Hantera vårdnadshavare på domänen

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer. Lärare besöker den här sidan.

Vårdnadshavare kan få e-postsammanfattningar om elevens resultat och arbete i en klass. Som administratör för Google Workspace kan du göra följande:

• Tillåta e-postsammanfattningar för vårdnadshavare för skolan eller distriktet.
  • Ge lärare behörighet att bjuda in eller ta bort vårdnadshavare.

Vårdnadshavare som registrerar sig för e-postsammanfattningar får inte tillgång till sidorna Flöde, Klassuppgifter, Personer eller Betyg i Classroom.

Aktivera eller inaktivera e-postsammanfattningar för vårdnadshavare

Som standard är åtkomst för vårdnadshavare aktiverat för grund- och gymnasieskolor. Åtkomst för vårdnadshavare är inaktiverat för högre utbildningsinstitutioner. När åtkomst har aktiverats länkas vårdnadshavarna till sina elever och kan få e-postsammanfattningar. Ta en titt på ett exempel på en e-postsammanfattning för vårdnadshavare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Välj ett alternativ på administratörskonsolens startsida:
    • Om du använder Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avClassroom.
    • Om du använder Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus klickar du på Apparföljt avYtterligare tjänster från Googleföljt avClassroom.
  3. Klicka på Allmänna inställningar.
  4. Under Åtkomst för vårdnadshavare klickar du på Tillåt att föräldrar och vårdnadshavare tar del av information i Classroom.

Obs! Om du tillåter elever på domäner som finns på tillåtna listan att gå med i dina klasser måste e-postsammanfattningar för vårdnadshavare aktiveras också på dessa domäner så att lärare kan bjuda in elevernas vårdnadshavare. Läs mer

Hantera vem som kan bjuda in och ta bort vårdnadshavare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Välj ett alternativ:
    • Om du använder Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avClassroom.
    • Om du använder Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus klickar du på Apparföljt avYtterligare tjänster från Googleföljt avClassroom.
  3. Klicka på Allmänna inställningarföljt avÅtkomst för vårdnadshavare.
  4. Välj ett alternativ under Vilka kan hantera föräldrar och vårdnadshavare?:
    • Alla verifierade lärare
    • Endast domänadministratörer
  5. Klicka på Spara.

Bjuda in eller ta bort vårdnadshavare i domänen

Om du vill bjuda in eller ta bort flera vårdnadshavare samtidigt på domänen väljer du ett alternativ:

• Med hjälp av kommandoradsverktyget GAM hanterar du domäner och användare i Google Workspace och kan bjuda in flera vårdnadshavare samtidigt via CSV, visa en lista över befintliga vårdnadshavare och ta bort vårdnadshavare. Läs mer
  • Bjud in och ta bort vårdnadshavare med API:et för Classroom. Läs mer

Obs! Det högsta antalet vårdnadshavare som kan tilldelas en elev är 20.