Alkuperäraportin katsominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Jos olet ottanut alkuperäraportit käyttöön tehtävässä, raportti luodaan automaattisesti, kun oppilas palauttaa työnsä. Raportti avautuu arviointityökalussa.

Raportin lukeminen

Avaa raportti

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Voit avata raportin kahdella tavalla:
    • Valitse Tiedostot-kohdasta # merkittyä katkelmaa.
      Huom. Jos vastaavia lähteitä ei löydy, Tiedosto-kohdassa lukee Ei merkittyjä katkelmia.
    • Jos otit alkuperäraportit käyttöön saatuasi oppilaiden töitä, avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa ja klikkaa Plagiaatintunnistus.

Merkittyjen katkelmien katsominen

Merkityt katkelmat korostavat internetistä löytyvää tekstiä, joihin oppilas ei viitannut tai joita hän ei lainaa.

Mikäli oppilaan työ sisältää lähdeviitteellisiä sitaatteja tai lainauksia, voidaan ne näyttää tai piilottaa alkuperäraportin tuloksissa. Klikkaa valitsin # viitatun tai lainatun katkelman kohdalta Päällä-asentoon Päällä.

Merkittyjen katkelmien määrästä merkityn sisällön prosenttiosuuteen vaihtaminen

Voit vaihtaa näkymää merkittyjen katkelmien määrän ja merkityn sisällön prosenttiosuuden välillä klikkaamalla Määrä tai %.

Merkityn sisällön prosenttiosuus näyttää, kuinka paljon oppilas on hyödyntänyt lähdemateriaalia. Esimerkiksi oppilaan raportissa merkityn sisällön prosenttiosuus 5 % tarkoittaa, että 5 % dokumentista vastaa lähteitä, joita ei ole siteerattu tai lainattu.

Yksittäisten katkelmien tarkistaminen

Selaa merkittyjä katkelmia klikkaamalla

Voit tarkistaa merkityt katkelmat valitsemalla seuraavista:

• Klikkaa Verkosta löytynyt teksti ‑kohdasta Seuraava Seuraava tai Takaisin Takaisin.
  • Klikkaa korostettua katkelmaa tehtävästä.

Palaa Yhteenvetonäkymään valitsemalla Takaisin Takaisin.

Lähdeviitteellisten katkelmien korostaminen

Voit korostaa katkelmat, jotka sisältävät lähdeviitteellistä tekstiä, klikkaamalla # sitaattia tai lainausta ‑kohdan vieressä olevan valitsimen Käytössä-asentoon Päällä.

Huom. Lähdeviitteelliset katkelmat voivat olla peräisin opiskelijalta tai lähteestä.

Arviointityökaluun palaaminen

Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Sulje Sulje.