Gi tilbakemelding på oppgaver

Denne artikkelen er for lærere.

Du kan gi elevene dine personlige tilbakemeldinger for alle typer filer i retteverktøyet i Classroom. Du kan legge inn kommentarer til elevarbeid og lage en kommentarbank ved å lagre kommentarene du bruker oftest.

Filer du kan legge ved i oppgaver

Elevene kan legge ved alle typer filer i oppgavene sine, blant annet

• Google-dokumenter, Google-regneark og Google-presentasjoner
  • Microsoft®️ Word®️-, Excel®️- og PowerPoint®️-filer
  • Adobe®️ PDF®️-filer
  • bildefiler
  • TXT-filer
  • videofiler (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG)

Se på elevarbeid

Åpne alle | Lukk alle

Åpne elevarbeid
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Kursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretter Se på spørsmålet eller Se oppgaven.
  4. Til venstre klikker du på elevens navn og deretter en fil eleven har levert.
Se karakter- og innleveringslogger for oppgaver

Du kan se hvordan karakteren på en oppgave har endret seg, og hvor mange ganger en elev har sendt inn arbeid for en oppgave.

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på leverte og karaktersatte oppgaver.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Øverst klikker du på Kursarbeid og deretter oppgaven og deretter Se oppgaven.
  3. Klikk på elevens navn på venstre side.
  4. Klikk på Se loggen.
Veksle mellom elevarbeid

Velg et alternativ for å se arbeidet til en annen elev mens du retter:

Datamaskin

• Klikk på rullegardinpilen og velg et elevnavn.

• Klikk på Tilbake eller Neste .

Android

• Sveip bortover.
  • Trykk på pilene rundt elevens navn.

Legg til tilbakemeldinger

Hvis du skriver inn samme kommentar for mange studenter, kan du lagre kommentaren til senere bruk. Kommentarbanken er knyttet til Google-kontoen din, så du kan få tilgang til den fra en hvilken som helst datamaskin. Elevene kan se tilbakemeldingene dine som kommentarer etter at du har returnert arbeidet deres.

Legg til kommentarer i elevarbeid
  1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Velg tekststykket eller filen du vil kommentere.
  3. Klikk på Legg til en kommentar .
  4. Skriv inn kommentaren, og klikk på Kommenter.
Legg til og lagre kommentarer til senere bruk

Du kan legge til kommentarer i kommentarbanken på to måter.

Legg til eksisterende kommentarer i kommentarbanken

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Øverst til høyre i kommentarfeltet klikker du på Mer og deretter Legg til i kommentarbanken.
  3. Gjør eventuelle endringer, og klikk på Legg til.

Skriv inn kommentarer direkte i kommentarbanken

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Klikk på Kommentarbank til høyre.
  3. Klikk på Legg til i banken, og velg et alternativ:
    • Skriv inn én kommentar: Skriv inn kommentaren.
    • Skriv inn flere kommentarer: Trykk på Enter etter hver kommentar for å lage en kommentarliste.
    • Sett inn en kommentarliste du har laget på forhånd: Lim inn listen. Denne listen må ha én kommentar per linje.
  4. Klikk på Legg til.

Merk: Nedenfor finner du en veiledning for hvordan du redigerer kommentarer i kommentarbanken.

Finn og bruk kommentarer i kommentarbanken

Du kan søke etter og bruke kommentarer i kommentarbanken på flere ulike måter.

Finn kommentarer ved hjelp av hash-symbolet

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Velg teksten, og klikk på Legg til en kommentar .
  3. Velg et alternativ i kommentarfeltet:
    • Skriv inn # for å se de fem mest brukte kommentarene.
    • Skriv inn # og deretter et søkeord eller -uttrykk.
      Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  4. Klikk på kommentaren og deretter Kommentar.

Søk etter og kopier kommentarer

1. Klikk på Kommentarbank og deretter Søk .
  2. Skriv inn et søkeord eller -uttrykk.
  3. Pek på kommentaren du vil bruke, og klikk på Mer og deretter Kopier til utklippstavlen.
  4. Lim kommentaren inn i kommentarfeltet.
  5. Gjør eventuelle endringer i kommentaren, og klikk på Kommenter.
Rediger kommentarer i kommentarbanken

Du kan endre kommentarer i retteverktøyet eller via nettet.

Endre kommentarer i elevarbeid

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Klikk på Kommentarbank.
  3. Pek på kommentaren du vil redigere, og klikk på Mer og deretter Rediger.
  4. Gjør endringene, og klikk på Lagre.

Rediger kommentarer på nettet

1. Gå til classroom.google.com/g/cm.
  2. Pek på kommentaren du vil redigere, og klikk på Mer og deretter Rediger.
  3. Gjør endringene, og klikk på Lagre.
Kopier kommentarer fra kommentarbanken
  1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Klikk på Kommentarbank .
  3. Pek på kommentaren, og klikk på Mer og deretter Kopier til utklippstavlen.
Slett kommentarer fra kommentarbanken

Slett kommentarer fra elevarbeid

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Klikk på Kommentarbank .
  3. Pek på kommentaren og deretter klikk på Mer og deretterSlett.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte.

Slett kommentarer på nettet

1. Gå til classroom.google.com/g/cm.
  2. Pek på kommentaren og deretter klikk på Mer og deretterSlett.
  3. Klikk på Slett for å bekrefte.
Legg til private kommentarer

Du kan legge til private kommentarer til enkeltelever. Eleven ser og kan svare på kommentaren din når han eller hun åpner den returnerte oppgaven. Hvis eleven svarer på kommentaren din, kan du lese og svare på den i retteverktøyet.

Viktig: Private kommentarer kan ikke endres eller slettes etter at du har lagt dem ut.

1. Åpne elevarbeidet i Classroom (nærmere informasjon finner du lenger opp).
  2. Klikk på Karaktersetting .
  3. Under Private kommentarer klikker du på Legg til en privat kommentar og deretter skriv inn kommentaren.
  4. Klikk på Legg ut.
Administrer varsler om kommentarer
  1. Gå til classroom.google.com.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen, klikk på menyen øverst til venstre.
  3. Rull nedover, og klikk på Innstillinger .
  4. Under «Varsler» ved siden av Kommentarer slår du bryteren på . Dette er noen av kommentartypene:
    • Kommentarer til innleggene dine
    • Kommentarer der du er nevnt
    • Private kommentarer til arbeid

Tips: For å minimere menyen til en skjult versjon, klikk på menyen øverst til venstre.

Svar på kommentarer per e-post

Du kan også svare på offentlige og private kommentarer direkte via e-postvarsler. Dermed kan lærerne raskt svare elevene sine uten å måtte bytte frem og tilbake mellom e-post og Classroom.

I Google Classroom spør en elev: «Kan du hjelpe meg med prosjekt 5 og 6? Takk!» Læreren svarer med en privat kommentar: «Klart det! Du finner noen hint i forrige ukes leseoppgave.»

Bruk fet, kursivert eller understreket tekst

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. På «Oppgaver»-siden klikker du på Legg til en privat kommentar.
  4. I menyen klikker du på Fet , Kursiv eller Understreking for å velge hvordan teksten skal formateres.
  5. Skriv inn teksten du vil formatere.
  6. For å slå av formateringen, gå til menyen og klikk på Fet , Kursiv eller Understreking .
  7. Klikk på Send .

Opprett punktlister

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. På «Oppgaver»-siden klikker du på Legg til en privat kommentar.
  4. Klikk på Punktliste i menyen.
  5. Skriv inn teksten som skal brukes i punktlisten.
    Viktig: Når du legger ut kommentaren, har punktene det samme utseendet som i utkastet.
  6. Valgfritt: For å slå av punktlisteformatet, klikk på Punktliste i menyen.
  7. Klikk på Send .