Een lesgroep kopiëren

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt een actieve lesgroep of een gearchiveerde lesgroep waaraan je weer wilt lesgeven kopiëren. Als je een gearchiveerde lesgroep kopieert, wordt de kopie een actieve lesgroep. Alleen docenten en mededocenten kunnen een lesgroep kopiëren. De docent die de lesgroep kopieert, wordt de primaire eigenaar van de gekopieerde lesgroep.

Welke items worden gekopieerd naar de nieuwe lesgroep?

Lesgroepgegevens, schoolwerk en je nakijksysteem worden gekopieerd naar de nieuwe lesgroep. Items die specifiek zijn voor de oorspronkelijke lesgroep, zoals posts in de lesgroepupdates, worden niet gekopieerd.

Welke items worden gekopieerd
  • Titel
  • Sectie
  • Beschrijving
  • Vak
  • Onderwerpen
  • Schoolwerkposts (worden gekopieerd als concepten zonder inplandatum)
  • Je cijfersysteem
Welke items worden niet gekopieerd
  • Mededelingen van docenten
  • Verwijderd schoolwerk
  • Leerlingen en mededocenten
  • Posts van leerlingen
  • Bijlagen waarvoor je geen toestemming hebt om deze te kopiëren
  • Google Sites-bestanden

Een lesgroep kopiëren

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bij de lesgroep die je wilt kopiëren op Meer and thenKopiëren.
    Opmerking: Als je Kopiëren niet ziet, ben je geen docent van de lesgroep.
  3. (Optioneel) Wijzig de titel en andere gegevens.
  4. Klik op Kopiëren.

Opmerking: In de nieuwe lesgroep worden de gekopieerde opdrachten en vragen opgeslagen als concept.

Terwijl Classroom de lesgroep kopieert, kun je de pagina verlaten om iets anders te gaan doen. Je krijgt een e-mailmelding als de lesgroep is gekopieerd.

Veelgestelde vragen over het kopiëren van een lesgroep

Alles openen  |  Alles sluiten

Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Updates?

Welke items worden gekopieerd

• De naam van de lesgroep
  • De sectie
  • Het onderwerp

Welke items worden niet gekopieerd

• Het lokaalnummer
  • De lesgroepcode
  • Posts en reacties
Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Schoolwerk?

Welke items worden gekopieerd

• Onderwerpen
  • Opdrachten, toetsopdrachten, vragen (worden gekopieerd als concept)
  • Bijlagen (als je toestemming hebt die te kopiëren)
  • Rubrieken die aan opdrachten zijn toegevoegd
  • Materialen en de bijbehorende bijlagen

Welke items worden niet gekopieerd

• Bestanden of bijlagen die je niet mag kopiëren
  • Google Sites-bestanden
Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Cijfers?
In de nieuwe lesgroep is de pagina Cijfers leeg totdat je leerlingen toevoegt en schoolwerk post, zoals een opdracht of vraag.

Welke items worden gekopieerd

• Schoolwerkposts, zoals opdrachten of vragen
  • Je cijfersysteem
  • Je cijfercategorieën

Welke items worden niet gekopieerd

• Leerlingen en hun cijfers
Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Mensen?

Mensen die worden gekopieerd

• De primaire docent

Mensen die niet worden gekopieerd

• Mededocenten
  • Leerlingen
Wat wordt er gekopieerd naar de pagina Instellingen?

Instellingen die worden gekopieerd

• Alle gegevens van de lesgroep, behalve het lokaalnummer
  • Alle instellingen voor cijfers, zoals instellingen voor het berekenen van cijfers en cijfercategorieën

Instellingen die niet worden gekopieerd

• Algemene instellingen: de standaardinstellingen worden hersteld.
  • Lesgroepcode: er wordt een nieuwe code gemaakt voor de nieuwe lesgroep.