Se en originalitetsrapport

Denne artikel er for undervisere.

Hvis du har aktiveret originalitetsrapporter for en opgave, får du en rapport, når en elev afleverer sin opgave. Rapporten fremhæver tekst fra internettet, som eleven ikke har citeret. Hvis din administrator har aktiveret skolematches, tjekker rapporten også tidligere elevers afleveringer fra din skole eller dit distrikt.

Tilgængelige sprog

Originalitetsrapporter er kun tilgængelige for Google Workspace for Education-konti, der er indstillet til:
  • Arabisk
  • Kinesisk (forenklet)
  • Kinesisk (traditionelt)
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Filippinsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Hebræisk
  • Hindi
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Malajisk
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Rumænsk
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Ukrainsk

Åbn en originalitetsrapport

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterLektier.
  3. Klik på opgavenog derefterSe opgaveog derefterelevens fil.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Under Filer skal du klikke på antallet af rapporterede tekststykker.
      Bemærk! Hvis der ikke kan findes nogen matchende kilder, står der Ingen rapporterede tekststykker under filen.
    • Hvis du har aktiveret originalitetsrapporter, efter du har modtaget en elevopgave, skal du klikke på Tjek for plagiering (originalitet).

Se procentdelen eller antallet af rapporterede tekststykker

Når du er i originalitetsrapporten, kan du skifte mellem visning af antallet af rapporterede tekststykker og procentdelen af rapporteret indhold ved at klikke på Antal eller %.

Du kan bruge procentdelen af rapporteret indhold til at se, hvor meget kildemateriale eleven har brugt. Hvis en elevs rapport f.eks. viser 5 % rapporteret indhold, betyder det, at 5 % af indholdet matcher kildemateriale, der ikke er citeret.

Tip! Klik på Kommenter for at skrive en kommentar til rapporterede tekststykker i webmatches. Du kan også linke til den oprindelige kilde til webmatchet. Dine kommentarer vil ligne kommentarerne i bedømmelsesvisningen.

Fremhæv citerede tekststykker

Hvis du vil fremhæve materiale, der indeholder citerede tekststykker fra enten eleven eller kilden, skal du klikke på kontakten Til  ud for antal citerede tekststykker.

Gennemgå tekststykkerne enkeltvist

Sådan gennemgår du rapporterede tekststykker i originalitetsrapporten:

1. Klik på Onlinematch.
  2. Klik på Næste eller Tilbage nederst på siden for at rulle gennem tekststykkerne.
  3. (Valgfrit) Du kan se matchet for et bestemt tekststykke ved at klikke på et fremhævet tekststykke i dokumentet.
  4. Klik på Tilbage for at gå tilbage til oversigten.

5. Klik på Luk for at vende tilbage til bedømmelsesværktøjet.

Gem eller udskriv en originalitetsrapport

1. Åbn originalitetsrapporten.
  2. Klik på Udskriv øverst på siden, og vælg en af mulighederne:
    • Gem som PDF
    • Gem i Google Drev
    • Udskriv rapporten

Relaterede emner