Ouders/verzorgers beheren in je domein

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders

Ouders/verzorgers kunnen de voortgang van een leerling bijhouden via e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers. De e-mailoverzichten bevatten informatie over de lesgroepen en het huiswerk van de leerling. Bekijk een voorbeeld van een e-mailoverzicht voor ouders/verzorgers.

Als de G Suite-beheerder bepaal je het volgende:

• Of e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers zijn toegestaan voor je school.
  • Of docenten rechten krijgen om ouders/verzorgers uit te nodigen of te verwijderen.

Wanneer e-mailoverzichten zijn toegestaan, kunnen docenten een uitnodiging sturen naar ouders/verzorgers. Zie E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers instellen voor meer informatie.

E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers in- of uitschakelen

Je kunt de toegang voor ouders/verzorgers in- of uitschakelen voor je domein. De standaardinstelling is afhankelijk van het schooltype:

• Voor basisscholen en het middelbaar onderwijs is deze toegang standaard ingeschakeld.
  • Voor het hoger onderwijs is deze toegang standaard uitgeschakeld.

Wanneer de toegang is ingeschakeld, zijn ouders/verzorgers gekoppeld aan hun leerlingen en kunnen ze e-mailoverzichten ontvangen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensG Suiteen vervolgensClassroom.
  3. Klik op Algemene instellingen.
  4. Klik bij Toegang voor ouders/verzorgers op Ouders/verzorgers toestaan toegang te krijgen tot informatie van Classroom.

Opmerking: Als je leerlingen in domeinen op de witte lijst toestaat ​​deel te nemen aan lesgroepen in je domein, moeten de domeinen op de witte lijst ook e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers inschakelen. Als e-mailoverzichten niet zijn ingeschakeld, kunnen docenten geen ouders/verzorgers uitnodigen van leerlingen in dat domein. Meer informatie over domeinen op de witte lijst zetten.

Rechten beheren voor wie ouders/verzorgers kan uitnodigen en verwijderen

Je kunt rechten instellen voor wie ouders/verzorgers kan uitnodigen en verwijderen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensG Suiteen vervolgensClassroom.
  3. Klik op Algemene instellingen.
  4. Kies bij Toegang voor ouders/verzorgers en vervolgens Wie kunnen ouders/verzorgers beheren? welke groep (geverifieerde docenten of domeinbeheerders) rechten krijgen om ouders/verzorgers uit te nodigen en te verwijderen.

Ouders/verzorgers binnen je domein uitnodigen of verwijderen

Als beheerder heb je twee mogelijkheden om in bulk ouders/verzorgers uit te nodigen en te verwijderen voor je domein.

• Gebruik GAM (een opdrachtregelprogramma voor het beheer van G Suite-domeinen en -gebruikers) om ouders/verzorgers in bulk uit te nodigen via een csv-bestand, een lijst met huidige ouders/verzorgers te bekijken en ouders/verzorgers te verwijderen.
  • Nodig ouders/verzorgers uit of verwijder ze via de Classroom API. Bekijk Managing guardians (Ouders/verzorgers beheren) op de Google Developers-site voor meer informatie over hoe je de API gebruikt om ouders/verzorgers te beheren.

Opmerking: Je kunt maximaal twintig ouders/verzorgers toewijzen aan een leerling.