Materiaal toevoegen aan de pagina Schoolwerk

Dit artikel is voor docenten.

Als Classroom-docent kun je materiaal, zoals een syllabus, klassenregels of leesteksten, posten op de pagina Schoolwerk.

Net als andere soorten posts op de pagina Schoolwerk kan materiaal worden geordend op onderwerp, kun je er de volgorde van veranderen en kun je het inplannen om later te posten.

Materiaal toevoegen
Wanneer je materiaal toevoegt aan de pagina Schoolwerk, kun je er dit mee doen:

Materiaal toevoegen

1. Tik op Classroom  and then de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk  Toevoegen  and then Materiaal.
  3. Geef een titel en een beschrijving op.

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijlagen toevoegen aan je materiaal, zoals Google Drive-bestanden, YouTube-video's en links.
  1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Bijlage Bijlage toevoegen and then kies een optie:
    Bijlagetype Instructies
     Drive
    Tik op Toevoegen vanuit Drive  and then het item dat je wilt toevoegen and then Selecteren.
    Tip: Leerlingen kunnen Google Drive-items alleen bekijken; mededocenten kunnen ze ook bewerken. Zie Delen van bestanden stoppen, beperken of wijzigen om deze opties voor delen te wijzigen.
     Link
    1. Tik op Link .
    2. Vul de URL in.
    3. Tik op Maken.
     Bestand
    Tik op Uploaden  and then het bestand dat je wilt uploaden.
     Foto maken
    1. Tik op Foto maken .
    2. Maak een foto.
    3. Tik op Gereed .
     Video opnemen
    1. Tik op Video  and then Video opnemen .
    2. Neem een video op.
    3. Tik op Gereed .
     Nieuwe pdf
    1. Tik op Nieuwe pdf .
    2. Optioneel: Als je aantekeningen of tekeningen wilt maken in de pdf, ga je naar Notities maken in je werk.
    3. Tik op Opslaan .
  3. Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, tik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij het materiaal te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.
  4. Als je een bijlage wilt verwijderen, tik je naast de bijlage op de pijl-omlaag Pijl-omlaag and then Verwijderen.

Drive-bestanden toevoegen in oudere versies van Android

Als je wilt controleren welke versie van Android je apparaat gebruikt, check je je Android-versie.
Android-versie Instructies
Android 4.4 KitKat
Tik op Bestand  and then selecteer het bestand dat je wilt bijvoegen.
Tip: Je ziet geen Drive-icoon .
Android 4.1-4.3 Jelly Bean
Als je op het Drive-icoon  tikt, krijg je de vraag om je apparaat te updaten. Zie Je Android-versie updaten voor instructies.
De update werkt misschien niet op sommige oudere apparaten. Gebruik dan een van deze opties:
  • Kopieer de bestandslink in je mobiele browser. Als je een bestand wilt bijvoegen, tik je op Link toevoegen .
  • Gebruik een computer in plaats van een mobiel apparaat.

Posten in meerdere lesgroepen

Materiaal dat je post in meerdere lesgroepen, wordt gedeeld met alle leerlingen in de lesgroepen.
  1. Tik naast de naam van de lesgroep op Volgende .
  2. Tik op de andere lesgroepen and then Klaar.

Posten voor individuele leerlingen

Je kunt materiaal posten voor individuele leerlingen, behalve als je het materiaal post in meerdere lesgroepen. Je kunt materiaal niet posten voor meer dan 100 leerlingen tegelijk.
  1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Check rechtsboven of Alle leerlingen niet is geselecteerd.
    • Als Alle leerlingen is geselecteerd, tik je op Alle leerlingen om de optie te deselecteren.
  3. Tik op de namen van de leerlingen voor wie je materiaal wilt posten.
  4. Tik op Gereed.
Tip: In de lesgroepupdates zie je het aantal leerlingen voor wie het materiaal is gepost. Als je de namen van de leerlingen wilt zien, tik je in je materiaal op aantal leerlingen.

Een onderwerp toevoegen

Je kunt slechts één onderwerp toevoegen aan een item.
  1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik bovenaan op Meer  and then Bewerken and then Onderwerp .
  3. Kies een optie:
    • Tik om een onderwerp te maken op Nieuw onderwerp en vul een onderwerpnaam in.
    • Als je een onderwerp in de lijst wilt selecteren, tik je op de naam van een onderwerp.
  4. Tik op Gereed om te bevestigen.
Conceptmateriaal posten, inplannen of opslaan

Materiaal posten

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Als je het materiaal meteen wilt posten, tik je op Posten .

Materiaal inplannen om later te posten

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Meer  and then Plannen.
  3. Tik bij Plannen voordatum op de datum. Selecteer een datum en tik op OK.
  4. Tik bij Plannen voor tijd op de tijd. Selecteer een tijd en tik op OK.
  5. Tik op Plannen.
    Het materiaal wordt automatisch op de geplande datum en tijd gepost.

Materiaal opslaan als concept

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Meer  and then Concept opslaan.
Je kunt conceptmateriaal openen en bewerken via de pagina Schoolwerk.
Materiaal bewerken
Als je materiaal bewerkt, geldt dit alleen voor de lesgroep waarin je het materiaal bewerkt. Als materiaal in meerdere lesgroepen staat, moet je het in elke lesgroep bewerken.

Gepost materiaal bewerken

1. Tik op de pagina Schoolwerk, naast het item, op Meer  and then Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en tik op Opslaan.

Gepland materiaal bewerken

1. Tik op de pagina Schoolwerk, naast het item, op Meer  and then Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en tik op Plannen.

Conceptmateriaal bewerken

1. Tik op de pagina Schoolwerk, naast het item, op Meer  and then Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
  3. Kies een optie:
    • Het materiaal meteen posten (meer informatie hierboven).
    • Plan in dat de opdracht op een specifieke datum en tijd wordt gepost (meer informatie hierboven).
    • Als je wilt dat de opdracht een concept blijft en wilt terugkeren naar de pagina Schoolwerk, tik je bovenaan op Sluiten  and then Opslaan.

De volgorde wijzigen van materiaal op de pagina Schoolwerk

Je kunt een onderwerp toevoegen aan een item. Daarna kun je de volgorde van de onderwerpen en posts op de pagina Schoolwerk wijzigen. Zie Posts in een onderwerp in een andere volgorde zetten of Onderwerpen in een andere volgorde zetten voor meer informatie.