Over e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers

Een docent of schoolbeheerder kan een ouder/verzorger uitnodigen om e-mailoverzichten te ontvangen over het werk van een leerling in een lesgroep. De leerling moet Classroom gebruiken met een Google Workspace-account (dit lijkt op leerlingnaam@school.edu) voordat ouders/verzorgers overzichten kunnen krijgen. E-mailoverzichten bevatten geen cijfers.

Wat staat er in een e-mailoverzicht?

• Ontbrekend werk: werk dat nog niet was ingeleverd toen het overzicht werd gestuurd.
  • Aankomend werk: werk dat vandaag en morgen moet worden ingeleverd (voor de dagelijkse e-mails) of in de komende week moet worden ingeleverd (voor de wekelijkse e-mails).
  • Lesgroepactiviteiten: mededelingen, opdrachten en vragen die recentelijk door docenten zijn geplaatst.

Ouders/verzorgers die zich aanmelden voor e-mailoverzichten, kunnen de pagina's Updates, Schoolwerk, Mensen en Cijfers niet zien in Classroom.

Hoe krijgen ouders/verzorgers overzichten?

1. Een docent of beheerder stuurt een uitnodiging naar de ouders/verzorgers.
  2. Nadat ouders/verzorgers de uitnodiging hebben geaccepteerd, kiezen ze of ze een e-mailoverzicht voor elk van hun kinderen willen krijgen.

E-mailoverzichten voor lesgroepen zijn standaard uitgeschakeld. Als je docent bent, bekijk je hoe je e-mailoverzichten inschakelt.

Tip: All guardians are added to BCC when an email is sent to all guardians.

Wanneer krijgen ouders/verzorgers overzichten?

Ouders/verzorgers kunnen dagelijks of wekelijks een e-mail krijgen en ze kunnen zich altijd afmelden.

In de volgende gevallen krijgen ouders/verzorgers geen overzicht:

• Er is geen activiteit te melden voor de betreffende periode.
  • Alle docenten van de leerling hebben meldingen uitgeschakeld voor hun lesgroepen.
  • Ze hebben de uitnodiging geaccepteerd, maar hebben ervoor gekozen geen overzichten te ontvangen.
  • Ze zijn niet gekoppeld aan een leerling in Classroom.

Bekijken hoe een e-mail eruitziet