Lägga till en betygskategori i inlägg

Den här artikeln är för lärare.

Du kan använda betygsboken för att lägga till betygskategorier i frågor, hemuppgifter och quiz-uppgifter.

Du kan lägga till kategorier på mobila enheter, men du kan endast skapa dem i webbversionen av Classroom.

Lägga till en betygskategori i ett inlägg

Obs! Du måste skapa betygskategorier på sidan Inställningar innan du kan använda dem. Du hittar anvisningar på sidan Konfigurera betygsättning.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Välj ett alternativ:
    • Lägg till en betygskategori för ett inlägg som redan finns: Klicka på Mer  bredvid hemuppgiften, quiz-uppgiften eller frågan följt avRedigera.
    • Lägg till en betygskategori för ett nytt inlägg: Skapa en hemuppgift, quiz-uppgift eller fråga.
  4. Klicka på nedåtpilen under Betygskategori, välj en kategori och klicka på Spara.
  5. (Valfritt) Om du vill redigera betygskategorin väljer du en kategori eller Ingen kategori under Betygskategori och klickar på Spara.

Visa betygskategorier

Den betygskategori som har tilldelats ett inlägg visas här:

• Sidan Betyg

• Hemuppgiftens informationssida, under Anvisningar

• Sidan Klassuppgifter

• Elevens profilsida

Relaterade ämnen