Ta bort en elev eller hjälplärare från en klass

Den här sidan är för lärare. Elever besöker den här sidan.

Huvudlärare och hjälplärare kan när som helst ta bort en elev eller hjälplärare från en klass.

Innan du börjar

• Om du tar bort elever från klassen tas deras betyg bort från betygsboken och hemuppgifterna visas inte i Classroom. Elevernas arbete finns dock kvar i klassmappen på Google Drive och deras inlägg finns kvar i klassens flöde.
  • Innan du tar bort en hjälplärare som är ägare till klassens Drive-mapp ska han eller hon göra en annan lärare i klassen till mappens ägare.
  • Du kan inte ta bort huvudläraren från en klass. Om huvudläraren vill lämna en klass måste han eller hon först göra en hjälplärare till klassens ägare och sedan lämna klassen.

Ta bort en elev

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt avPersoner.

3. Markera rutan bredvid de elever du vill ta bort.
  4. Klicka på Åtgärder högst upp följt avTa bort.

5. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

Ta bort en hjälplärare

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt avPersoner.

3. Klicka på Mer bredvid hjälplärarens namn följt av Ta bort.

4. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

Relaterade ämnen