Alkuperäraportin luominen tehtävään

Jos opettaja ottaa alkuperäraportit käyttöön kotitehtävässä, voit tarkistaa raporteista ennen tehtävän palauttamista, sisältääkö se tahatonta plagiointia tai sisältöä, josta puuttuu lähdemerkintä. Raportissa Google Docs-, Google Slides- ja Microsoft Word ‐tiedostojasi verrataan internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin.

Opettaja ei voi nähdä luomiasi raportteja. Kun olet palauttanut tehtävän, Classroom luo automaattisesti raportin, jonka vain opettajasi näkee. Jos kumoat palautuksen ja lähetät tiedoston uudelleen, Classroom luo opettajaa varten uuden alkuperäraportin. Jos järjestelmänvalvoja on ottanut käyttöön samasta koulusta löytyneet tekstit, opettajan raportti vertaa myös oppilaitoksesi tai koulupiirisi oppilaiden aiemmin palauttamia tehtäviä. Lisäksi oppilaiden työt kopioidaan samasta koulusta löytyneiden tekstien aineistoon, jotta niitä voidaan verrata muiden oppilaiden tehtäviin, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

• Samasta koulusta löytyneet tekstit ovat käytössä verkkotunnuksessa
  • Alkuperäraportit ovat käytössä kotitehtävässä
  • Tiedostotyyppiä tuetaan

Kielivaihtoehdot

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä Google Workspace for Education ‐tileillä, joiden kieleksi on valittu jokin seuraavista:
  • arabia
  • yksinkertaistettu kiina
  • perinteinen kiina
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • filipino
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • heprea
  • hindi
  • indonesia
  • italia
  • japani
  • korea
  • malaiji
  • norja
  • puola
  • portugali
  • romania
  • espanja
  • ruotsi
  • thai
  • ukraina

Alkuperäraportin luominen

Jos opettaja on ottanut alkuperäraportit käyttöön tehtävässä, voit luoda tehtävästäsi enintään kolme raporttia.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.

4. Lataa tai luo tiedosto Omat tehtäväsi ‑kohdasta.
  5. Klikkaa Alkuperäraportit-kohdan vierestä Suorita
    Huom. Jos Alkuperäraportit-kohtaa ei näy, opettajasi ei välttämättä ole ottanut toimintoa käyttöön.
  6. Voit katsoa raportin, kun klikkaat tiedostonimen alta Näytä alkuperäraportti.
  7. (Valinnainen) Jos haluat tallentaa tai tulostaa alkuperäraportin, klikkaa yläreunasta Tulosta ja valitse vaihtoehto:
    • Tallenna PDF-muodossa
    • Tallenna Google Driveen
    • Tulosta raportti

Vinkki: Alkuperäraportteja voidaan luoda tiedostoista, joiden koko on enintään 2 Mt.

Muuta aiheeseen liittyvää