Återanvända ett inlägg

Den här artikeln är för lärare.

Du kan återanvända meddelanden, hemuppgifter och frågor från en klass. När du återanvänder ett inlägg kan du

• använda det i den ursprungliga klassen eller en annan klass
  • kopiera eventuella bilagor och betygskriterier eller lägga till nya
  • ändra inlägget innan du publicerar det.

Innan du börjar

• När du återanvänder ett inlägg som ursprungligen skickades till enskilda elever blir standardinställningen för inlägget att det skickas till alla elever, men du kan välja enskilda elever på nytt om du vill. Läs mer
  • Det går inte att göra inlägg till enskilda elever i flera klasser. Inlägg till flera klasser delas med alla elever i klasserna.
  • Om det finns bedömningskriterier i det återanvända inlägget kan du redigera dem i den nya hemuppgiften. De ursprungliga bedömningskriterierna påverkas inte av redigeringen.
  • Du kan återanvända hemuppgifter som innehåller betygskriterier på webben och i mobilversionen av Classroom.
  • I webbversionen av Classroom kan du redigera bedömningskriterierna i den nya hemuppgiften. Den ursprungliga hemuppgiften påverkas inte. Ta reda på mer

Återanvända ett meddelande, en hemuppgift, en fråga eller material

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen och välj ett alternativ:
    • Återanvänd ett meddelande – På sidan Flödeklickar du på Återanvänd inlägget i kryssrutan Dela något med klassen.

• Återanvänd en hemuppgift, en fråga eller material – Klicka på Klassuppgifterföljt avSkapaföljt av Återanvänd inlägget

3. Klicka på klassen där inlägget som du vill återanvända är upplagt.
  4. Klicka på inlägget.
  5. (Valfritt) Om du kopierar inlägget till en annan klass och inte vill länka flera klasser till samma bilagor markerar du kryssrutan Skapa nya kopior av alla bilagor. Då skapas nya dokument i Drive-mappen för klassen som du återanvänder inlägget i.
  6. Klicka på Återanvänd.
  7. (Valfritt) Ändra information. Lägg till eller ta bort eventuella bilagor.
  8. Välj ett alternativ:
    • Spara inlägget till senare klicka på nedåtpilen bredvid Tilldela, Fråga eller Lägg upp  följt av Spara utkast.
    • Återanvänd en hemuppgiftklicka på Tilldela.
    • Återanvänd en frågaklicka på Fråga.
    • Återanvänd ett meddelandeklicka på Lägg upp.