Forstå hvordan YouTube- og YouTube Kids-alternativene fungerer for barnet ditt

Når du administrerer barnets Google-konto med Family Link, kan du konfigurere foreldrekontroll for:

Innholdsinnstillinger for familier som bruker versjoner med tilsyn

Dette trenger du

For å gi barnet ditt tilgang til YouTube Kids eller en YouTube-versjon med tilsyn må du opprette en Google-konto for barnet.

Alternativ 1: YouTube Kids

Slik fungerer YouTube for barn

I YouTube Kids-appen og nettversjonen finner du nytt innhold og populære videoer for barn – presentert på en trygg og barnevennlig måte.

Du må konfigurere YouTube Kids for barnet ditt før hen kan bruke det.

Med Family Link kan du
  • velge et innholdsnivå
  • velge om barnet skal kunne bruke søkefunksjonen i YouTube Kids
  • oppheve blokkering av videoer
Tips: Hvis du vil endre enkelte YouTube Kids-innstillinger, for eksempel lydeffekter og casting som barnet ditt kan styre, kan du finne ut mer i foreldreveiledningen for YouTube Kids.

Endre YouTube Kids-innstillinger

Viktig: Før du kan oppdatere innstillingene, må du gi barnet ditt tilgang til YouTube Kids.

Med Family Link-appen

Trykk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Konfigurer YouTube-kontroller

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensningerog så YouTube.
  4. Under «YouTube Kids-innstillinger» kan du
    • oppdatere innstillingene for innholdsnivå
    • slå Søk på eller av
    • fjerne tilgangen til YouTube Kids
Tips : Hvis du vil at barnet ditt skal ha tilgang til mer innhold på YouTube, kan du konfigurere en YouTube-opplevelse med tilsyn.

Med YouTube-appen

1. Åpne YouTube-appen YouTube på enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Foreldreinnstillinger.
  4. Velg barnet ditt.
  5. Under «YouTube Kids-innstillinger» kan du
    • oppdatere innstillinger for innholdsnivå
    • slå Søk på eller av
    • fjerne tilgangen til YouTube Kids

Alternativ 2: YouTube-versjon med tilsyn

Viktig: Hvis barnet ditt er over 13 år (eller alderen som gjelder i landet eller regionen der dere bor) og velger å administrere sin egen konto, kan du ikke ha tilsyn med opplevelsen hens på YouTube med disse kontrollene. Hvis du legger til tilsyn for barnets konto, kan du bruke Begrenset innhold-modus til å filtrere ut innhold som potensielt er for voksne.

Slik fungerer YouTube-versjonen med tilsyn

Viktig: Noen funksjoner på YouTube er foreløpig ikke tilgjengelige for barn under 13 år (eller alderen som gjelder i landet eller regionen der dere bor) med en administrert Google-konto. Finn ut mer om YouTube-versjoner med tilsyn.

Med YouTube-versjoner med tilsyn kan barnet ditt gå over fra YouTube Kids til YouTube med foreldrekontroll. Med en administrert konto kan du velge hvor mye tilgang barnet ditt skal ha på YouTube, filtrere ut uønsket innhold og administrere barnets skjermtid.

Med Family Link kan du gjøre dette:

• Velg mellom tre innstillinger for YouTube-innholdsnivå: «Utforsk», «Utforsk mer» eller «Mesteparten av YouTube».
  • Sett seer- eller søkeloggen på pause..
  • Opphev blokkering av videoer: Tøm utvalget av videoer og kanaler du har blokkert i YouTube Kids.
    • Når du blokkerer eller opphever blokkering av videoer på YouTube Kids, reflekteres dette i barnets administrerte YouTube-konto.

Finn ut mer om alle innstillingene for YouTube-versjoner med tilsyn.

Hvem kan bruke YouTube-versjoner med tilsyn?

Du kan konfigurere YouTube-versjoner med tilsyn for barn under 13 år (eller alderen som gjelder i landet eller regionen der dere bor).

Du kan ikke bruke en YouTube-versjon med tilsyn hvis

Endre innstillinger for innholdsnivå på YouTube

Viktig:

Med Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensningerog så YouTube.
  4. Trykk på Endre under «YouTube-innstillinger».
  5. Velg innholdsinnstillingen du vil endre.
  6. Bekreft ved å trykke på Velg.

Med YouTube-appen

1. Åpne YouTube-appen YouTube på enheten din.
  2. Velg profilbildet eller forbokstaven øverst til høyre.
  3. Velg Foreldreinnstillinger.
  4. Velg barnet ditt.
  5. Trykk på Endre under «YouTube-innstillinger».
  6. Velg innholdsinnstillingen du vil endre.
  7. Bekreft ved å trykke på Velg.

Oppdater generelle innstillinger for YouTube og YouTube Kids

Disse innstillingene gjelder for både YouTube og YouTube Kids.

Med Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensningerog så YouTube.
  4. Under «Generelle innstillinger» kan du
    • slå Sett seerloggen på pause eller Sett søkeloggen på pause på eller av
    • tømme søke- og seerloggen
    • oppheve blokkering av videoer

Tips: Du kan bare blokkere eller oppheve blokkering av videoer hvis du har konfigurert YouTube Kids. Når du blokkerer eller opphever blokkeringen av videoer på YouTube Kids, blokkeres de også i barnets administrerte YouTube-konto.

Med YouTube-appen

1. Åpne YouTube-appen YouTube på enheten din.
  2. Velg profilbildet eller forbokstaven øverst til høyre.
  3. Velg Foreldreinnstillinger.
  4. Velg barnet ditt.
  5. Under «Generelle innstillinger» kan du
    • Slå Sette seerloggen på pause eller Sett søkeloggen på pause på eller av
    • tømme søke- og seerloggen
    • oppheve blokkering av videoer
      • Du kan bare blokkere eller oppheve blokkering av videoer hvis du har konfigurert YouTube Kids. Når du blokkerer eller opphever blokkeringen av videoer på YouTube Kids, blokkeres de samme videoene i barnets YouTube-konto med tilsyn.

Tips: For å gå gjennom seerloggen for barnet ditt må du være på barnets enhet.

Legg til tilsyn for en eksisterende Google-konto

Hvis du legger til tilsyn for en konto et barn 13 år (eller alderen som gjelder i landet eller regionen der dere bor) har fra før, sletter Google abonnementer og dette innholdet i kontoen:

• YouTube-videoer, chatter og kommentarer
  • direktechatter, innlegg, spillelister og snuttsamlinger
  • kjøpte og leide YouTube-videoer

Tips: Før du konfigurerer tilsyn, anbefaler Google rat barnet laster ned dataene sine.

Slå Begrenset innhold-modus av eller på

Når barnet ditt fyller 13 år (eller alderen som gjelder i landet eller regionen der dere bor), får hen tilgang til YouTube uten tilsyn. Du kan slå på Begrenset innhold-modus for å bidra til at barnet ditt unngår det meste av innholdet for voksne.

Slik slår du Begrenset innhold-modus på eller av via Family Link:

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så YouTube.
  3. Slå Begrenset innhold-modus på eller av

Finn ut mer om Begrenset innhold-modus.