Ryhmän kopioiminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit käyttää ryhmään käyttämääsi työpanosta uudelleen luomalla ryhmästä kopion. Kopioiminen säästää aikaa myös, kun ryhmässä on useita osioita.

Vain opettajat ja apuopettajat voivat luoda ryhmästä kopion. Ryhmässä on lisäksi oltava Tehtävät-sivu, jotta sen voi kopioida. Ryhmän kopioivasta opettajasta tulee kopioidun ryhmän ensisijainen omistaja. Lue tarvittaessa lisää siitä, mistä tiedät onko ryhmässä Tehtävät-sivua.

Voit kopioida sekä aktiivisia että arkistoituja ryhmiä. Arkistoitujen ryhmien kopioista tulee aktiivisia ryhmiä.

Kopioituvat osat

Kopioituun ryhmään tulee nämä tiedot alkuperäisestä ryhmästä:

• Nimi
  • Osio
  • Kuvaus
  • Ryhmän aihepiiri
  • Aiheet
  • Tehtäviä koskevat viestit (kopioidaan luonnoksina ilman palautuspäiviä).

Osat, jotka eivät kopioidu

Seuraavat tiedot eivät siirry kopioituun ryhmään:

• Opettajan ilmoitukset
  • Poistetut tehtäväkohteet
  • Oppilaat ja apuopettajat
  • Oppilaiden postaukset
  • Liitteet, joiden kopioimiseen sinulla ei ole oikeutta.

Ryhmän kopioiminen Classroomissa saattaa viedä jonkin aikaa. Kopioinnin aikana voit poistua sivulta ja tehdä muita töitä. Kun kopioiminen on valmis, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Kopion luominen ryhmästä

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry kopioitavan ryhmän kohdalle ja klikkaa Lisää Lisääja sitten Kopioi.
    Huom. Jos Kopioi-toimintoa ei näy, ryhmässä ei ole Tehtävät-sivua tai et ole kyseisen ryhmän opettaja.
    Klikkaa Kopioi
  3. (Valinnainen) Muokkaa nimeä ja muita tietoja.
    Anna ryhmän nimi
  4. Klikkaa Kopioi.

Huom. Kopioidut tehtävät ja kysymykset tallennetaan uuteen ryhmään luonnoksina.