Probleemoplossing voor leerlingen

Deze pagina is bestemd voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Problemen met inloggen

Ik ben ingelogd als leerling, maar ik ben een docent met een G Suite for Education-account

Vraag je beheerder je account in te stellen op Docent. Wie is mijn beheerder?

Ik kan niet inloggen bij Classroom

Je probeert wellicht met het verkeerde account in te loggen bij Classroom. Controleer of je het e-mailaccount gebruikt dat aan Classroom is gekoppeld. Log met een van deze accounts in bij Classroom:
  • Schoolaccount: Dit is een G Suite for Education-account, het wordt ingesteld door een erkende school. Het lijkt op jij@jeschool.edu.
  • Persoonlijk Google-account: Dit wordt ingesteld door jou of je ouder/verzorger. Meestal gebruik je een persoonlijk Google-account buiten de schoolomgeving, zoals wanneer je thuisonderwijs volgt. Het lijkt op jij@example.com.
  • G Suite-account: Dit account wordt ingesteld door de beheerder van je organisatie. Het lijkt op jij@jebedrijf.com.
Opmerking: Je moet een actieve internetverbinding hebben om in te kunnen loggen.
Als je niet kunt inloggen met het juiste e-mailaccount en wachtwoord, activeert de schoolbeheerder Classroom mogelijk niet automatisch voor nieuwe leerlingen en gebruikers. Vraag dit na bij je docent.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Als je school G Suite for Education gebruikt: vraag je docent om contact op te nemen met de beheerder om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Als je een leerling bent met een persoonlijk Google-account dat niet van school is: zie Je wachtwoord wijzigen of resetten.

Hoe schakel ik tussen gebruikersaccounts?

Zie Schakelen tussen accounts als je inlogt met een ander gebruikersaccount.

Problemen met uitloggen

Hoe kan ik uitloggen?

Wanneer je uitlogt bij je account, log je uit bij alle G Suite-producten op je apparaat.

1. Klik in Classroom op je foto in de rechterbovenhoek.
    • Is er geen foto, dan wordt waarschijnlijk de accountafbeelding Accountafbeelding weergegeven.
  2. Klik op Uitloggen.
    Klik op Uitloggen

Problemen met de toegang tot lesgroepen

Mijn lesgroepcode werkt niet

Als je school G Suite for Education gebruikt: vraag je docent om je een nieuwe lesgroepcode te sturen. Vraag je docent om contact op te nemen met de beheerder van de school als de lesgroepcode niet werkt.

Als je een leerling bent met een persoonlijk Google-account dat niet van school is: vraag je docent om je een nieuwe lesgroepcode te sturen.

Een lesgroepcode bestaat uit zes of zeven alfanumerieke tekens. Bijvoorbeeld hjhmgrk of g5gdp1.

Opmerking: Je hebt de lesgroepcode maar één keer nodig om je in te schrijven. Je hoeft de lesgroepcode niet opnieuw te gebruiken.

Ik heb mijn lesgroepcode verwijderd/Ik ben mijn lesgroepcode vergeten

Als je de lesgroepcode hebt verwijderd of bent kwijtgeraakt of vergeten voordat je jezelf hebt toegevoegd aan een lesgroep, vraag je je docent de code opnieuw te verzenden of een nieuwe in te stellen.

Opmerking: Je gebruikt de lesgroepcode maar één keer om deel te nemen aan de lesgroep. Je bent dan ingeschreven in de lesgroep en hoeft de code niet opnieuw te gebruiken.

Ik heb mijn lesgroepuitnodiging verwijderd

Vraag je docent om de lesgroepuitnodiging opnieuw te verzenden als je deze bent kwijtgeraakt voordat je jezelf aan een lesgroep hebt toegevoegd.
Opmerking: Je hebt de lesgroepuitnodiging maar één keer nodig om je in te schrijven. Je hoeft de lesgroepuitnodiging niet opnieuw te gebruiken.

Ik ben uitgeschreven voor een lesgroep en wil me opnieuw inschrijven

Vraag je docent om de lesgroepcode of uitnodiging opnieuw te verzenden als je per ongeluk voor een lesgroep bent uitgeschreven.

Hoe maak ik een lesgroep?

Als je school G Suite for Education gebruikt, kunnen leerlingen geen lesgroepen maken.
Als je een leerling bent met een persoonlijk Google-account dat niet van school is, bekijk je Een lesgroep maken.

Problemen met reacties posten

Ik kan geen reactie posten

Je docent heeft posten uitgeschakeld voor die lesgroep. Vraag je docent om meer informatie.

Hoe kan ik een verwijderde post terughalen?

Je kunt de verwijdering van een post niet ongedaan maken. Je docent kan echter alle verwijderde posts zien.

Problemen met e-mail en berichten

Ik kan geen e-mail verzenden of ontvangen

Als je school G Suite for Education gebruikt: de beheerder van je school heeft Gmail mogelijk uitgeschakeld voor leerlingen. Vraag je docent om contact op te nemen met de beheerder.
Als je een leerling bent met een persoonlijk Google-account dat niet van school is: zie Gmail Help.

Classroom in de verkeerde taal

Hoe kan ik de taal wijzigen in Classroom?

Wijzig de voorkeurstaal van je Google-account. Zie Taal wijzigen om de taal te wijzigen op een computer en mobiele apparaten.