Lägga till material på sidan Klassuppgifter

Den här artikeln är för lärare.

På sidan Klassuppgifter i Classroom kan lärare lägga upp resursmaterial, till exempel kursplan, regler för klassrummet eller vidare läsning om ett ämne.

Precis som med andra typer av inlägg på sidan Klassuppgifter kan du organisera material efter ämne, omordning och schemalagda inlägg.

Lägga till material
När du har lagt till material på sidan Klassuppgifter kan du

Lägga till material

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter Lägg till följt av Material.
  3. Ange en rubrik och en beskrivning.

Lägga till bilagor

Du kan bifoga filer, till exempel Google Drive-filer, YouTube-videor eller länkar i materialet.
  1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Tryck på Bilaga Bifoga följt av välj ett alternativ:
    Typ av bilaga Anvisningar
    Drive
    Tryck på Lägg till från Drive följt av objektet du vill lägga till följt av Välj.
    Tips! Objekt i Google Drive är skrivskyddade för elever och kan redigeras av hjälplärare. Läs mer om hur du ändrar inställningarna i Stoppa, begränsa eller ändra delning.
    Länk
    1. Tryck på Länk .
    2. Ange webbadressen.
    3. Tryck på Skapa.
    Fil
    Tryck på Ladda upp följt av filen du vill ladda upp.
    Ta foto
    1. Tryck på Ta foto .
    2. Ta ett foto.
    3. Tryck på Klart .
    Spela in video
    1. Tryck på Video följt avSpela in video .
    2. Spela in en video.
    3. Tryck på Klart .
    Ny PDF-fil
    1. Tryck på Ny PDF .
    2. Valfritt: Om du vill skriva anteckningar eller rita bilder i PDF-filen öppnar du Lägga till anteckningar på ditt arbete.
    3. Tryck på Spara .
  3. Om du ser ett meddelande om att du inte har behörighet att bifoga en fil trycker du på Kopiera. I Classroom skapas en kopia av filen som ska bifogas i materialet och sparas i klassens Drive-mapp.
  4. Om du vill radera en bilaga trycker du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid bilagan följt av Radera.

Bifoga Drive-filer med tidigare versioner av Android

Du kan ta reda på vilken version av Android som används på enheten genom att kontrollera Android-versionen.
Android-version Anvisningar
Android 4.4 KitKat
Tryck på Fil följt av välj den fil du vill bifoga.
Tips! Drive-ikonen visas inte.
Android 4.1–4.3 Jelly Bean:
När du trycker på Drive-ikonen blir du ombedd att uppdatera enheten. Du hittar anvisningar på Uppdatera Android-versionen.
Uppdateringen kanske inte fungerar på vissa äldre enheter, men du kan välja ett annat alternativ:
  • Kopiera länken till filen i den mobila webbläsaren. Bifoga sedan filen genom att trycka på Lägg till länk .
  • Använd en dator i stället för en mobil enhet.

Lägga upp i fler klasser

Material för flera klasser delas med alla elever i klasserna.
  1. Tryck på Nästa bredvid klassens namn.
  2. Tryck på eventuella ytterligare klasser följt av Klar.

Lägga upp material till enskilda elever

Om du inte lägger upp material i flera klasser kan du lägga upp material till enskilda elever. Du kan inte lägga upp material till fler än 100 elever åt gången.
  1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Kontrollera att Alla elever inte är markerat uppe till höger.
    • Om alternativet Alla elever är markerat trycker du på Alla elever och avmarkerar det.
  3. Tryck på de elever du vill ska ta del av materialet.
  4. Tryck på Klar.
Tips! I klassens flöde visas hur många elever som materialet har lagts upp till. Om du vill se elevernas namn trycker du på antal elever i materialet.

Lägga till ett ämne

Det går bara att lägga till ett ämne per objekt.
  1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Tryck på Mer högst upp följt av Redigera följt av Ämne .
  3. Välj ett alternativ:
    • Om du vill skapa ett ämne trycker du på Nytt ämne och anger ett ämnesnamn.
    • Om du vill välja ett ämne i listan trycker du på ett ämnesnamn.
  4. Bekräfta genom att trycka på Klar.
Lägga upp, schemalägga eller spara ett material som utkast

Lägga upp material

1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Om du vill lägga upp materialet direkt trycker du på Lägg upp .

Schemalägga material så att det läggs upp senare

1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Tryck på Mer  följt av Schemalägg.
  3. Vid Schemalägg för datum trycker du på datumet, väljer ett datum och trycker på OK.
  4. Vid Schemalägg för tid trycker du på tiden, väljer ett klockslag och trycker på OK.
  5. Tryck på Schemalägg.
    Hemuppgiften läggs automatiskt upp på angivet datum och klockslag.

Spara material som utkast

1. Följ ovanstående anvisningar om hur du lägger till material.
  2. Tryck på Mer följt avSpara utkast.
Du kan öppna och redigera utkastmaterial på sidan Klassuppgifter.
Redigera material
Ändringarna påverkar enskilda klasser. Om du vill dela ut material till flera klasser redigerar du dem för varje klass för sig.

Redigera upplagt material

1. Öppna sidan Klassuppgifter och tryck på Mer bredvid objektet följt av Redigera.
  2. Gör ändringarna och tryck på Spara.

Redigera schemalagt material

1. Öppna sidan Klassuppgifter och tryck på Mer bredvid objektet följt av Redigera.
  2. Gör ändringarna och tryck på Schemalägg.

Redigera utkastmaterial

1. Öppna sidan Klassuppgifter och tryck på Mer bredvid objektet följt av Redigera.
  2. Gör ändringarna. Ändringarna sparas automatiskt.
  3. Välj ett alternativ:
    • Lägg upp det direkt (se anvisningar ovan).
    • Schemalägg en publicering till ett visst datum och en viss tid (se anvisningar ovan).
    • Om du vill spara ett utkast och återvända till sidan Klassuppgifter trycker du på Stäng högst upp följt avSpara.

Ändra ordning på material på sidan Klassuppgifter

Om du lägger till ett ämne i ett objekt kan du ändra ordningen på ämnena och inläggen på sidan Klassuppgifter. Du kan läsa mer i Ändra ordning på inlägg under ett ämne eller Ändra ordning på ämnen.