Administrer foresatte på domenet ditt

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer. Gå hit hvis du er lærer.

Foresatte kan få sammendrag via e-post om elevenes fremgang og arbeid i et kurs. Som Google Workspace-administrator kan du

• tillate at det sendes sammendrag via e-post til foresatte for elever på skolen din eller i regionen din
  • gi lærere tillatelse til å invitere eller fjerne foresatte.

Foresatte som registrerer seg for sammendrag via e-post, kan ikke se sidene Strøm, Kursarbeid, Personer eller Karakterer i Classroom.

Slå sammendrag til foresatte via e-post på eller av

Som standard er tilgang for foresatte slått på for grunnskoler og videregående skoler. Tilgang for foresatte er slått av for institusjoner for høyere utdanning. Når tilgangen er slått på, blir foresatte tilknyttet elevene de er foresatte for, og de kan motta sammendrag via e-post. Se et eksempel på et sammendrag som sendes til foresatte via e-post.

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Velg et alternativ fra startsiden i administrasjonskonsollen:
    • Hvis du bruker Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterClassroom.
    • Hvis du bruker Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Apperog deretterTilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom.
  3. Klikk på Generelle innstillinger.
  4. Klikk på Gi foreldre og andre foresatte tilgang til Classroom-informasjon under Tilgang for foresatte.

Merk: Hvis du tillater at elever fra domener på tillatelseslisten deltar på kursene dine, må disse domenene også slå på sammendrag via e-post til foresatte, slik at lærerne kan invitere de foresatte til disse elevene. Finn ut mer

Administrer hvem som kan invitere og fjerne foresatte

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Utfør en av disse handlingene:
    • Hvis du bruker Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterClassroom.
    • Hvis du bruker Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Apperog deretterTilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom.
  3. Klikk på Generelle innstillingerog deretterTilgang for foresatte.
  4. Velg et alternativ under Hvem kan administrere foreldre og andre foresatte?:
    • Alle bekreftede lærere
    • Bare domeneadministratorer
  5. Klikk på Lagre.

Inviter eller fjern foresatte på domenet ditt

For å invitere eller fjerne flere foresatte samtidig på domenet ditt, velg et alternativ:

• Bruk GAM, som er et kommandolinjeverktøy du kan bruke til å administrere Google Workspace-domener og -brukere, invitere foresatte samlet via CSV, se lister over aktuelle foresatte samt fjerne foresatte. Finn ut mer
  • Inviter og fjern foresatte med Classroom API. Finn ut mer

Merk: Hver elev kan maksimalt ha 20 foresatte.