Arvosanaluokan lisääminen postauksiin

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Jos käytät arvosanataulukko-ominaisuutta, voit lisätä arvosanaluokkia kysymyksiin, tehtäviin ja kyselytehtäviin.

Voit lisätä luokkia mobiililaitteella, mutta voit luoda niitä ainoastaan Classroomin verkkoversiolla.

Arvosanaluokan lisääminen postaukseen

Huomautus: Ennen kuin voit käyttää arvosanaluokkia, sinun on luotava ne Asetukset-sivulla. Ohjeita löydät artikkelista Arvioinnin määrittäminen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry ryhmän tehtäviin.
  3. Valitse yksi seuraavista.
    • Jos haluat lisätä arvosanakategorian aiempaan postaukseen tehtävän, kyselytehtävän, tai kysymyksen viereen, valitse Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    • Jos haluat lisätä arvosanaluokan uuteen postaukseen, luo tehtävä, kyselytehtävä tai kysymys.
  4. Klikkaa Arvosanaluokka-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse luokka.
    Valitse Arvosanaluokka
  5. (Valinnainen) Muokkaa arvosanaluokalle määritettyä pistemäärää.

Näet postaukselle määritetyn arvosanaluokan seuraavilta sivuilta:

• Arvosanat-sivu
    Arvosanat-sivu

• Tehtävän tietosivu Ohjeet-kohdassa.
    Arvosanaluokka

• Tehtävät-sivu
    Arvosanaluokat

• Oppilaan profiilisivu
    Arvosanaluokat

Saat ohjeita tehtävien tai kysymysten luomiseen artikkeleista Tehtävän luominen ja Kysymyksen luominen.