Alkuperäraportin katsominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Jos olet ottanut alkuperäraportit käyttöön kotitehtävässä, raportti luodaan, kun oppilas palauttaa työnsä. Raportti korostaa internetistä löytyvän tekstin, johon oppilas ei ole viitannut tai jota hän ei ole siteerannut. Jos järjestelmänvalvoja on ottanut käyttöön samasta koulusta löytyneet tekstit, raportti vertaa myös oppilaitoksesi tai koulupiirisi oppilaiden aiemmin palauttamia tehtäviä.

Kielivaihtoehdot

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä Google Workspace for Education ‐tileillä, joiden kieleksi on valittu jokin seuraavista:
  • arabia
  • yksinkertaistettu kiina
  • perinteinen kiina
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • filipino
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • heprea
  • hindi
  • indonesia
  • italia
  • japani
  • korea
  • malaiji
  • norja
  • puola
  • portugali
  • romania
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • ukraina

Alkuperäraportin avaaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävääja sittenNäytä tehtäväja sittenvalitse oppilaan tiedosto.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse Tiedostot-kohdasta # merkittyä katkelmaa.
      Huom. Jos vastaavia lähteitä ei ole, tiedoston kohdalla lukee Ei merkittyjä katkelmia.
    • Jos otat alkuperäraportit käyttöön vasta saatuasi oppilaiden työt, klikkaa Tee plagiointitarkistus (alkuperäisyys).

Merkityn sisällön prosenttiosuuden tai katkelmien määrän katsominen

Alkuperäraporttia katsellessasi voit vaihtaa näkymää merkittyjen katkelmien määrän ja merkityn sisällön prosenttiosuuden välillä klikkaamalla Määrä tai %.

Merkityn sisällön prosenttiosuuden avulla voit arvioida, kuinka paljon oppilas on hyödyntänyt lähdemateriaalia. Jos esimerkiksi ilmiannetun sisällön prosenttiosuus oppilaan raportissa on 5 %, se tarkoittaa, että 5 % dokumentista vastaa lähteitä, joihin ei ole viitattu tai joita ei ole siteerattu.

Vinkki: Voit lisätä kommentin katkelmiin, jotka on merkitty verkosta löytyneiksi, klikkaamalla Kommentoi. Voit myös lisätä linkin verkosta löytyneen tekstin alkuperäiseen lähteeseen. Kommenttisi näyttävät samoilta kuin arviointinäkymässä.

Lähdeviitteellisten katkelmien korostaminen

Jos haluat korostaa katkelmat, jotka sisältävät oppilaalta tai lähteestä peräisin olevaa viitattua tai siteerattua tekstiä, klikkaa # sitaattia tai lainausta ‑kohdan vieressä oleva valitsin Käytössä  ‑asentoon.

Yksittäisten katkelmien tarkistaminen

Merkittyjen katkelmien tarkistaminen alkuperäraportissa:

1. Klikkaa Vastaavuudet verkosta
  2. Selaa katkelmia klikkaamalla alareunasta Seuraava tai Takaisin .
  3. (Valinnainen) Voit nähdä tietyn katkelman vastaavuuden klikkaamalla dokumentista korostettua katkelmaa.
  4. Siirry takaisin yhteenvetoon klikkaamalla Takaisin .

5. Palaa arviointityökaluun klikkaamalla Sulje .

Alkuperäraportin tallentaminen tai tulostaminen

1. Avaa alkuperäraportti.
  2. Klikkaa yläreunasta Tulosta ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tallenna PDF-tiedostona.
    • Tallenna Google Driveen
    • Tulosta raportti

Muuta aiheeseen liittyvää