Inzicht krijgen in de opties voor YouTube en YouTube Kids voor je kind

Als je via Family Link een Google-account voor je kind beheert, kun je ouderlijk toezicht instellen voor het volgende:

Contentinstellingen voor gezinnen die ouderlijk toezicht gebruiken

Wat je nodig hebt

Als je je kind toegang wilt geven tot YouTube met ouderlijk toezicht of YouTube Kids, moet je een Google-account voor je kind maken.

Optie 1: YouTube Kids

Hoe YouTube Kids werkt

De app- en webfunctionaliteit van YouTube Kids omvat populaire kindervideo's en nieuwe content en is veilig en makkelijk te gebruiken door kinderen.

Je moet YouTube Kids instellen voor je kind voordat je kind het kan gebruiken.

Via Family Link kun je het volgende doen:
  • Een instelling voor het contentniveau kiezen
  • Toestaan dat je kind de zoekfunctie in YouTube Kids gebruikt
  • De blokkering van video's opheffen
Tip: Als je bepaalde YouTube Kids-instellingen wilt aanpassen die je kind kan beheren, zoals geluidseffecten en casten, bekijk je meer informatie in de YouTube Kids-gids voor ouders.

De instellingen voor YouTube Kids wijzigen

Belangrijk: Voordat je de instellingen kunt updaten, moet je je kind toegang tot YouTube Kids geven.

Met de Family Link-app

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Toezicht op YouTube instellen

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. Onder Instellingen voor YouTube Kids kun je het volgende doen:
    • De instellingen voor het contentniveau updaten.
    • Zoeken aan- of uitzetten.
    • De toegang tot YouTube Kids verwijderen.
Tip: Als je wilt dat je kind toegang heeft tot meer content op YouTube, kun je ouderlijk toezicht op YouTube instellen.

Met de YouTube-app

1. Open de YouTube-app YouTube op je apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Instellingen en dan Instellingen voor ouders.
  4. Selecteer de naam van je kind.
  5. Onder Instellingen voor YouTube Kids kun je het volgende doen:
    • De instellingen voor het contentniveau updaten
    • Zoeken aan- of uitzetten
    • Toegang tot YouTube Kids verwijderen

Optie 2: YouTube met ouderlijk toezicht

Belangrijk: Als je kind 13 jaar of ouder is (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio) en ervoor kiest het eigen account zelf te beheren, kun je met deze opties geen toezicht houden op hoe je kind YouTube gebruikt. Als je toezicht toevoegt aan het account van je kind, kun je de beperkte modus gebruiken om niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren.

Hoe YouTube met ouderlijk toezicht werkt

Belangrijk: Sommige YouTube-functies zijn momenteel niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio) met een Google-account dat onder toezicht staat. Meer informatie over YouTube met ouderlijk toezicht

Via ouderlijk toezicht op YouTube kan je kind overstappen van YouTube Kids naar YouTube met ouderlijk toezicht. Voor een account dat onder toezicht staat, kun je kiezen welk toegangsniveau je je kind geeft op YouTube, ongewenste content filteren en de schermtijd van je kind beheren.

Via Family Link kun je het volgende doen:

• Een keuze maken uit 3 instellingen voor het YouTube-contentniveau: Ontdekken, Meer ontdekken of Het grootste gedeelte van YouTube.
  • De kijk- of zoekgeschiedenis onderbreken.
  • De blokkering van video's opheffen: Je kunt de selectie wissen van video's en kanalen die je op YouTube Kids hebt geblokkeerd.
    • Als je video's op YouTube Kids blokkeert of de blokkering ervan opheft, geldt dit ook voor dezelfde video's in het YouTube-account van je kind dat onder toezicht staat.

Meer informatie over alle instellingen voor ouderlijk toezicht op YouTube

Wie komt in aanmerking voor ouderlijk toezicht op YouTube?

Je kunt op YouTube ouderlijk toezicht instellen als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio).

In de volgende gevallen kom je niet in aanmerking voor ouderlijk toezicht op YouTube:

• Je kind is 13 jaar of ouder (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio), tenzij je het Google-account onder toezicht voor je kind hebt gemaakt voordat het kind de geldende minimumleeftijd in je land of regio had bereikt en je kind het beheer van het eigen account nog niet heeft overgenomen.

Instellingen voor het contentniveau op YouTube wijzigen

Belangrijk:

Met de Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. Tik onder YouTube-instellingen op Bewerken.
  5. Kies de contentinstelling die je wilt wijzigen.
  6. Tik op Selecteren om dit te bevestigen.

Met de YouTube-app

1. Open de YouTube-app YouTube op je apparaat.
  2. Selecteer rechtsboven je profielfoto of initiaal.
  3. Selecteer Instellingen voor ouders.
  4. Kies de naam van je kind.
  5. Tik onder YouTube-instellingen op Bewerken.
  6. Kies de contentinstelling die je wilt wijzigen.
  7. Tik op Selecteren om te bevestigen.

Algemene instellingen updaten voor YouTube en YouTube Kids

Deze instellingen zijn van toepassing op YouTube en YouTube Kids.

Met de Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. Onder Algemene instellingen kun je het volgende doen:
    • Kijkgeschiedenis onderbreken of Zoekgeschiedenis onderbreken aan- of uitzetten.
    • Zoek- en kijkgeschiedenis wissen.
    • Video's deblokkeren.

Tip: Je kunt alleen video's blokkeren of deblokkeren als je YouTube Kids hebt ingesteld. Als je video's op YouTube Kids blokkeert of deblokkeert, geldt dit ook voor dezelfde video's in het YouTube-account van je kind dat onder toezicht staat.

Met de YouTube-app

1. Open de YouTube-app YouTube op je apparaat.
  2. Selecteer rechtsboven je profielfoto of initiaal.
  3. Selecteer Instellingen voor ouders.
  4. Selecteer de naam van je kind.
  5. Onder Algemene instellingen kun je het volgende doen:
    • Kijkgeschiedenis onderbreken of Zoekgeschiedenis onderbreken aan- of uitzetten.
    • Zoek- en kijkgeschiedenis wissen.
    • De blokkering van video's opheffen.
      • Je kunt alleen video's blokkeren of de blokkering ervan opheffen als je YouTube Kids hebt ingesteld. Als je video's op YouTube Kids blokkeert of de blokkering ervan opheft, is dit ook van toepassing op dezelfde video's in het YouTube-account van je kind dat onder toezicht staat.

Tip: Als je de kijkgeschiedenis van je kind wilt bekijken, moet je toegang tot het apparaat van je kind hebben.

Toezicht aan een bestaand Google-account toevoegen

Als je toezicht toevoegt aan een bestaand account voor een kind jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio), verwijdert Google abonnementen en de volgende content uit het account:

• YouTube-video's, -chats en -reacties
  • Live chats, posts, playlists en stories
  • Gekochte en gehuurde YouTube-video's

Tip: Voordat je toezicht instelt, raadt Google kinderen aan hun gegevens te downloaden.

Beperkte modus aan- of uitzetten

Zodra je kind 13 jaar wordt (of de geldende minimumleeftijd in je land of regio bereikt), heeft het zonder toezicht toegang tot YouTube. Zet de beperkte modus aan om te zorgen dat je kind de meeste niet-gezinsvriendelijke content vermijdt.

Zo zet je de beperkte modus aan of uit via Family Link:

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  3. Zet Beperkte modus aan of uit.

Meer informatie over de beperkte modus