen in behandeling worden mogelijk nog wel via de betaalmethode voor het gezin in rekening gebracht.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Google Play-gezinsbibliotheek en alle items die door de gezinsleden zijn toegevoegd.
  • Alle aankopen die je aan de Google Play-gezinsbibliotheek hebt toegevoegd, worden verwijderd. Je gezinsleden hebben geen toegang meer tot deze items.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en jij de beheerder van het Google One-abonnement bent, kunnen je gezinsleden de gedeelde opslagruimte niet meer gebruiken. Heeft een gezinslid geen opslagruimte meer, dan blijven bestaande bestanden veilig opgeslagen, maar kan die persoon geen nieuwe items meer opslaan. Meer informatie over wat er gebeurt als iemand geen opslagruimte meer heeft, vind je hier.
    • Je gezin verliest ook de toegang tot extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Als je gezin een Google One-lidmaatschap deelt en iemand anders de beheerder van het Google One-abonnement is, heb je geen toegang meer tot de gedeelde opslagruimte, extra ledenvoordelen en Google-experts.
  • Je houdt je Google-account en alle content die je hebt gekocht via de gezinsbetaalmethode.

Opmerking: Je kunt maar één keer per jaar van gezinsgroep wisselen. Als je lid wordt van een nieuwe gezinsgroep of een nieuwe groep maakt, kun je de daaropvolgende 12 maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.