Legg til materiell på Kursarbeid-siden

Denne artikkelen er for lærere.

Som Classroom-lærer kan du legge ut ressursmateriell, for eksempel pensumlister, klasseregler eller aktuelt lesestoff, på Kursarbeid-siden.

I likhet med andre typer innlegg på Kursarbeid-siden kan materiell organiseres etter emne, omorganiseres og planlegges for å bli lagt ut senere.

Legg til materiell
Når du legger til materiell på Kursarbeid-siden, kan du

Legg til materiell

1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid Legg til og deretter Materiell.
  3. Skriv inn en tittel og en beskrivelse.

Legg til vedlegg

Du kan legge til vedlegg, for eksempel Google Disk-filer, YouTube-videoer eller linker, i materiell.
  1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. Trykk på Vedlegg Legg ved og deretter velg et alternativ:
    Vedleggstype Fremgangsmåte
    Disk
    Trykk på Legg til fra Disk og deretter elementet du vil legge til og deretter Velg.
    Tips: Elever har lesetilgang, og medlærere har redigeringstilgang, til Google Disk-elementer. Hvis du vil endre disse delingsalternativene, kan du se artikkelen om hvordan du stopper, begrenser eller endrer deling.
    Link
    1. Trykk på Link .
    2. Angi nettadressen.
    3. Trykk på Opprett.
    Fil
    Trykk på Last opp og deretter filen du vil laste opp.
    Ta bilde
    1. Trykk på Ta bilde .
    2. Ta et bilde.
    3. Trykk på Ferdig .
    Ta opp video
    1. Trykk på Video og deretter Ta opp video .
    2. Ta opp en video.
    3. Trykk på Ferdig .
    Ny PDF
    1. Trykk på Ny PDF .
    2. Valgfritt: For å skrive eller tegne på PDF-filen, gå til Skriv og tegn på oppgaver.
    3. Trykk på Lagre .
  3. Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved materiellet, og lagrer kopien i Disk-mappen for kurset.
  4. For å slette et vedlegg, gå til vedlegget og trykk på nedoverpilen Nedoverpil og deretter Slett.

Legg ved Disk-filer i tidligere versjoner av Android

Gå til Se hvilken Android-versjon du har for å sjekke hvilken versjon av Android som brukes på enheten.
Android-versjon Veiledning
Android 4.4 KitKat
Trykk på Fil og deretter velg en fil du vil legge ved.
Tips: Disk-ikonet vises ikke.
Android 4.1–4.3 Jelly Bean
Når du trykker på Disk-ikonet , blir du bedt om å oppdatere enheten din. Finn ut mer om dette ved å gå til Sjekk og oppdater Android-versjonen din.
Oppdateringen fungerer kanskje ikke på enkelte eldre enheter, men du kan velge et annet alternativ:
  • Kopiér fillinken fra mobilnettleseren. Trykk deretter på Legg til link for å legge ved en fil.
  • Bruk en datamaskin i stedet for en mobilenhet.

Legg ut i flere kurs

Materiell som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på kursene.
  1. Trykk på Neste ved siden av kursnavnet.
  2. Trykk på eventuelle andre kurs og deretter Ferdig.

Legg ut til enkeltelever

Med mindre du legger ut noe i flere kurs, kan du legge ut materiell til enkeltelever. Du kan ikke legge ut elementer til mer enn 100 elever om gangen.
  1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. Øverst til høyre sjekker du at «Alle elever» ikke er valgt.
    • Hvis du har valgt «Alle elever», trykker du på Alle elever for å velge det bort.
  3. Trykk på navnene til elevene du vil legge ut materiell til.
  4. Trykk på Ferdig.
Tips: Du ser hvor mange elever du har lagt ut materiellet til, i kursstrømmen. For å se elevenes navn, trykk på antall elever i materiellet.

Legg til emner

Du kan bare legge til ett emne for hvert element.
  1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. Øverst trykker du på Mer og deretter Endre og deretter Emne .
  3. Velg et alternativ:
    • For å opprette et emne, trykk på Nytt emne og gi emnet et navn.
    • Trykk på et emne i listen for å velge det.
  4. Trykk på Ferdig for å bekrefte.
Finn ut mer om hvordan du legger til emner på Kursarbeid-siden.
Legg ut, planlegg eller lagre utkast til materiell

Legg ut materiell

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. For å legge ut materiellet med én gang, trykk på Legg ut .

Planlegg at materiell skal legges ut senere

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. Trykk på Mer og deretter Planlegg.
  3. Gå til Planlegg utlegging dato, trykk på datoen, velg en dato, og trykk på OK.
  4. Gå til Planlegg utlegging klokkeslett, trykk på klokkeslettet, velg et klokkeslett, og trykk på OK.
  5. Trykk på Planlegg.
    Materiellet blir automatisk lagt ut på planlagt dato og klokkeslett.

Lagre materiell som utkast

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til materiell.
  2. Trykk på Mer og deretter Lagre utkast.
Du kan åpne og endre materiellutkast på Kursarbeid-siden.
Endre materiell
Endringer gjelder for enkeltkurs. Hvis du har lagt ut materiell i flere kurs, må du utføre endringene i hvert enkelt kurs.

Endre publisert materiell

1. Kursarbeid-siden går du til elementet og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Gjør endringene og trykk på Lagre.

Endre planlagt materiell

1. Kursarbeid-siden går du til elementet og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Skriv inn endringene og trykk på Planlegg.

Endre materiellutkast

1. Kursarbeid-siden går du til elementet og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Gjør endringene. Endringer lagres automatisk.
  3. Velg et alternativ:
    • Legg det ut umiddelbart (se hvordan ovenfor).
    • Planlegg at det skal legges ut på en bestemt dato og et bestemt klokkeslett (se hvordan ovenfor).
    • For å beholde et utkast og gå tilbake til Kursarbeid-siden, gå til toppen og trykk på Lukk og deretter Lagre.

Omorganiser materiell på Kursarbeid-siden

Hvis du legger til emner for elementer, kan du endre rekkefølgen på emnene og innleggene på Kursarbeid-siden. Finn ut mer ved å gå til Omorganiser innlegg i emner eller Omorganiser emner.