Viestin käyttäminen uudelleen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit käyttää ryhmän ilmoituksen, kotitehtävän tai kysymyksen uudelleen. Kun käytät viestin uudelleen, voit

• julkaista viestin alkuperäisessä ryhmässä tai kopioida sen toiseen ryhmään
  • luoda kopioita mistä tahansa liitteistä, mukaan lukien rubriikeista, tai lisätä uusia
  • muokata viestiä ennen sen julkaisemista.

Ennen kuin aloitat

• Vaikka alkuperäinen viesti olisi lähetetty yksittäisille oppilaille, uudelleenkäytettävä viesti lähetetään oletusarvoisesti kaikille oppilaille. Voit kuitenkin halutessasi valita yksittäisiä oppilaita uudelleen. Lisätietoja
  • Et voi julkaista sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useisiin ryhmiin julkaistut viestit jaetaan ryhmien kaikille oppilaille.
  • Jos uudelleenkäytettävässä viestissä on rubriikki, voit muokata rubriikkia uudessa kotitehtävässä. Muokkaukset eivät vaikuta alkuperäisen kotitehtävän rubriikkiin.
  • Voit käyttää rubriikkeja sisältäviä kotitehtäviä uudelleen Classroomin selain‑ ja mobiiliversioissa.
  • Classroomin verkkoversiossa voit muokata rubriikkia uudessa kotitehtävässä. Muokkaukset eivät vaikuta alkuperäiseen kotitehtävään. Lue lisää.

Ilmoituksen, kotitehtävän, kysymyksen tai materiaalien käyttäminen uudelleen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Ilmoituksen käyttäminen uudelleen:Klikkaa Striimi-sivulta Jaa ryhmälle ‑kohdasta Käytä julkaisua uudelleen .

• Kotitehtävän, kysymyksen tai materiaalien käyttäminen uudelleen: Klikkaa Tehtävätja sittenLuoja sittenKäytä julkaisua uudelleen .

3. Valitse ryhmä, jossa uudelleenkäytettävä julkaisu on.
  4. Klikkaa julkaisua.
  5. (Valinnainen) Jos kopioit julkaisun eri kurssiin etkä halua linkittää samoja liitteitä useammalle kuin yhdelle kurssille, valitse Luo uudet kopiot kaikista liitteistä ‑valintaruutu. Näin uudelleenkäytettävän julkaisun kohdekurssin Drive-kansioon luodaan uudet dokumentit.
  6. Klikkaa Käytä uudelleen.
  7. (Valinnainen) Muuta mitä tahansa tietoja. Lisää tai poista mitä tahansa liitteitä.
  8. Valitse jokin seuraavista:
    • Julkaisun tallentaminen myöhempää käyttöä varten:Klikkaa alanuolta Määritä‑, Kysy‑ tai Julkaise‑kohdastaja sitten Tallenna luonnos.
    • Kotitehtävän käyttäminen uudelleen: Klikkaa Määritä.
    • Kysymyksen käyttäminen uudelleenKlikkaa Kysy.
    • Ilmoituksen käyttäminen uudelleenKlikkaa Julkaise.