Konfigurerar du distansutbildning? Läs mer

Plagiatrapporter och integritet

Om du använder plagiatrapporter sparar Google inte innehållet som du har skickat in för rapporten och gör inga anspråk på att äga innehållet. Innehållet tillhör dig och dina elever. Plagiatrapporterna söker efter vad som är allmänt tillgängligt på webben. De lagras inte permanent.

Google Workspace for Education Fundamentals uppfyller kraven i dessa standarder:

• FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act)
  • COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) från 1998
  • Student Privacy Pledge introducerat av FPF (Future of Privacy Forum)
  • ISO/IEC 27018:2014 (datastandarder)

Vanliga frågor om konton

Måste skolor registrera sig för Workspace for Education?

Ja. Det är bara lärare med Workspace for Education-konton som kan aktivera plagiatrapporter för uppgifter.

Kan jag ta emot elevuppgifter i Google Drive om Drive är kopplat till en privat e-postadress (@gmail.com)?

Nej. Du kan bara ta emot elevuppgifter i Google Drive om Drive är kopplat till ett Workspace for Education-konto.

Varför kan eleverna lämna in arbeten från sina personliga Google-konton (@gmail.com)?

Vi förstår att eleverna av olika skäl föredrar att skapa filer i sina personliga Google-konton. I syfte att ge eleverna valmöjligheter och underlätta användningen tillåter vi att de skickar in filer från det Google-konto där de skapade dem. Med denna flexibilitet förenklas elevernas arbetsflöden, och kontobyten och ägarproblem för filerna kan undvikas.

Är det i enlighet med FERPA att tillåta elever att använda Google-konton (@gmail.com) för att lämna in och ta emot uppgifter som skickas tillbaka?

Ja. Eleven väljer själv om han eller hon vill använda ett personligt Google-konto. FERPA tillämpas på uppgifter medan de hanteras av utbildningsinstitutionen. Det är på grund av den här lagen som vi kräver att lärare och administratörer ska ta emot, lagra och betygsätta uppgifter i Workspace for Education-konton som tillhandahålls av institutionen.

Vanliga frågor om sekretess

Hur ser Google till att datasekretessen upprätthålls?

Läs sekretessmeddelandet för Workspace for Education om du vill veta mer om hur Workspace for Education samlar in, använder och delar information.

Sparas elevernas uppgiftsfiler på en global lagringsplats?

Nej. Google sparar inte uppgiftsfiler på en global lagringsplats. Däremot kan lärarna eller skolan kopiera elevernas inlämnade arbeten på skolans Google Drive, som innehåller data som ägs och kontrolleras av skolan. Institutioner med Workspace Enterprise for Education kan ha en privat lagringsplats som ägs av institutionen. De kan använda lagringsplatsen för att kontrollera överensstämmelser mellan elever i framtida plagiatrapporter.

Så här kommer du åt lagringsplatsen:

1. Öppna administratörssidan för skolmatchning.
  2. Klicka på korpus för unikt innehåll.

Plagiatrapporter raderas automatiskt efter 45 dagar.

Kontrolleras källor från externa skolor i plagiatrapporterna? Och kan lärarna på dessa skolor i så fall se mina elevers hemuppgifter?

Nej. Google lagrar inte elevers arbeten för att jämföra dem med externa skolor. Lärare på andra skolor kan inte se dina elevers hemuppgifter.

Institutioner med Workspace Enterprise for Education kan ha en privat lagringsplats som ägs av skolan. De kan använda lagringsplatsen för framtida plagiatrapporter.