Een cijfercategorie toevoegen aan posts

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt de cijferlijst gebruiken om cijfercategorieën toe te voegen aan vragen, opdrachten en toetsopdrachten.

Je kunt categorieën toevoegen op mobiele apparaten, maar je kunt ze alleen maken in de webversie van Classroom.

Een cijfercategorie toevoegen aan een post

Voordat je cijfercategorieën kunt toevoegen, moet je deze maken op de pagina Instellingen in de webversie van Classroom. Zie Cijfers instellen voor instructies.

1. Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk

3. Kies een optie:
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een bestaande post, tik je naast de opdracht, toets of vraag op Meer and thenBewerken.
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een nieuwe post, maak je een opdracht of vraag.
  4. Tik op Geen categorieand thenselecteer een categorie.

5. (Optioneel) Bewerk de toegewezen puntwaarde van de cijfercategorie.
  6. Tik op Opslaan of Posten .

Cijfercategorieën bekijken

Ga naar de detailpagina van de opdracht om te zien welke cijfercategorie is toegewezen aan de post.