Hoe een originaliteitsrapport wordt gemaakt

Als je originaliteitsrapporten aanzet voor een opdracht, wordt Google Zoeken gebruikt om de Google-documenten, Google-presentaties en Microsoft Word-bestanden van een leerling te vergelijken met webpagina's en boeken op internet. Als de beheerder matches binnen de school heeft aangezet, wordt het werk ook vergeleken met eerder ingeleverde opdrachten van leerlingen van je school of district.

Beschikbare talen

Originaliteitsrapporten zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace for Education-accounts die op deze talen zijn ingesteld:
  • Arabisch
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Filipijns
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noors
  • Pools
  • Portugees
  • Roemeens
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Oekraïens

Wat wordt gecontroleerd en gezocht met originaliteitsrapporten?

Welke bronnen worden gecontroleerd door originaliteitsrapporten?
Alle pagina's die toegankelijk zijn via Google Zoeken en Google Boeken.
Zoeken originaliteitsrapporten in Google Scholar?
Nee, Google Scholar wordt niet meegenomen in een originaliteitsrapport. Originaliteitsrapporten zoeken wel in wetenschappelijke tijdschriften die beschikbaar zijn via Google Zoeken.
We beseffen ons dat deze zoekmogelijkheid een belangrijk functieverzoek is.
Vergelijken originaliteitsrapporten leerlingwerk met werk van andere leerlingen in de lesgroep of eerder ingeleverde opdrachten van leerlingen van de school?
Als de beheerder dit heeft aangezet, kunnen docenten matches binnen de school bekijken. Deze functie is alleen beschikbaar voor Google Workspace for Education Plus en de Teaching and Learning Upgrade.
Voor deze matches wordt het corpus voor matches binnen de school van je domein doorzocht. Het werk van leerlingen wordt naar het corpus gekopieerd. Zo kan het werk worden vergeleken met dat van andere leerlingen. Dan moet wel aan deze voorwaarden worden voldaan:
  • Matches binnen de school staan aan voor het domein
  • Originaliteitsrapporten staan aan voor de opdracht
  • Het bestandstype wordt ondersteund
Vergelijken originaliteitsrapporten ook opdrachten met externe domeinen? Zo ja, kunnen die docenten dan de opdrachten van mijn leerlingen zien?
Nee. We slaan het werk van leerlingen nergens op om het te vergelijken met andere domeinen. Docenten buiten je domein kunnen de opdrachten van je leerlingen niet zien.
Kunnen originaliteitsrapporten aantonen of een leerling tricky text heeft gebruikt?
Ja. We laten je weten dat er meerdere scripts aanwezig zijn in een opdracht als er 6 of meer tekens worden gevonden die geen tekst zijn.

Wat staat er in een originaliteitsrapport?

Wat zijn gemarkeerde passages?
Het rapport markeert passages die lijken op tekst van een webpagina die de leerling niet heeft geciteerd of aangehaald. De gemarkeerde passage bevat de tekst van de externe bron en een link naar de webpagina.
Wat zijn geciteerde of aangehaalde passages?
Geciteerde of aangehaalde passages zijn tekstfragmenten die lijken op tekst die is gevonden op een webpagina die door de leerling is geciteerd of aangehaald.
Kan deze tool de juiste citaties voor MLA/APA bepalen?
Nee. Originaliteitsrapporten checken niet de opmaak van citaties of de bron van de tekst. De docent moet bepalen of content correct is geciteerd.
Worden bronnen gegroepeerd, onder elkaar geplaatst of gecodeerd zodat ik de ernst van het plagiaat kan bepalen?
Nee. De docent moet de ernst van de gemarkeerde passages bepalen.