Een post opnieuw gebruiken

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Je kunt een mededeling, opdracht of vraag uit een lesgroep opnieuw gebruiken. Als je een post opnieuw gebruikt, kun je het volgende:

• Deze gebruiken in de oorspronkelijke lesgroep of in een andere lesgroep.
  • Kopieën maken van bijlagen (inclusief rubrieken) of nieuwe bijlagen toevoegen.
  • De post bewerken voordat je deze publiceert.

Opmerking: Je kunt opdrachten met rubrieken opnieuw gebruiken in Classroom op internet of op je mobiel. Je kunt rubrieken alleen maken, bewerken of toevoegen in Classroom op internet.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en kies een optie:
    • Als je een mededeling opnieuw wilt gebruiken op de pagina Updates, klik je in het vak Delen met je lesgroep op Post opnieuw gebruiken Bericht opnieuw gebruiken.

Post opnieuw gebruiken

• Als je een opdracht, een vraag of materiaal opnieuw wilt gebruiken, klik je op Schoolwerk and then Maken and then Post opnieuw gebruiken Bericht opnieuw gebruiken

Selecteer

3. Klik op de lesgroep met de post die je opnieuw wilt gebruiken.
  4. Klik op de post.
  5. (Optioneel) Als je de post naar een andere lesgroep kopieert en niet wilt dat alle lesgroepen worden gekoppeld aan dezelfde bijlagen, vink je het vakje aan voor Nieuwe kopieën van alle bijlagen maken. Hiermee worden nieuwe documenten gemaakt in de Drive-map van de lesgroep waarvoor je deze post opnieuw gebruikt.
  6. Klik op Opnieuw gebruiken.
  7. (Optioneel) Wijzig eventuele andere gegevens. Voeg bijlagen toe of verwijder deze.
    Opmerkingen
    • Als de oorspronkelijke post naar individuele leerlingen was verzonden, wordt de post standaard naar alle leerlingen verzonden wanneer je deze opnieuw gebruikt. Je kunt indien gewenst weer individuele leerlingen selecteren. Je kunt geen berichten posten voor individuele leerlingen in meerdere lesgroepen. Berichten die je post in meerdere lesgroepen, worden gedeeld met alle leerlingen in de lesgroepen.

• Als er een rubriek is toegevoegd aan een opnieuw gebruikte post, kun je de rubriek bewerken in de nieuwe opdracht. Je bewerkingen worden niet doorgevoerd in de rubriek van de oorspronkelijke opdracht. Zie De rubriek van een opdracht bewerken voor instructies.

8. Kies een optie:
    • De post bewaren voor later: Klik naast Opdracht plaatsen, Vragen of Posten op de pijl-omlaag and then Concept opslaan.
    • Een opdracht opnieuw gebruiken: klik op Opdracht plaatsen.
    • Een vraag opnieuw gebruiken: klik op Vragen.
    • Een mededeling opnieuw gebruiken: klik op Posten.