Tehtävää koskevan palautteen antaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomin arviointityökalulla voit antaa oppilaille yksilöllistä palautetta palautuksen tiedostotyypistä riippumatta. Voit kommentoida oppilaiden palauttamia tehtäviä ja ylläpitää kommenttipankkia, johon voit tallentaa useimmin käyttämiäsi kommentteja.

Kotitehtäviin liitettävät tiedostot

Oppilaat voivat liittää kotitehtäviin kaikentyyppisiä tiedostoja, esim.

• Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja
  • Microsoft®️ Word®️‑, Excel®️‑ ja PowerPoint®️‑tiedostoja
  • Adobe®️ PDF®️ ‑tiedostoja
  • kuvatiedostoja
  • TXT-tiedostoja, ja
  • videotiedostoja (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG).

Oppilaiden palauttamien tehtävien katseleminen

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Oppilaiden palauttamien tehtävien avaaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävää ja sitten Näytä kysymys tai Näytä kotitehtävä.
  4. Klikkaa vasemmalta oppilaan nimeä ja sitten hänen palauttamaansa tiedostoa.
Kotitehtävän arvosana- ja palautushistoria

Voit tarkistaa, miten kotitehtävän arvosana on muuttunut ja kuinka monta kertaa oppilas on palauttanut kotitehtävän.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain oppilaiden palauttamissa ja opettajan arvioimissa kotitehtävissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä kotitehtävä.
  3. Klikkaa vasemmalta oppilaan nimeä.
  4. Valitse Näytä historia.
Vaihtaminen oppilastehtävästä toiseen

Näin voit nähdä toisen oppilaan palauttaman tehtävän arvioinnin aikana:

Tietokoneella

• Klikkaa alanuolta ja valitse oppilaan nimi.

• Klikkaa Takaisin tai Seuraava .

Androidilla

• Pyyhkäise vaakasuunnassa.
  • Napauta oppilaan nimen ympärillä olevia nuolia.

Palautteen lisääminen

Jos kirjoitat saman kommentin useille oppilaille, voit tallentaa kommentin myöhempää käyttöä varten. Kommenttipankki on yhdistetty Google‑tiliisi, joten voit käyttää sitä kaikilla tietokoneilla. Oppilaat näkevät palautteen kommentteina, kun palautat tehtävän.

Kommenttien lisääminen oppilaiden palauttamiin tehtäviin
  1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Valitse kommentoitava katkelma tai tiedosto.
  3. Valitse Lisää kommentti .
  4. Kirjoita kommentti ja klikkaa Kommentoi.
Kommenttien lisääminen ja tallentaminen myöhempää käyttöä varten

Voit lisätä kommentteja kommenttipankkiin kahdella eri tavalla.

Nykyisen kommentin lisääminen kommenttipankkiin

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa kommenttikentän oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Lisää kommenttipankkiin.
  3. Tee mahdolliset muutokset ja klikkaa Lisää.

Kommentin lisääminen suoraan kommenttipankkiin

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa oikealta Kommenttipankki.
  3. Klikkaa Lisää kommenttipankkiin ja valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Yksittäisen kommentin lisääminen: Lisää kommentti.
    • Useiden kommenttien lisääminen: Paina Enter jokaisen kirjoittamasi kommentin jälkeen, jotta kommentit lisätään listaan.
    • Valmiin kommenttilistan lisääminen: Liitä lista. Valmistelemassasi luettelossa tulee olla yksi kommentti kullakin rivillä.
  4. Valitse Lisää.

Huom. Ohjeet kommentin muokkaamiseen kommenttipankissa ovat jäljempänä.

Kommentin hakeminen ja käyttäminen kommenttipankista

Kommenttipankkiin tallennettujen kommentteja voi hakea ja käyttää monin eri tavoin.

Kommenttien hakeminen hashtagin avulla

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Valitse teksti ja klikkaa Lisää kommentti .
  3. Valitse kommenttikentästä vaihtoehto:
    • Kirjoita #, jolloin näet viisi useimmin käytettyä kommenttia.
    • Kirjoita # ja sen jälkeen avainsana tai ‑lause.
      Näet ehdotuksia kirjoittaessasi.
  4. Klikkaa kommenttia ja sitten Kommentoi.

Kommentin hakeminen ja kopioiminen

1. Klikkaa Kommenttipankki ja sitten Hae .
  2. Kirjoita avainsana tai ‑lause
  3. Osoita käytettävää kommenttia ja klikkaa Lisää ja sittenKopioi leikepöydälle.
  4. Liitä kommentti kommenttikenttään.
  5. Muokkaa kommenttia tarvittaessa ja klikkaa Kommentoi.
Kommenttipankissa olevan kommentin muokkaaminen

Voit muokata kommenttia arviointityökalussa tai verkkoversiossa.

Oppilaan palauttamassa työssä olevan kommentin muokkaaminen

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Kommenttipankki.
  3. Osoita muokattavaa kommenttia ja klikkaa Lisää ja sitten Muokkaa.
  4. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Kommentin muokkaaminen verkkoversiossa

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com/g/cm.
  2. Osoita muokattavaa kommenttia ja klikkaa Lisää ja sitten Muokkaa.
  3. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
Kommentin kopioiminen kommenttipankista
  1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Kommenttipankki .
  3. Osoita kommenttia ja klikkaa Lisää ja sitten Kopioi leikepöydälle.
Kommentin poistaminen kommenttipankista

Kommentin poistaminen oppilaan palauttamasta tehtävästä

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Kommenttipankki .
  3. Osoita poistettavaa kommenttia ja sitten klikkaa Lisää ja sittenPoista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Kommentin poistaminen verkkoversiossa

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com/g/cm.
  2. Osoita poistettavaa kommenttia ja sitten klikkaa Lisää ja sitten Poista.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.
Yksityisten kommenttien lisääminen

Voit lisätä oppilaalle yksityisiä kommentteja. Oppilas näkee kommenttisi ja voi vastata siihen, kun hän avaa palauttamasi kotitehtävän. Jos oppilas vastaa kommenttiin, voit lukea vastauksen ja vastata siihen arviointityökalussa.

Tärkeää: Yksityisiä kommentteja ei voi muokata tai poistaa julkaisemisen jälkeen.

1. Avaa Oppilaiden palauttamat tehtävät Classroomissa (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Arvostelu .
  3. Klikkaa Yksityiset kommentit ‑kohdasta Lisää yksityinen kommentti ja sitten kirjoita kommentti.
  4. Valitse Julkaise.
Kommentti-ilmoitusten muokkaaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Vieritä alas ja valitse Asetukset .
  4. Klikkaa Ilmoitukset-kohdasta Kommentit-valitsin Päälle . Erilaisia kommentteja ovat esimerkiksi
    • kommentit viesteihisi
    • kommentit, joissa sinut on mainittu
    • Työtä koskevat yksityiset kommentit

Vinkki: Voit pienentää valikon tiivistettyyn versioon klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Kommentteihin vastaaminen sähköpostissa

Julkisiin ja yksityisiin kommentteihin voi vastata myös suoraan sähköposti-ilmoituksesta. Näin opettajat voivat vastata oppilaille nopeasti siirtymättä sähköpostista Classroomiin.

Oppilas kysyy Google Classroomissa "Voitko auttaa minua projekteissa 5 ja 6? Kiitos!" Opettaja vastaa yksityisviestillä: "Toki! Viime viikon lukutehtävässä on vinkkejä."

Tekstin lihavointi, kursivointi ja alleviivaus

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Kotitehtävät-sivulta Lisää yksityinen kommentti.
  4. Valitse tekstin muotoilutapa klikkaamalla valikosta Lihavointi , Kursiivi tai Alleviivaus .
  5. Lisää teksti, jonka haluat muotoilla.
  6. Ota muotoilu pois päältä klikkaamalla valikosta Lihavointi , Kursiivi tai Alleviivaus .
  7. Klikkaa Lähetä .

Luettelomerkityn luettelon luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Kotitehtävät-sivulta Lisää yksityinen kommentti.
  4. Klikkaa valikosta Luettelomerkitty luettelo .
  5. Lisää luettelomerkittyyn luetteloon tuleva teksti.
    Tärkeää: Kun julkaiset ilmoituksen, luettelomerkit näyttävät samalta kuin luonnoksessa.
  6. Valinnainen: Ota luettelomerkintämuotoilu pois päältä klikkaamalla valikosta Luettelomerkitty luettelo .
  7. Klikkaa Lähetä .