Al het werk van een leerling bekijken op één plek

Je kunt een lijst bekijken met alle opdrachten, cijfers en ontbrekend werk van een leerling. Je kunt de lijst filteren op status: 'Ingeleverd', 'Teruggegeven met cijfer' of 'Ontbreekt'. Je kunt de lijst ook e-mailen naar de leerling en zijn ouders/verzorgers.

De lijst met werk van een leerling en de status ervan bekijken
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Mensen en klik vervolgens op de naam van de leerling.

Opmerking: Je kunt alleen het werk bekijken van leerlingen die lid zijn van de lesgroep.

4. Op deze pagina vind je het volgende:
    • De lijst met opgegeven werk voor de lesgroep van de leerling: opdrachten, vragen of toetsen, met de inleverdatum (indien van toepassing).
    • De status van toegewezen, ingeleverd, te laat of ontbrekend werk.
    • Cijfers voor lesgroepwerk.
    • Eventuele bijlagen bij ingeleverd werk. Je ziet dan Bestand naast het werk.
    • Als de leerling je een privéreactie heeft gestuurd, zie je Reactie naast het werk.
  5. (Optioneel) Als je details of antwoorden wilt bekijken, klik je op het werk en dan Details bekijken.
  6. (Optioneel) Als je het werk van de leerling wilt filteren, klik je onder Filters op Ingeleverd, Teruggegeven met cijfer of Ontbrekend.
De lijst met werk van een leerling e-mailen

Je kunt de lijst e-mailen naar de leerling. Je kunt de lijst ook e-mailen naar zijn ouders/verzorgers als e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers zijn ingeschakeld. Zie E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers instellen voor meer informatie.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en kies een optie:
    • Klik bovenaan op Mensen en klik vervolgens op de naam van de leerling.
    • Klik bovenaan op Schoolwerk. Klik vervolgens op een opdracht of vraag en klik links op de naam van de leerling. Klik rechts nogmaals op de naam van de leerling.
  3. Klik op E-mail .
  4. Klik naast Leerling op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer Leerling, Ouders/verzorgers of Leerling en ouders/verzorgers.

5. (Optioneel) Voer een bericht in.
  6. Vink het vakje aan voor Overzicht van het werk van de leerling toevoegen en klik op Verzenden.