Sätta betyg och skicka tillbaka frågesvar

Den här artikeln är för lärare. Om du vill arbeta med quiz i Google Formulär öppnar du Skapa en quiz-uppgift i stället.

Innan du börjar betygsätta frågor kan du visa statusen för elevernas arbete.

Du kan skicka tillbaka betyg till en eller flera elever i taget. För frågor som du inte har betygsatt kan du ge individuell feedback.

Du kan ladda ned betyg för en enskild fråga eller för alla uppgifter i en klass.

Obs! Det kan se lite annorlunda ut på en surfplatta jämfört med en telefon.
Visa status på uppgifter och svar från elever
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av frågan.
    På sidan Elevernas arbeten visas eleverna grupperade efter uppgiftsstatus:
    • Tilldelad: uppgift som eleverna måste lämna in, t.ex. uppgifter som saknas eller inte har lämnats in.
    • Inlämnad: uppgift som eleverna har lämnat in.
    • Betygsatt: betygsatt uppgift som du har skickat tillbaka.
    • Återsänd: uppgift som du inte har betygsatt men skickat tillbaka.
  3. Om du vill visa en elevs svar trycker du på elevens namn.
  4. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar trycker du på Lägg till privat kommentar följt av skriver kommentaren följt av
    trycker på Lägg upp .
  5. Om du vill återgå till sidan Elevernas arbeten kan du behöva trycka på Stäng beroende på vilken enhet du har.
Sätta och skicka tillbaka ett betyg

När du sätter ett betyg sparas det som utkast. Du kan skicka tillbaka ett betyg i taget eller alla tillsammans under en annan session. När du skickar tillbaka betyg får eleverna en avisering och kan se sina betyg.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av frågan.
  3. (Valfritt) Om du vill ändra frågans poängvärde trycker du på nedåtpilen  uppe till höger följt av anger ett annat värde eller väljer Ej betygsatt följt av trycker på Spara.
  4. Tryck på en elevs namn.
  5. Tryck på Lägg till betyg följt av ange ett betyg. Betyget sparas som utkast.

Obs! Vid betygsättning med decimaltal har Classroom stöd för två decimaler. Om du skriver fler än två siffror efter decimalkommat avrundas betyget till närmaste tal med två decimaler. Till exempel avrundas 88,725 till 88,73.

6. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar trycker du på Lägg till privat kommentar följt av skriver kommentaren följt av
    trycker på Lägg upp .

7. Om du vill skicka tillbaka betyg öppnar du sidan Elevernas arbeten och trycker på kryssrutan bredvid namnet på de elever du vill skicka betyget till följt avSkicka tillbaka.
Ändra ett betyg
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av frågan.
  3. På sidan Elevernas arbeten trycker du på namnet på den elev vars betyg du vill ändra.
  4. Tryck på betyget och ange ett nytt.
    Betyget sparas som utkast. Du kan skicka tillbaka det nu eller senare.
  5. (Valfritt) Om du vill skicka tillbaka elevens nya betyg trycker du på Skicka tillbaka och bekräftar.
    Obs! Om du inte ser Skicka tillbaka kontrollerar du att du är på sidan Elevernas arbeten och att kryssrutan bredvid elevens namn är markerad.
Ladda ned betyg
Den här funktionen är endast tillgänglig i datorversionen av Classroom. Klicka på Dator och läs anvisningarna där.

Relaterade ämnen