Felsökning för elever

Den här artikeln riktar sig till elever. Lärare ska besöka den här sidan.

Så här åtgärdar du problem i Classroom.

Jag är lärare med ett Google Workspace for Education-konto, men jag är inloggad som elev

Kontakta administratören och be att rollen lärare anges för kontot. Vem är administratör?

Jag kan inte logga in i Classroom

Det kan vara så att du försöker logga in i Classroom med fel konto. Kontrollera att du använder det Gmail-konto som är anslutet till Classroom. Du loggar in i Classroom med något av dessa konton:
  • Skolkonto: kallas även Google Workspace for Education-konto. Det här kontot konfigureras av en ackrediterad skola. Det ser ut så här: du@dinskola.edu.
  • Personligt Google-konto: detta konfigureras av dig eller dina föräldrar/vårdnadshavare. Personliga Google-konton brukar användas utanför skolmiljön, till exempel vid hemundervisning. Det ser ut så här: du@example.com.
  • Google Workspace-konto: detta konfigureras av organisationens administratör. Det ser ut så här: du@dittforetag.se.
Obs! Du kan bara logga in om du är ansluten till internet.
Om det inte går att logga in med det rätta e-postkontot och lösenordet kan det hända att skolans administratör inte aktiverar Classroom automatisk för nya elever och användare. Fråga din lärare.

Jag har glömt mitt lösenord

• Om skolan använder Google Workspace for Education: be att läraren kontaktar administratören som kan återställa ditt lösenord.
  • Om du är elev med ett personligt Google-konto som du inte använder i skolan: Läs Ändra eller återställa lösenordet.

Hur byter jag mellan användarkonton?

Om du behöver logga in med ett annat användarkonto öppnar du Byta mellan konton.

Hur loggar jag ut?

När du loggar ut från ditt konto loggar du ut från alla Google Workspace-produkter på enheten.

1. Klicka på fotot eller din kontobilden Kontobild uppe till höger i Classroom.
  2. Klicka på Logga ut.

Klasskoden fungerar inte

• Om skolan använder Google Workspace for Education: be att läraren skickar en ny klasskod till dig. Om den nya koden inte fungerar ber du lärare att kontakta skolans administratör.
  • Om du är elev med ett personligt Google-konto som du inte använder i skolan: Be att läraren skickar en ny klasskod till dig.

En klasskod består av sex eller sju alfanumeriska tecken, till exempel hjhmgrk eller g5gdp1.

Obs! Det går bara att registrera sig en gång med klasskoden. Du behöver inte återanvända klasskoden.

Jag har raderat eller glömt bort klasskoden

Om du har raderat, tappat bort eller glömt bort klasskoden innan du hunnit lägga till dig i klassen ber du läraren att skicka koden igen eller ange en ny.

Obs! Klasskoden används bara en gång för att gå med i klassen. Sedan är du registrerad i klassen och behöver inte använda koden igen.

Jag har raderat klassinbjudan

Om du har tappat bort klassinbjudan innan du lade till dig själv i klassen ber du läraren att bjuda in dig igen.
Obs! Du registrerar dig bara en gång med klassinbjudan. Du behöver inte återanvända en inbjudan.

Jag tog bort mig själv från en klass och vill nu gå med igen

Om du tog bort dig själv från en klass av misstag ber du läraren att skicka en ny inbjudan eller klasskod till dig.

Hur skapar jag en klass?

• Om skolan använder Google Workspace for Education: eleverna kan inte skapa klasser.
  • Om du är elev med ett personligt Google-konto som du inte använder i skolan: Läs Skapa en klass.

Jag kan inte kommentera

Läraren har inaktiverat inlägg för den klassen. Fråga läraren om du vill veta mer.

Hur återställer jag ett inlägg?

Det går inte att återställa inlägg. Däremot kan din lärare se alla inlägg du har raderat.

Jag kan inte skicka eller ta emot e-post

• Om skolan använder Google Workspace for Education: skolans administratör kan ha inaktiverat Gmail för elever. Be din lärare att kontakta administratören.
  • Om du är elev med ett personligt Google-konto som du inte använder i skolan: Besök hjälpcentret för Gmail.

Knappen Lämna in fungerar inte

Om du får ett felmeddelande när du klickar på Lämna in kontaktar du din lärare.

Testa följande steg om du inte kan lämna in en bilaga du har tilldelats:

1. Spara eventuellt arbete du har gjort i bilagan genom att kopiera och klistra in det i ett tomt dokument.
  2. Klicka på Ta bort på hemuppgiften i Classroom följt avKopiera.
  3. Klicka på den nya bilagan.
  4. Klistra in sparade arbeten i den nya filen.
  5. Klicka på Lämna in.

Jag fick inte bilagan från min lärare

Om du inte har fått en bilaga som läraren har tilldelat meddelar du läraren.

Mer information om bilagor du har tilldelats finns i Lämna in en hemuppgift.

Jag kan inte skicka in en hemuppgift

Om du får felmeddelandet Det inte gick att bifoga filen när du skickar in en hemuppgift kan du testa följande metoder i stället:

• Bifoga videon i flödet och klistra sedan in länken i hemuppgiften.
  • Öppna mappen Klassuppgifter, ladda upp filen till klassens Drive-mapp och dela sedan filen med klassgruppen.
  • Ladda upp samma fil igen som en separat kopia och bifoga sedan filen till klassen.

Hur ändrar jag språk i Classroom?

Ändra önskat språk i Google-kontot. I Ändra språk finns mer information om hur du ändrar språk på datorn eller en mobil enhet.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.