Een post opnieuw gebruiken

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt een mededeling, opdracht of vraag uit een lesgroep opnieuw gebruiken. Als je een post opnieuw gebruikt, kun je het volgende:

• Deze gebruiken in de oorspronkelijke lesgroep of in een andere lesgroep.
  • Kopieën maken van bijlagen (inclusief rubrieken) of nieuwe bijlagen toevoegen.
  • De post bewerken voordat je deze publiceert.

Voordat je begint

• Als de oorspronkelijke post naar individuele leerlingen was gestuurd, wordt de post standaard naar alle leerlingen gestuurd als je deze opnieuw gebruikt. Je kunt indien gewenst weer individuele leerlingen selecteren. Meer informatie
  • Je kunt geen berichten posten voor individuele leerlingen in meerdere lesgroepen. Berichten die je post in meerdere lesgroepen, worden gedeeld met alle leerlingen in de lesgroepen.
  • Als er een rubriek is toegevoegd aan een opnieuw gebruikte post, kun je de rubriek bewerken in de nieuwe opdracht. Je bewerkingen worden niet doorgevoerd in de rubriek van de oorspronkelijke opdracht.
  • Je kunt opdrachten met rubrieken opnieuw gebruiken in Classroom op het web en mobiel.
  • In de webversie van Classroom kun je de rubriek bewerken in de nieuwe opdracht. Je bewerkingen worden niet doorgevoerd in de oorspronkelijke opdracht. Meer informatie

Een mededeling, opdracht, vraag of materiaal opnieuw gebruiken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en kies een optie:
    • Een mededeling opnieuw gebruiken: klik op de pagina Updates, in het vak Delen met je lesgroep, op Post opnieuw gebruiken .

• Een opdracht, vraag of materiaal opnieuw gebruiken: klik op Schoolwerkand thenMakenand then Post opnieuw gebruiken

3. Klik op de lesgroep met de post die je opnieuw wilt gebruiken.
  4. Klik op de post.
  5. (Optioneel) Als je de post naar een andere lesgroep kopieert en niet wilt dat alle lesgroepen worden gekoppeld aan dezelfde bijlagen, vink je het vakje aan voor Nieuwe kopieën van alle bijlagen maken. Hiermee worden nieuwe documenten gemaakt in de Drive-map van de lesgroep waarvoor je deze post opnieuw gebruikt.
  6. Klik op Opnieuw gebruiken.
  7. (Optioneel) Wijzig eventuele andere gegevens. Voeg bijlagen toe of verwijder deze.
  8. Kies een optie:
    • De post bewaren voor later: Klik naast Opdracht plaatsen, Vragen of Posten op de pijl-omlaag and thenConcept opslaan.
    • Een opdracht opnieuw gebruiken: klik op Opdracht plaatsen.
    • Een vraag opnieuw gebruiken: klik op Vragen.
    • Een mededeling opnieuw gebruiken: klik op Posten.