Se på plagiatrapporter

Denne artikkelen er for lærere.

Hvis du har slått på plagiatrapporter for en oppgave, kjøres en rapport når en elev leverer inn arbeid. Rapporten fremhever tekst fra internett som eleven har brukt uten å oppgi kilder. Hvis administratoren din har slått på samsvar fra skolen, blir arbeidet også sammenlignet med tidligere elevinnleveringer fra skolen eller skoleregionen.

Tilgjengelige språk

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for Google Workspace for Education-kontoer der et av disse språkene er valgt:
  • arabisk
  • kinesisk (forenklet)
  • kinesisk (tradisjonell)
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • filippinsk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • hebraisk
  • hindi
  • indonesisk
  • Italiensk
  • japansk
  • koreansk
  • malay
  • norsk
  • polsk
  • portugisisk
  • rumensk
  • spansk
  • svensk
  • thai
  • ukrainsk

Åpne en plagiatrapport

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretterSe oppgavenog deretter elevens fil.
  4. Velg et alternativ:
    • Gå til Filer og klikk på <antall> merkede tekststykker.
      Merk: Hvis ingen kilder er funnet, ser du teksten Ingen merkede tekststykker under filen.
    • Hvis du har slått på plagiatrapporter etter å ha mottatt elevarbeid, klikker du på Kjør plagiatkontroll (plagiatrapporter).

Se prosentandelen merket innhold eller antallet merkede tekststykker

Når du er i plagiatrapporten, kan du veksle mellom å se antallet merkede tekststykker og prosentandelen merket innhold ved å klikke på Antall eller %.

Du kan bruke prosentandelen merket innhold for å se hvor mye kildemateriale en elev har brukt. Hvis for eksempel rapporten til en elev viser 5 % merket innhold, betyr det at 5 % av innholdet samsvarer med kildemateriale som ikke er sitert eller henvist til.

Tips: For å kommentere tekststykker som er merket for samsvar fra nettet, klikk på Kommenter. Du kan også sette inn en link til den opprinnelige kilden for samsvaret fra nettet. Kommentarene dine får samme utseende som kommentarene i karaktervisningen.

Fremhev tekststykker med kildehenvisning

For å fremheve materiale som inneholder tekststykker med andre kilder enn eleven selv, henvist av eleven eller fra kilden, klikker du bryteren ved siden av # sitater, til På .

Gjennomgå tekststykker enkeltvis

Slik gjennomgår du merkede tekststykker i plagiatrapporten:

1. Klikk på Nettreff
  2. Nederst klikker du på Neste  eller Tilbake  for å rulle gjennom tekststykkene.
  3. (Valgfritt) For å se samsvar for et bestemt tekststykke, klikk på et fremhevet tekststykke i dokumentet.
  4. Klikk på Tilbake  for å gå tilbake til sammendraget.

5. Klikk på Lukk for å gå tilbake til karakterverktøyet.

Lagre eller skriv ut plagiatrapporter

1. Åpne plagiatrapporten.
  2. Klikk på Skriv ut øverst, og velg et alternativ:
    • Lagre som PDF
    • Lagre i Google Disk-området ditt
    • Skriv ut rapporten

Relaterte emner