Sätta betyg och skicka tillbaka frågesvar

Den här artikeln är för lärare. Om du vill arbeta med quiz i Google Formulär öppnar du Skapa en quiz-uppgift i stället.

Innan du börjar betygsätta frågor kan du visa statusen för elevernas arbete.

Du kan skicka tillbaka betyg till en eller flera elever i taget. För frågor som du inte har betygsatt kan du ge individuell feedback.

Du kan ladda ned betyg för en enskild fråga eller för alla uppgifter i en klass.

Visa status på uppgifter och svar från elever
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt avKlassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. På sidan Elevernas svar visas antalet elever och elevernas namn grupperade efter uppgiftsstatus:
    • Tilldelad: uppgift som eleverna måste lämna in, t.ex. uppgifter som saknas eller inte har lämnats in.
    • Inlämnad: uppgifter som elever har lämnat in.
    • Betygsatt: betygsatt uppgift som du har skickat tillbaka.
    • Återsänd: uppgift som du inte har betygsatt men skickat tillbaka.
  5. Om du vill se en elevs svar klickar du på elevens namn till vänster.
  6. (Valfritt) Om du vill sortera elever väljer du ett alternativ:
    • Om du vill visa elever med samma uppgiftsstatus klickar du på Tilldelad, InlämnadBetygsatt eller Återsänd i mitten.
    • Om du vill sortera listan med elever till vänster klickar du på nedåtpilen ovanför listan och väljer ett alternativ.
    • För flervalsfrågor klickar du på det alternativet om du vill visa de elever som valt det alternativet.
  7. (Valfritt) Om du vill visa elevens betygs- och inlämningshistorik klickar du på Visa historik i mitten.
  8. (Valfritt) Om du vill skicka en privat kommentar till eleven klickar du på Lägg till privat kommentar längst ned följt av skriver kommentaren följt av klickar på Lägg upp .
  9. (Valfritt) Om du vill svara eleven vid korta svar klickar du på Svara följt av skriver svaret följt av klickar på Lägg upp .
    Obs! Alla elever kan se ditt svar.
  10. (Valfritt) Klicka på Stäng  när du vill återgå till sammanfattningen över alla elever.
Sätta och skicka tillbaka ett betyg

När du sätter ett betyg sparas det som utkast. Du kan skicka tillbaka ett betyg i taget eller alla tillsammans under en annan session. När du skickar tillbaka betyg får eleverna en avisering och kan se sina betyg.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra frågans poängvärde klickar du på nedåtpilen  högst upp följt av anger ett nytt värde eller väljer Ej betygsatt följt av klickar på Uppdatera.
  5. Till vänster klickar du på Lägg till betyg bredvid en elevs namn följt av anger ett betyg.
    Betyget sparas som utkast.

Obs! Vid betygsättning med decimaltal har Classroom stöd för två decimaler. Om du skriver fler än två siffror efter decimalkommat avrundas betyget till närmaste tal med två decimaler. Till exempel avrundas 88,725 till 88,73.

6. Om du vill skicka tillbaka betyg markerar du kryssrutan bredvid elevens namn följt av klickar på Skicka tillbaka och bekräftar.
    Obs! Du kan markera flera kryssrutor eller kryssrutan för Alla elever

Ändra ett betyg

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. Klicka på betyget du vill ändra följt av ange det nya betyget.
    Betyget sparas som utkast.
  5. (Valfritt) Om du vill skicka tillbaka det nya betyget markerar du kryssrutan bredvid elevens namn följt av klickar på Skicka tillbaka och bekräftar.

Kommentera frågor som inte betygsätts

Du kan ge feedback till eleverna när de har svarat på en fråga som inte betygsätts. Du kan ge synpunkter till en enskild elev eller till hela klassen. Beroende på typen av fråga och dina inställningar för frågan kan eleverna svara på en rad olika sätt.

Frågor med kort svar

För frågor med kort svar kan du lägga till klasskommentarer, privata kommentarer eller individuella svar som alla elever kan visa och svara på.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. På sidan Elevernas svar klickar du på en elevs namn till vänster.
  5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill svara på en elevs svar så att hela klassen kan se och svara klickar du på Svara .

Obs! Du kan bara svara elever som svarat på frågan. Om Svara inte visas under en elevs svar redigerar du frågan och väljer Eleverna kan svara varandra.
    • Om du vill skriva en privat kommentar till eleven klickar du på Lägg till privat kommentar längst ned på sidan.
    • Om du skriver en klasskommentar klickar du på Fråga högst upp följt avLägg till klasskommentar.
  6. Skriv ditt svar eller din kommentar följt av klicka på Lägg upp

Flervalsfrågor

För flervalsfrågor kan du lägga till klasskommentarer eller privata kommentarer.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt avKlassuppgifter
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. På sidan Elevernas svar klickar du på en elevs namn till vänster.
  5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill lägga till en privat kommentar klickar du på Lägg till privat kommentar.
    • Om du vill lägga till en klasskommentar klickar du på Fråga högst upp följt av Lägg till klasskommentar.
  6. Skriv kommentaren följt av klicka på Lägg upp .
Ladda ned betyg

Du kan ladda ned betyg från Classroom till Google Kalkylark eller till en CSV-fil (kommaseparerade värden). Det är bara återsända betyg som visas i den nedladdade filen.

Ladda ned betyg till Kalkylark

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. Klicka på Inställningar uppe till höger följt avKopiera alla betyg till Google Kalkylark.

Kalkylarket skapas i klassens Drive-mapp.

Ladda ned betyg till en CSV-fil

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på frågan följt av Visa fråga.
  4. Klicka på Inställningar uppe till höger följt av välj ett alternativ:
    • Om du bara vill ladda ned betygen för den här frågan väljer du Ladda ned dessa betyg i CSV-format.
    • Om du vill ladda ned alla betyg för klassen väljer du Ladda ned alla betyg i CSV-format

Filen sparas automatiskt i mappen Nedladdningar på datorn.

Relaterade ämnen