Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomia käyttävät opettajat voivat julkaista Tehtävät-sivulla materiaaleja, kuten opetusohjelman, ryhmän säännöt tai käsiteltäviin aiheisiin liittyvää lukemista.

Opettaja voi järjestää Tehtävät-sivulla olevat materiaalit aiheen mukaan, muuttaa niiden järjestystä ja aikatauluttaa niiden julkaisun.

Materiaalien lisääminen
Kun lisäät materiaalia Tehtävät-sivulle, voit

Materiaalien lisääminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät Lisää ja sitten Materiaali.
  3. Lisää nimi ja kuvaus.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä materiaaliisi liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.
  1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Liite Liitä ja sitten valitse vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
    Drive
    Napauta Lisää Drivesta ja sitten valitse, mitä haluat lisätä ja sitten Valitse.
    Vinkki: Oppilailla on Google Drive ‑kohteisiin vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeet jakamisasetusten muuttamiseen löydät artikkelista Jakamisen keskeyttäminen, rajoittaminen tai muuttaminen.
    Linkki
    1. Napauta Linkki .
    2. Kirjoita URL-osoite.
    3. Napauta Luo.
    Tiedosto
    Napauta Lataa ja sitten valitse tiedosto, jonka haluat ladata.
    Ota kuva
    1. Napauta Ota kuva .
    2. Ota kuva.
    3. Valitse Valmis .
    Kuvaa video
    1. Napauta Video ja sitten Kuvaa video .
    2. Kuvaa video.
    3. Valitse Valmis .
    Uusi PDF
    1. Napauta Uusi PDF .
    2. Valinnainen: Voit kirjoittaa muistiinpanoja tai piirtää kuvia PDF-tiedostoon. Lue ohjeet artikkelista Muistiinpanojen lisääminen kotitehtäviin.
    3. Valitse Tallenna .
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään materiaaliin, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  4. Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Poista.

Drive-tiedostojen liittäminen Androidin vanhemmilla versioilla

Voit tarkistaa laitteesi Android-version näiden ohjeiden avulla.
Android-versio Ohjeet
Android 4.4 KitKat
Napauta Tiedosto ja sitten valitse liitettävä tiedosto.
Vinkki: Drive-kuvaketta ei näy.
Android 4.1–4.3 Jelly Bean
Kun napautat Drive-kuvaketta , sinua pyydetään päivittämään laitteesi. Katso ohjeet Android-version päivittämistä käsittelevästä artikkelista.
Päivitystoiminto ei välttämättä ole käytettävissä joillakin vanhemmilla laitteilla, mutta voit valita myös toisen vaihtoehdon:
  • Kopioi tiedostolinkki mobiiliselaimesta. Liitä sitten tiedosto napauttamalla Lisää linkki .
  • Käytä tietokonetta mobiililaitteen sijaan.

Julkaiseminen muille ryhmille

Useisiin ryhmiin julkaistut materiaalit jaetaan kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.
  1. Napauta ryhmän nimen vierestä Seuraava .
  2. Napauta muita haluamiasi ryhmiä ja sitten Valmis.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise useisiin ryhmiin, voit julkaista materiaaleja yksittäisille oppilaille. Voit postata kerralla enintään 100 oppilaalle.
  1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Varmista oikeasta yläkulmasta, että Kaikki oppilaat ei ole valittuna.
    • Jos Kaikki oppilaat on valittuna, poista valinta napauttamalla Kaikki oppilaat.
  3. Napauta niiden oppilaiden nimiä, joille haluat postata materiaaleja.
  4. Napauta Valmis.
Vinkki: Näet postauksen saaneiden oppilaiden lukumäärän kurssin postausseinällä. Saat oppilaiden nimet näkyviin napauttamalla materiaalin kohdalta lukumäärä oppilasta.

Aiheen lisääminen

Voit lisätä kohteeseen vain yhden aiheen.
  1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Muokkaa ja sitten Aihe .
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe napauttamalla Uusi aihe ja kirjoita aiheen nimi.
    • Voit valita aiheen listasta napauttamalla sen nimeä.
  4. Vahvista napauttamalla Valmis.
Materiaalin julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen

Materiaalien julkaiseminen

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Jos haluat julkaista materiaalin heti, napauta Julkaise .

Materiaalien ajoittaminen myöhemmin julkaistavaksi

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Lisää ja sitten Ajoita.
  3. Napauta Ajoita: päivä ‑kohdasta päivämäärää, valitse päivämäärä ja napauta OK.
  4. Napauta Ajoita: aika ‐kohdasta aikaa, valitse aika ja napauta OK.
  5. Napauta Ajoita.
    Materiaali julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja valittuun kellonaikaan.

Materiaalin tallentaminen luonnoksena

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos.
Voit avata materiaaliluonnoksia ja muokata niitä Tehtävät-sivulla.
Materiaalin muokkaaminen
Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun materiaalin muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kohteen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja napauta Tallenna.

Ajoitetun materiaalin muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kohteen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja napauta Ajoita.

Materiaaliluonnoksen muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kohteen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset. Muutokset tallennetaan automaattisesti.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaise heti (tiedot yllä).
    • Ajoita kotitehtävän julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna kotitehtävä luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle napauttamalla yläreunasta Sulje ja sitten Tallenna.

Materiaalien järjestäminen uudelleen Tehtävät-sivulla

Jos lisäät aiheen kohteeseen, voit muuttaa aiheiden ja postausten järjestystä Tehtävät-sivulla. Lue lisää aiheeseen liittyvien postausten järjestyksen muuttamisesta tai aiheiden järjestyksen muuttamisesta.