Aiheiden lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Tehtävät-sivulla voit ryhmitellä tehtäviä, kysymyksiä ja ryhmän materiaaleja aiheittain.

Aiheita voi käyttää moduulien tai opetusjaksojen tapaan, jolloin tehtävät ja materiaalit puolestaan ovat kuin yksittäisiä oppitunteja. Viestit voi järjestää uudelleen aiheen mukaan ja aiheet edelleen opetussuunnitelman mukaan.

Viesteissä ei välttämättä tarvitse käyttää aiheita. Jos et määritä viestille aihetta, se näytetään Tehtävät-sivun yläreunassa.

Huom. Jos et tiedä, onko ryhmälläsi käytössä Tehtävät-sivu, tutustu ohjeartikkeliin Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu?

Aiheen luominen

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Aihe.
  4. Kirjoita aiheen nimi ja sitten napauta Valmis.

Oppilaat näkevät vain sellaiset aiheet, joissa on julkaistuja viestejä.

Aiheen lisääminen aiempiin tehtäviin tai kysymyksiin

Huom. Jos tehtävä on julkaistu usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhden ryhmän sivulla ei aiheuta muutoksia muiden ryhmien tehtäviin.

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Siirry muokkaustilaan valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Pyyhkäise tehtävää tai kysymystä vasemmalle ja sitten napauta Muokkaa Muokkaa.
    • Napauta tehtävää tai kysymystä.
  4. Napauta Ei aihetta.
  5. Valitse seuraavista:
    • Luo aihe napauttamalla Lisää aihe, kirjoittamalla aiheen nimi ja napauttamalla Tallenna.
    • Valitse aihe luettelosta napauttamalla sitä ja valitse Tallenna.

Huom. Voit lisätä tehtävään tai kysymykseen vain yhden aiheen.

Jos tarvitset ohjeita tehtävien ja kysymysten luomiseen, katso artikkelit Tehtävän luominen ja Kysymyksen luominen.

Aiheen lisääminen ryhmän materiaaliin

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Siirry muokkaustilaan valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Pyyhkäise vasemmalle haluamasi ryhmän materiaalin kohdalla ja sitten napauta Muokkaa Muokkaa.
    • Napauta haluamaasi ryhmän materiaalia.
  4. Napauta Ei aihetta.
  5. Valitse seuraavista:
    • Luo aihe napauttamalla Lisää aihe, kirjoittamalla aiheen nimi ja napauttamalla Tallenna.
    • Valitse aihe luettelosta napauttamalla sitä ja valitse Tallenna.

Huom. Voit lisätä ryhmän materiaaleihin vain yhden aiheen.

Jos tarvitset ohjeita ryhmän materiaalien luomiseen, katso artikkeli Materiaalin lisääminen Tehtävät-sivulle.

Suodattaminen aiheen mukaan

Voit nähdä kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät viestisi ja siirtyä nopeasti aiheesta toiseen aihesuodattimen avulla.
  1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät Tehtävät. Etkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse yläreunasta Suodata Suodata ja sitten valitse aihe.
    Näet kyseiseen aiheeseen liittyvät viestit. Jos et ole vielä julkaissut aiheeseen mitään, näet ilmoituksen Ei aiheeseen liittyviä viestejä.
  4. (Valinnainen) Jos haluat palata aiheisiin, valitse Suodata Suodata uudelleen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat palata Tehtävät-sivulle, toimi seuraavasti:
    • Napauta aihenäkymästä Takaisin Edellinen.
    • Valitse aihevalikosta Sulje Sulje.

Aiheiden järjestyksen muuttaminen

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Voit muuttaa aiheiden järjestystä painamalla aihetta pitkään ja vetämällä sen uuteen paikkaan.

Aiheeseen liittyvien viestien järjestyksen muuttaminen

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Voit muuttaa viestien järjestystä painamalla viestiä pitkään ja vetämällä sen uuteen paikkaan.

Aiheen nimeäminen uudelleen

1. Napauta Classroom Classroom ja sitten ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse aiheen nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Nimeä aihe uudelleen.
  4. Nimeä aihe uudelleen ja napauta Valmis.