Lägga till ämnen på sidan Klassuppgifter

Den här artikeln är för lärare.

Du kan gruppera hemuppgifter, quiz-uppgifter, frågor och klassmaterial efter ämne. Om du inte tilldelar inlägget ett ämne visas det högst upp på sidan Klassuppgifter. Du kan ändra ordning på inläggen om ett ämne och ändra ordning på ämnena så att de följer lektionsplanen. Eleverna kan bara se ämnen med publicerade inlägg.

Skapa ett ämne

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Tryck på Lägg till följt avÄmne.
  4. Ange ett namn för ämnetföljt avtryck på Klar.

Eleverna kan bara se ämnen med publicerade inlägg.

Lägga till ett ämne i hemuppgifter, quizuppgifter eller frågor

En hemuppgift, quizuppgift eller fråga kan bara ha ett ämne. Om du lägger upp en hemuppgift i flera klasser och redigerar den i en klass ändras den inte i de andra klasserna.

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Om du vill redigera ämnet kan du göra på flera sätt:
    • Svep åt vänster på hemuppgiften eller fråganföljt avtryck på Redigera .
    • Tryck på hemuppgiften eller fråganföljt avtryck på Mer följt avRedigera.
  4. Tryck på Inget ämne och välj ett alternativ:
    • Om du vill skapa ett ämne trycker du på Lägg till ämne och anger ett ämnesnamn.
    • Om du vill välja ett ämne i listan trycker du på ämnesnamnet.
  5. Tryck på Sparaföljt av bekräfta med Spara.

Lägga till ett ämne i material för klassen

Det går bara att lägga till ett ämne för klassens material. Mer information om hur du skapar material för klassen finns i Lägga till material på sidan Klassuppgifter.

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Om du vill redigera ämnet kan du göra på flera sätt:
    • Svep åt vänster på klassmaterialetföljt avtryck på Redigera .
    • Tryck på klassmaterialet följt avtryck på Mer följt avRedigera.
  4. Tryck på Inget ämne och välj ett alternativ:
    • Om du vill skapa ett ämne trycker du på Lägg till ämne och anger ett ämnesnamn.
    • Om du vill välja ett ämne i listan trycker du på ämnesnamnet.
  5. Tryck på Sparaföljt av bekräfta med Spara.

Filtrera efter ämne

Du kan visa alla dina inlägg om ett ämne och byta snabbt mellan ämnen med hjälp av ämnesfiltret.
  1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter .
  3. Tryck på Filter  högst upp följt avvälj ett ämne.
    Inläggen om det ämnet visas. Meddelandet Ingenting har publicerats om det här ämnet visas om du inte har gjort några inlägg om ämnet.
  4. (Valfritt) Tryck på Filter  igen om du vill återgå till dina ämnen.
  5. (Valfritt) Gör så här om du vill återgå till sidan Klassuppgifter:
    • Från ett ämne: tryck på Tillbaka .
    • Från ämnesmenyn: tryck på Stäng .

Ändra ordning på ämnen

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Tryck länge på ett ämne och dra det till en ny plats.

Ändra ordning på inlägg under ett ämne

Du kan ändra ordning på hemuppgifter, material och annat inom ett ämne.

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Tryck länge på inlägget och dra det till en ny plats.

Byta namn på ett ämne

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Tryck på Mer  bredvid ämnesnamnetföljt avByt namn på ämne.
  4. Ange ett nytt namn och tryck på Klar.

Radera ett ämne

Inläggen under ett ämne raderas inte om du raderar ämnet. De flyttas högst upp i listan på sidan Klassuppgifter.

1. Tryck på Classroom följt av klassen.
  2. Tryck på Klassuppgifter
  3. Tryck på Mer  bredvid ämnesnamnetföljt avRadera ämne.
  4. Bekräfta genom att trycka på Radera.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.