Viestin käyttäminen uudelleen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit käyttää aiemmin luodun ryhmän ilmoitusta, tehtävää tai kysymystä uudelleen esimerkiksi julkaisemalla sen uudelleen alkuperäisessä ryhmässä tai kopioimalla sen toiseen ryhmään. Voit myös tehdä liitteistä kopioita tai luoda uusia liitteitä. Voit muokata viestiä ennen sen julkaisemista.

Ryhmässä on Tehtävät-sivu

Jos sinulla ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat käyttää ilmoitusta uudelleen, klikkaa Jaa luokallesi ‑kentästä Käytä viestiä uudelleen Käytä viestiä uudelleen.
    • Jos haluat käyttää tehtävää, kysymystä tai materiaalia uudelleen, klikkaa Tehtävät ja sitten Luo ja sitten Käytä viestiä uudelleen Käytä viestiä uudelleen.
  3. Klikkaa ryhmää, jossa uudelleenkäytettävä postaus on.
  4. Klikkaa postausta.
  5. (Valinnainen) Jos kopioit postauksen eri ryhmään etkä halua linkittää samoja liitteitä useammalle kuin yhdelle ryhmälle, valitse Luo uudet kopiot kaikista liitteistä ‑valintaruutu. Näin uudelleenkäytettävän postauksen kohderyhmän Drive-kansioon luodaan uudet dokumentit.
  6. Klikkaa Käytä uudelleen.
  7. (Valinnainen) Muuta mitä tahansa tietoja. Lisää tai poista mitä tahansa liitteitä.

Vaikka alkuperäinen postaus olisi lähetetty yksittäisille oppilaille, uudelleenkäytettävä postaus lähetetään oletusarvoisesti kaikille oppilaille. Voit kuitenkin halutessasi valita yksittäisiä oppilaita uudelleen.
    Huom. Et voi postata eri ryhmissä oleville yksittäisille oppilaille samaan aikaan. Useammalle ryhmälle julkaistut postaukset jaetaan kaikille ryhmien oppilaille.

8. Valitse seuraavista:
    • Postauksen tallentaminen myöhempää käyttöä varten Klikkaa Määritä-, Kysy- tai Julkaise‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
    • Tehtävän uudelleenkäyttäminen Klikkaa Määritä.
    • Kysymyksen uudelleenkäyttäminen Klikkaa Kysy.
    • Ilmoituksen uudelleenkäyttäminen Klikkaa Julkaise.

Ryhmässä ei ole Tehtävät-sivua

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Vie hiiri näytön alaosassa olevan Lisää Lisää ‑kohdan päälle ja sitten klikkaa Käytä viestiä uudelleen Käytä viestiä uudelleen.
  4. Klikkaa ryhmää, jossa uudelleenkäytettävä postaus on.
  5. Klikkaa postausta.
  6. (Valinnainen) Jos kopioit postauksen eri ryhmään etkä halua linkittää samoja liitteitä useammalle kuin yhdelle ryhmälle, valitse Luo uudet kopiot kaikista liitteistä ‑valintaruutu. Näin uudelleenkäytettävän postauksen kohderyhmän Drive-kansioon luodaan uudet dokumentit.
  7. Klikkaa Käytä uudelleen.
  8. (Valinnainen) Muuta mitä tahansa tietoja. Lisää tai poista mitä tahansa liitteitä.

Vaikka alkuperäinen postaus olisi lähetetty yksittäisille oppilaille, uudelleenkäytettävä postaus lähetetään oletusarvoisesti kaikille oppilaille. Voit kuitenkin halutessasi valita yksittäisiä oppilaita uudelleen.
    Huom. Et voi postata eri ryhmissä oleville yksittäisille oppilaille samaan aikaan. Useille kursseille julkaistut postaukset jaetaan kaikille ryhmien oppilaille.

9. Valitse seuraavista:
    • Postauksen tallentaminen myöhempää käyttöä varten – Klikkaa Määritä-, Kysy- tai Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
    • Tehtävän uudelleenkäyttäminen – Klikkaa Määritä.
    • Kysymyksen uudelleenkäyttäminen – Klikkaa Kysy.
    • Ilmoituksen uudelleenkäyttäminen – Klikkaa Julkaise.