Kom igång med en Google Kids-profil på Google TV

Med en profil för barn kan du ge dina barn åtkomst till Google TV-enheter utan att behöva skapa en e-postadress och ett lösenord åt hen.

Viktigt!

• Barnprofiler är kanske inte tillgängliga i vissa regioner eller på vissa Google TV-enheter.
  • Om du vill tillämpa föräldrakontroller använder du Family Link. Alla föräldrakontroller i Family Link är inte tillgängliga för en barnprofil.

Så här fungerar en barnprofil

Med en barnprofil kan du göra följande:

• Ange en paus och dagliga gränser: Du kan välja en paus och daglig tidsgräns för ditt barn på Google TV. Du kan bara ställa dessa gränser på Google TV. De kan inte ställas in via Family Link.
  • Kontrollera appaktivitet: Du kan kontrollera ditt barns appaktivitet med Family Link.
  • Lägga till och hantera appar: Du kan ladda ned appar som du vill att barnet ska ha åtkomst till i sin profil på Google TV. Du kan blockera och avblockera appar för ditt barn via Family Link.
  • Innehållsbegränsningar: Om du vill begränsa vilka filmer och serier som ditt barn hittar i sin barnprofil kan du ställa in innehållsbegränsningar för hens konto. Läs mer om att ställa in innehållsbegränsningar.
  • Föräldrakontroller i profil: Du kan även lägga till ett profillås för Google TV.
  • Använda Familjens bibliotek på Google Play: Du kan ge barnet åtkomst till delat innehåll i Familjens bibliotek. Läs mer om att konfigurera Familjens bibliotek.
  • Hantera att se-listan: Lägg till eller ta bort filmer och serier i barnets att se-lista. Du kan göra detta i din profil eller i barnets profil. Läs mer om att hantera barnets att se-lista.

Med en barnprofil behöver barnet inte ett Google-konto eller ett lösenord. Föräldrar kan skapa en barnprofil för sitt barn direkt på Google TV.

Tips! Om du vill att ditt barn ska kunna använda andra appar eller enheter än Google TV kan du skapa ett Google-konto åt barnet.

Konfigurera en barnprofil

1. Välj profilbilden eller initialen på startskärmen för Google TV.
  2. Välj Lägg till ett barn under Vem tittar? följt av Kom igång.
  3. Välj ett alternativ:
    • Om ditt barn har ett Google-konto eller en barnprofil som är med i familjegruppen väljer du det barn som konfigureringen ska göras för.
    • Om ditt barn inte är med i familjegruppen väljer du Lägg till ett barn och följer anvisningarna på skärmen.
  4. Välj vilka appar som ska finnas på barnets startskärm.
  5. Följ anvisningarna på skärmen om du vill ställa in föräldrakontroller.

Konfigurera fler enheter och tjänster för barnet

Om du vill kontrollera ditt barn på andra enheter och i Googles tjänster väljer du en Gmail-adress och ett lösenord för barnets profil.
Viktigt! Kontrollera att du är inloggad på ditt föräldrakonto.
  1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Välj den barnprofil du vill uppgradera.
  3. På skärmen med profilinformation väljer du Skapa en Gmail-adress för [barnets namn].
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
  5. När du är klar visas Klart! på skärmen.

Hantera ditt barns profil med Family Link

Övervaka appaktiviteten på Google TV

Viktigt! Om du vill kontrollera hur mycket tid som spenderas på Google TV måste du logga in på Google TV.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Höjdpunkter följt av Skärmtid.
    • Om du vill granska appaktiviteten scrollar du till de appar du har valt att barnet ska använda på Google TV.

Blockera eller avblockera appar

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Appgränser följt av App som du vill tillåta eller blockera.
  4. Aktivera eller inaktivera Blockera.

Tips! Om en app har både mobil- och tv-versioner måste du blockera båda versionerna för att säkerställa att barnet inte har åtkomst till appen på Google TV.

Ställa in andra föräldrakontroller i en barnprofil

Du måste använda Google TV om du vill ställa in dessa föräldrakontroller:

• ange en daglig gräns eller paus
  • ställa in en bonustid
  • ställa in ett profillås.

Läs om hur du konfigurerar ytterligare föräldrakontroller eller tar bort en barnprofil med Google TV.

Vanliga frågor

Vad ska jag göra om mitt barn redan har ett Google-konto?

Om ditt barn redan har ett Google-konto och ingår i familjegruppen kan du välja barnets konto på Google TV. Du behöver då inte skapa en barnprofil.
Om ditt barn redan har ett Google-konto och ingår i familjegruppen kan du välja barnets konto på Google TV. Du behöver då inte skapa en barnprofil.

Varför kan jag inte hitta mitt barns profil när jag loggar in på vissa appar?

Barnprofiler visas inte i appar som inte stöds. Om du vill att ditt barn ska logga in måste du välja e-postadress och lösenord för Gmail.

1. Besök g.co/YourFamily.
  2. Välj den barnprofil du vill uppgradera.
  3. På skärmen med profilinformation väljer du Skapa en Gmail-adress för [barnets namn].
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
  5. När du är klar visas Klart! på skärmen.

Räknas en barnprofil in i antalet familjemedlemmar för mig i Family Link?