Konfigurera begränsat läge på YouTube

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Som Google Workspace-administratör kan du begränsa organisationens åtkomst till YouTube-videor.

På Googles administratörskonsol kan du

• begränsa YouTube-åtkomst till säkra videor från VIP, HTTP-huvuden, en Chrome-enhetspolicy eller inloggade Google Workspace for Education-användare
  • begränsa åtkomsten till alla YouTube-videor för nätverket
  • hantera skolbehörigheter för YouTube
  • lägga till videoinnehåll på domänlistan.

Inställningarna gäller användare på Google Workspace for Education-konton, skolnätverk och inloggade enheter. Om du även vill tillämpa begränsningar för utloggade användare följer du anvisningarna i Begränsa YouTube-innehåll i nätverket eller på hanterade enheter och uppdaterar nätverkskonfigurationen.

Öppna alla | Stäng alla

Konfigurera innehållsinställningar och behörigheter

Steg 1: Konfigurera innehållsinställningar för inloggade användare
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avYouTube.
  3. Klicka på Innehållsinställningar följt av Konfiguration.
  4. Markera rutan Inloggade användare kan bara se begränsade och godkända videor.
  5. (Valfritt) Om du vill veta hur du konfigurerar nätverket för att begränsa åtkomsten till YouTube-videor klickar du på Konfigurera nätverket.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Specialgodkännare följt avmarkera rutan Verifierade Google Classroom-lärare kan godkänna lärare.
  8. Klicka på Spara.

Tips! Om du vill begränsa åtkomsten till videor på hanterade enheter går du till Blockering av webbadresser.

Steg 2: Konfigurera användarbehörigheter

När du har konfigurerat innehållsinställningarna kan du ställa in samma åtkomst för alla. Du kan även ställa in olika regler för grupper eller avdelningar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avYouTube.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Välj ett alternativ:
    • Strikt begränsad YouTube-åtkomst
    • Medelbegränsad YouTube-åtkomst
    • Obegränsad åtkomst till YouTube
    • Kan godkänna videor
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Hantera godkända videor och kanaler

Godkänna en video eller kanal
  1. Öppna YouTube och logga in med ditt Google Workspace-konto.
  2. Skriv sökfrågan högst upp och klicka på Sök .
  3. Klicka på videon eller kanalen i listan följt av Godkänn.
Visa listan med godkända videor
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avYouTube.
  3. Klicka på Innehållsinställningar följt av Se godkända videor.
  4. (Valfritt) Öppna en video eller kanal genom att klicka på länken.
  5. (Valfritt) Om du vill skicka ett e-postmeddelande till en godkännare klickar du på godkännarens namn.
  6. (Valfritt) Om du vill ta bort en video från listan klickar du på Ta bort följt av Ta bort för att bekräfta.

Tillåta inbäddade YouTube-videor i Google Workspace for Education-tjänster

Om organisationen tillåter eller blockerar YouTube-videor i Google Workspace for Education-tjänster måste du lägga till www.youtubeeducation.com på godkännandelistan eller blockeringslistan. Detta tillägg bevarar hur organisationen använder YouTube-videor i Google Classroom och andra Google Workspace for Education-tjänster. Läs mer om hur du styr YouTube-innehåll.