Een lesgroep kopiëren

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Als je tijd wilt besparen, kun je een lesgroep kopiëren voor een andere klas die je lesgeeft. Je schoolwerk en cijfersysteem worden gekopieerd naar de nieuwe lesgroep. Items die specifiek zijn voor de oorspronkelijke lesgroep, zoals posts op de pagina Updates, worden niet gekopieerd.

Alleen docenten en mededocenten kunnen een lesgroep kopiëren. De docent die de lesgroep kopieert, wordt de primaire eigenaar van de gekopieerde lesgroep.

Je kunt actieve en gearchiveerde lesgroepen kopiëren. Een kopie van een gearchiveerde lesgroep wordt een actieve lesgroep.

Welke items worden gekopieerd

In de gekopieerde lesgroep staan deze gegevens uit de oorspronkelijke lesgroep:

• Titel
  • Sectie
  • Beschrijving
  • Vak
  • Onderwerpen
  • Schoolwerkposts (worden gekopieerd als concepten zonder inplandatum)
  • Je cijfersysteem

Welke items worden niet gekopieerd

De volgende gegevens worden niet gekopieerd naar de nieuwe lesgroep:

• Mededelingen van docenten
  • Verwijderd schoolwerk
  • Leerlingen en mededocenten
  • Posts van leerlingen
  • Bijlagen waarvoor je geen toestemming hebt om deze te kopiëren

Het kan even duren voordat Classroom de lesgroep heeft gekopieerd. Je kunt de pagina verlaten terwijl de lesgroep wordt gekopieerd en iets anders gaan doen. Je krijgt een e-mailmelding als de lesgroep is gekopieerd.

Een lesgroep kopiëren

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bij de lesgroep die je wilt kopiëren op Meer Meeren vervolgens Kopiëren.
    Opmerking: Als je Kopiëren niet ziet, ben je geen docent van de lesgroep.
    Klik op
  3. (Optioneel) Bewerk de titel en andere gegevens.
    Voer lesgroepnaam in
  4. Klik op Kopiëren.

Opmerking: In de nieuwe lesgroep worden de gekopieerde opdrachten en vragen opgeslagen als concept.

Veelgestelde vragen over het kopiëren van een lesgroep

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Updates?

De volgende items worden gekopieerd:

• De naam van de lesgroep
  • De sectie
  • Het onderwerp

De volgende items worden niet gekopieerd:

• Het lokaalnummer
  • De lesgroepcode
  • Posts en reacties

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Schoolwerk?

Schoolwerk, zoals opdrachten, worden als concept gekopieerd naar de nieuwe lesgroep. Bijlagen worden gekopieerd als je toestemming hebt om de bestanden te kopiëren.
De volgende items worden gekopieerd:
  • Onderwerpen
  • Opdrachten, toetsopdrachten, vragen en de bijbehorende bijlagen
  • Rubrieken die aan opdrachten zijn toegevoegd
  • Materialen en de bijbehorende bijlagen

De volgende items worden niet gekopieerd:

• Bestanden of bijlagen die je niet mag kopiëren

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Cijfers?

In de nieuwe lesgroep is de pagina Cijfers leeg totdat je leerlingen toevoegt en schoolwerk post, zoals een opdracht of vraag.
De volgende items worden gekopieerd:
  • Schoolwerkposts, zoals opdrachten of vragen
  • Je cijfersysteem
  • Je cijfercategorieën

De volgende items worden niet gekopieerd:

• Leerlingen en hun cijfers

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Mensen?

De volgende mensen worden gekopieerd:
  • De primaire docent
De volgende mensen worden niet gekopieerd:
  • Mededocenten
  • Leerlingen

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Instellingen?

De volgende instellingen worden gekopieerd:
  • Alle gegevens van de lesgroep, behalve het lokaalnummer
  • Alle instellingen voor cijfers, zoals instellingen voor het berekenen van cijfers en cijfercategorieën
De volgende instellingen worden niet gekopieerd:
  • De algemene instellingen: de standaardinstellingen worden hersteld
  • De lesgroepcode: er wordt een nieuwe code gemaakt voor de nieuwe lesgroep