Kjør plagiatrapporter på arbeidet ditt

Hvis læreren har slått på plagiatrapporter for en oppgave, kan du bruke rapportene til å oppdage innhold med mangelfulle kildehenvisninger og utilsiktet plagiat før du leverer inn arbeid. I rapportene sammenlignes Google Dokumenter-, Google Presentasjoner- eller Microsoft Word-filene dine med nettsider og bøker på internett.

Læreren kan ikke se rapportene du kjører. Når du har levert inn arbeidet ditt, kjører Classroom automatisk en rapport som bare læreren din kan se. Hvis du trekker tilbake en fil og leverer den på nytt, kjører Classroom en ny plagiatrapport for læreren. Hvis administratoren din har slått på samsvar fra skolen, blir arbeidet også sammenlignet med tidligere elevinnleveringer fra skolen eller skoleregionen. I tillegg blir arbeidet kopiert til korpuset for samsvar fra skolen, slik at det kan sammenlignes med andre elevers arbeid, når alt dette stemmer:

• Samsvar fra skolen er slått på for domenet.
  • Plagiatrapporter er slått på for oppgaven.
  • Filtypen støttes.

Tilgjengelige språk

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for Google Workspace for Education-kontoer der et av disse språkene er valgt:
  • arabisk
  • kinesisk (forenklet)
  • kinesisk (tradisjonell)
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • filippinsk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • hebraisk
  • hindi
  • indonesisk
  • Italiensk
  • japansk
  • koreansk
  • malay
  • norsk
  • polsk
  • portugisisk
  • rumensk
  • spansk
  • svensk
  • thai
  • ukrainsk

Kjør en plagiatrapport

Hvis læreren har slått på funksjonen for plagiatrapporter for en oppgave, kan du kjøre opptil tre rapporter på arbeidet ditt.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretter Se oppgaven.

4. Gå til Arbeidet ditt og last opp eller opprett en fil.
  5. Ved siden av Plagiatrapporter klikker du på Kjør
    Merk: Hvis du ikke ser Plagiatrapporter, kan det hende at læreren ikke har slått på funksjonen.
  6. Under filnavnet klikker du på Se plagiatrapporten for å se rapporten.
  7. (Valgfritt) For å lagre eller skrive ut plagiatrapporten, klikk på Skriv ut øverst og velg et alternativ:
    • Lagre som PDF
    • Lagre i Google Disk
    • Skriv ut rapporten

Tips: For at det skal være mulig å opprette en plagiatrapport, kan dokumentene maksimalt ha en filstørrelse på 2 MB.

Relaterte emner