Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Ouders/verzorgers beheren in je domein

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders. Docenten kijken hier.

Ouders/verzorgers kunnen e-mailoverzichten krijgen over de voortgang en het werk van hun kind in een lesgroep. Als Google Workspace-beheerder kun je het volgende:

• E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers toestaan voor je school.
  • Docenten toestaan ouders/verzorgers uit te nodigen of te verwijderen.

Ouders/verzorgers die zich aanmelden voor e-mailoverzichten, kunnen de pagina's Updates, Schoolwerk, Mensen en Cijfers niet zien in Classroom.

E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers in- of uitschakelen

Toegang voor ouders/verzorgers is standaard ingeschakeld voor het basis- en middelbaar onderwijs. Toegang voor ouders/verzorgers is uitgeschakeld voor instellingen voor hoger onderwijs. Als de toegang is ingeschakeld, zijn ouders/verzorgers gekoppeld aan de leerlingen en kunnen ze e-mailoverzichten ontvangen. Bekijk een voorbeeld van een e-mailoverzicht voor ouders/verzorgers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar de homepage van de Beheerdersconsole en kies een optie:
    • Als je Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits gebruikt, klik je op Appsand thenGoogle Workspaceand thenClassroom.
    • Als je Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus gebruikt, klik je op Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  3. Klik op Algemene instellingen.
  4. Klik bij Toegang voor ouders/verzorgers op Ouders/verzorgers toestaan toegang te krijgen tot informatie van Classroom.

Opmerking: Als je leerlingen in domeinen op de toelatingslijst toestaat deel te nemen aan je lesgroepen, moeten die domeinen ook e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers inschakelen, zodat docenten ouders/verzorgers van die leerlingen kunnen uitnodigen. Meer informatie

Bepalen wie ouders/verzorgers kan uitnodigen en verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Kies een van deze opties:
    • Als je Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits gebruikt, klik je op Appsand thenGoogle Workspaceand thenClassroom.
    • Als je Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus gebruikt, klik je op Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  3. Klik op Algemene instellingenand thenToegang voor ouders/verzorgers.
  4. Kies een optie onder Wie kunnen ouders/verzorgers beheren?:
    • Alle geverifieerde docenten
    • Alleen domeinbeheerders
  5. Klik op Opslaan.

Ouders/verzorgers binnen je domein uitnodigen of verwijderen

Kies een optie om ouders/verzorgers in bulk uit te nodigen of te verwijderen voor je domein:

• Gebruik GAM (een opdrachtregelprogramma om Google Workspace-domeinen en -gebruikers te beheren) om ouders/verzorgers in bulk uit te nodigen via een csv-bestand, een lijst met huidige ouders/verzorgers te bekijken en ouders/verzorgers te verwijderen. Meer informatie
  • Nodig ouders/verzorgers uit of verwijder ze via de Classroom API.Meer informatie

Opmerking: Je kunt maximaal twintig ouders/verzorgers toewijzen aan een leerling.