Om dina personliga uppgifter i Classroom

När du går med i Classroom är viss information om dig alltid synlig för andra medlemmar i klassen. Vilka personliga uppgifter som visas i Classroom beror på din roll och de åtgärder som utförs av lärare och Google Workspace- eller domänadministratörer.

Vilka personliga uppgifter kan andra se?

Jag är … Vem kan se vad?
Elev
  • Lärare i dina klasser kan se ditt namn, foto och din e-postadress.
  • När utbildningsansvariga, som rektorer eller institutionsansvariga, besöker en klass kan de se ditt namn, foto och din e-postadress.
  • Andra elever i dina klasser kan se ditt namn och foto.
  • Om Google Workspace-administratören har aktiverat kontaktdelning kan dina klasskamrater se din e-postadress.
  • Vårdnadshavare som är anslutna till ditt konto kan se ditt namn och foto.
  • Workspace-administratörer kan se ditt namn, foto och din e-postadress.
Lärare
  • Workspace-administratörer kan se ditt namn, foto och din e-postadress.
  • Hjälplärare för dina klasser kan se ditt namn, foto och din e-postadress.
  • När utbildningsansvariga, som rektorer eller institutionsansvariga, besöker en klass kan de se ditt namn, foto och din e-postadress.
  • Elever i dina klasser kan se ditt namn och foto.
  • Vårdnadshavare som är anslutna till dina elever kan se ditt namn.
  • Personer som du bjuder in till klassen kan se ditt namn och din e-postadress i inbjudan.
  • Om Google Workspace-administratören har aktiverat kontaktdelning kan eleverna se din e-postadress i andra Google-tjänster, som Google Dokument och Gmail.
  • Om du ger appar från tredje part åtkomst till data i Classroom kan den tredje parten kanske se kontaktuppgifter.
Vårdnadshavare som är kopplad till en elev (endast Google Workspace for Education)
  • Lärare och hjälplärare som undervisar eleven kan se ditt namn och din e-postadress.
  • När utbildningsansvariga, som rektorer eller institutionsansvariga, besöker en klass kan de se ditt namn och din e-postadress.
  • Din elev kan se ditt namn.
  • Workspace-administratörer har åtkomst till ditt namn, foto och din e-postadress.
Utbildningsansvariga
  • När du väljer skäl till besöket får huvudläraren ett e-postmeddelande med ditt namn, foto och din e-postadress.
  • Följande gäller om du gör inlägg, kommenterar eller svarar när du besöker en klass:
    • Workspace-administratörer, lärare och hjälplärare kan se ditt namn, foto och din e-postadress både under och efter ditt besök.
    • Elever i klassen kan se ditt namn och foto både under och efter ditt besök.
    • Föräldrar och vårdnadshavare kan se ditt namn både under och efter ditt besök.
  • När du bjuder in andra att gå med i en klass visas ditt namn och din e-postadress i inbjudan.
  • Om Workspace-administratören aktiverar kontaktdelning kan eleverna se din e-postadress i andra Google-tjänster, som Google Dokument och Gmail.
  • Om du ger appar från tredje part åtkomst till data i Classroom kan den tredje parten ha åtkomst till dina kontaktuppgifter.

Relaterade ämnen